Δημοσιοποίηση στοιχείων του 48χρονου με το παράνομο «Κέντρο απεξάρτησης» στα Λεχώνια

Να διακριβωθεί εάν υπήρξαν και άλλοι εξαρτημένοι που απευθύνθηκαν για βοήθεια

Τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του 48χρονου, που φέρεται να ήταν ο υπεύθυνος του κέντρου που λειτουργούσε παράνομα στα Κάτω Λεχώνια, και προφυλακίστηκε μέχρι τη δίκη του, ζητά η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου με έγγραφο αίτημα προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου. Όπως αναφέρουν διασταυρωμένες πληροφορίες, στόχος της δημοσιοποίησης των στοιχείων, εάν δοθεί η εισαγγελική εντολή, είναι να διακριβωθεί εάν υπήρξαν και άλλοι εξαρτημένοι από ναρκωτικά που απευθύνθηκαν στον 48χρονο, ενώ η έρευνα για την υπόθεση είναι σε εξέλιξη.
Η αντιεισαγγελέας που ασχολήθηκε με την υπόθεση και στην οποία απευθύνεται το αίτημα για δημοσιοποίηση των στοιχείων του δράστη, αναμένεται να ζητήσει τη δικογραφία της υπόθεσης από τον ανακριτή και να εξετάσει αν συντρέχουν οι νομικές προϋποθέσεις πριν ζητήσει τη δημοσιοποίηση των στοιχείων και της φωτογραφίας του προφυλακισμένου.
Η 41χρονη σύντροφος του 48χρονου, που φέρεται να διαχειριζόταν τη δομή μαζί του, αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους με τις κατηγορίες που βαρύνουν και τους δύο να αφορούν στην παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών (διάθεση με τη μορφή της κατοχής και πώλησης), απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, παράβαση της νομοθεσίας για την ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών ψυχικής υγείας.
Και οι δύο υποστήριξαν πως δεν παρείχαν ναρκωτικά χάπια στους φιλοξενούμενους στη μεζονέτα, αλλά τα σκευάσματα αυτά ήταν των τροφίμων, λειτουργώντας τη δομή ως κέντρο αυτογνωσίας, έχοντας συντάξει καταστατικό ανάλογο με αυτό που έχει μια επιχείρηση.
Στο καταστατικό ως δημιουργοί της εταιρείας εμφανίζονται έξι συνολικά άτομα, με φερόμενο ως αρχηγό τον 48χρονο που προφυλακίστηκε. Η έδρα της επιχείρησης βρίσκεται στο Κορωπί της Αττικής και οι φιλοξενούμενοι ήταν από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως την Αθήνα, την Καστοριά, τη Ρόδο, τα Ιωάννινα, τη Θεσσαλία και άλλες περιοχές της χώρας.
Από την δραστηριότητα των υπευθύνων της δομής που διήρκεσε περίπου δύο μήνες, αποκόμισαν χρηματικό όφελος 8.000 €, ενώ ένας 36χρονος και μια 37χρονη, που εντοπίστηκαν στη δομή με ναρκωτικά, αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους χωρίς όρους.
Στο παράνομο κέντρο που λειτουργούσε σε νοικιασμένη μεζονέτα στα Κ. Λεχώνια, εντοπίστηκαν από την Αστυνομία οκτώ χρήστες ναρκωτικών. οι γονείς των οποίων πλήρωναν από 400 ως 1.000 ευρώ κάθε μήνα για τα έξοδα διαμονής και διατροφής τους.
Τέλος, διακριβώθηκε ότι διατηρούσαν ιστοσελίδα μέσω της οποίας διαφήμιζαν τις παρεχόμενες υπηρεσίες του υποτιθέμενου κέντρου απεξάρτησης, χωρίς την αναγραφή της ακριβούς τοποθεσίας του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.