Δημοπρατείται μετά από 16 χρόνια το έργο του Αγνώντα της Σκοπέλου

Ενώ εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί το 2022 και τα χρήματα εκταμιεύθηκαν

Υλοποιείται μετά από 16 ολόκληρα χρόνια το λιμάνι του Αγνώντα Σκοπέλου, που έχει καταστεί ανενεργό από το 2005, και πλέον μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, καθώς εγκρίθηκε και δημοπρατείται σύντομα, με χρηματοδότηση που εξασφαλίστηκε ήδη, ενώ εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει στην επόμενη τουριστική περίοδο.
Την αποκάλυψη έκανε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Δ. Καρεκλίδη, ο δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο θέμα απόκτησης μικρού σε διαστάσεις ασθενοφόρου που θα έχει πρόσβαση στο εσωτερικό παραδοσιακών οικισμών Σκοπέλου, Γλώσσας και Λουτρακίου.
«Μετά από 16 χρόνια, από το 2005 που έπεσε το λιμάνι του Αγνώντα, αφού έγιναν όλες οι μελέτες και κατασκευάστηκε η χερσαία ζώνη, που ήταν προϋπόθεση, σε ενάμιση χρόνο που ανέλαβε η Δημοτική Αρχή, όχι μόνο έγινε η χερσαία ζώνη, αλλά επιτέλους πήραμε και την έγκριση δημοπράτησης του έργου», τόνισε ο κ. Περίσσης.
Ο δήμαρχος επισήμανε ότι ο Δήμος πήρε την έγκριση δημοπράτησης του έργου, με τα χρήματα να έχουν ήδη εκταμιευτεί και τόνισε ότι πρόκειται για το εναλλακτικό λιμάνι του νησιού, όπου δένουν όλα τα πλοία όταν υπάρχουν δύσκολες καιρικές συνθήκες.
Ο κ. Περίσσης τόνισε ότι η δημοπράτηση του έργου θα γίνει άμεσα και εκτίμησε ότι το λιμάνι μπορεί να λειτουργήσει στην επόμενη τουριστική περίοδο το καλοκαίρι του 2022.
Αναφερόμενος στις παρεμβάσεις που γίνονται στο νησί, τόνισε ότι είναι αισθητικές και λειτουργικές. Ο δήμαρχος τόνισε ότι η δυνατότητα των σκαφών να μπορούν να έχουν ρεύμα και νερό, οποιαδήποτε στιγμή και σε οποιοδήποτε σημείο του λιμανιού, η δυνατότητα νέων φωτιστικών σωμάτων στο λιμάνι και η αισθητική αναβάθμιση με πλακόστρωτα, θα αλλάξουν την εικόνα των λιμανιών της Σκοπέλου και του Λουτρακίου, ενώ αναμένεται η ολοκλήρωση της μελέτης για ανακατασκευή των δύο λιμανιών και των τουριστικών καταφυγίων.

Καθυστερεί η προμήθεια μικρού ασθενοφόρου

Στο μεταξύ , έξω φρενών με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τους πολιτικούς παράγοντες της Μαγνησίας είναι ο δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης, με αφορμή την καθυστέρηση που καταγράφεται για την προμήθεια ενός μικρού ασθενοφόρου που θα μπορεί να συνδράμει σε περιστατικά στους στενούς δρόμους του νησιού.
Αφορμή για το ξέσπασμα του δημάρχου αποτέλεσε ένα περιστατικό που συνέβη το Σάββατο στο νησί και απαιτούσε την κατεπείγουσα μεταφορά μιας ασθενούς στο Κ.Υ. Σκοπέλου, αλλά η πρόσβαση ήταν περιορισμένη και δεν μπορούσε να προσεγγίσει το ασθενοφόρο λόγω του μεγάλου του όγκου.
Ο δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης δήλωσε στο Ράδιο ΕΝΑ ότι διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της Σκοπέλου είναι η προμήθεια για το Κέντρο Υγείας ασθενοφόρου μικρών διαστάσεων, ικανό να πηγαίνει στο εσωτερικό των παραδοσιακών οικισμών Σκοπέλου, Γλώσσας και Λουτρακίου.
Έτοιμη μελέτη για το Κ. Υγείας
δωρεά του Ιδρύματος Μαρτίνου
Ο κ. Περίσσης τόνισε ότι το Κέντρο Υγείας είναι σε καλή κατάσταση από άποψη στελεχιακού δυναμικού, αλλά είναι απαράδεκτο ως κτίριο. Όπως είπε, μέχρι τώρα υπήρχε το επιχείρημα ότι υπάρχουν χρήματα αλλά δεν υπάρχει μελέτη και πρόσθεσε ότι η μελέτη είναι έτοιμη (δωρεά του Ιδρύματος Μαρτίνου προς τον Δήμο Σκοπέλου), απεστάλη εδώ και ένα μήνα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στην 5η ΥΠΕ, αλλά απάντηση δεν υπάρχει ακόμη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.