Δωροθέα Κολυνδρίνη: «Επιβεβλημένη η ένταξη του Δικαστικού Μεγάρου στο ΣΔΙΤ»

Δεν υπάρχουν έργα χωρίς μελέτες, τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης

Ως επιβεβλημένη χαρακτήρισε την ένταξη του Δικαστικού Μεγάρου στον Βόλο στο ΣΔΙΤ , η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη και σημείωσε όπως πως το οικόπεδο στην οδό Ύδρας ανήκει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και όχι στην Περιφέρεια, υπογραμμίζοντας πως εάν δεν υπάρχει μελέτη για το έργο, αυτό δεν μπορεί να γίνει.

Χωρίς την παρουσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκαν οι δύο συσκέψεις στο Δημαρχείο Βόλου, με τελευταία αυτή της περασμένης Παρασκευής, με μοναδικό θέμα συζήτησης το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου.
Αν και ο Δήμος και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες συστρατεύτηκαν ομόφωνα για την αξιοποίηση του οικοπέδου που παραχώρησε ο Δήμος Βόλου στην οδό Παρασκευοπούλου, στο τραπέζι «έπεσε» και η πρόταση να εξεταστεί ένα οικόπεδο στην οδό Ύδρας, στην Νεάπολη, οικόπεδο που οι φορείς πίστευαν ότι ανήκει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Ωστόσο, το εν λόγω οικόπεδο ανήκει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Η κ. Κολυνδρίνη σχολίασε το θέμα στη ραδιοφωνική της συνέντευξη, δηλώνοντας πως το παρακολουθεί και είναι κοινή παραδοχή όλων πως θα πρέπει να λήξει το ζήτημα υπέρ της πόλης του Βόλου και υπέρ της Δικαιοσύνης.
«Πρέπει η πόλη του Βόλου να μην είναι εκτός σε σχέση με τους άλλους νομούς. Θεωρώ επιβεβλημένη την ένταξη του συγκεκριμένου έργου , πριν λήξει το ΣΔΙΤ, καθώς ξέρω ότι λήγουν οι διαδικασίες μέχρι το τέλος του μήνα. Θα πρέπει να καταλήξουν και ο δικαστικός σύλλογος, οι βουλευτές και το Υπουργείο Δικαιοσύνης τι τελικά θα γίνει για να στοχεύσουν σε μία πρόταση κι σε έναν συγκεκριμένο σκοπό», είπε χαρακτηριστικά η Αντιπεριφερειάρχης.
Ως προς το νέο οικόπεδο που μπήκε στο προσκήνιο και το εάν υπάρχει μελέτη ή όχι για να κατασκευαστεί το Δικαστικό Μέγαρο εκεί, η κ. Κολυνδρίνη επεσήμανε πως «Δεν έχουμε δικό μας οικόπεδο, εκεί στην Ύδρας. Είναι ένα κτήριο που έχουμε τα φάρμακα της δακοκτονίας και μηχανήματα. Αυτό το οικόπεδο που αναφέρονται ανήκει στην Αποκεντρωμένη. Θα πρέπει, εάν και εφόσον, κριθεί αναγκαίο να χρησιμοποιηθεί αυτό, να βρεθούν οι αρμόδιοι φορείς, αυτός που έχει το ιδιοκτησιακό καθεστώς κι αυτός που το ζητά, να βρουν άκρη κι αν κριθεί κατάλληλο, να γίνει εκεί το Δικαστικό Μέγαρο.
Όπως και να έχει, όλα αυτά τα έργα, όπως και να χρηματοδοτούνται, είτε σε ΣΔΙΤ , είτε με άλλο χρηματοδοτικό εργαλείο, απαιτούν συγκεκριμένη πρόταση και συγκεκριμένη μελέτη. Δεν υπάρχουν έργα χωρίς μελέτες» και συμπλήρωσε πως «Εάν δεν υπάρχει μελέτη –για το οικόπεδο της Ύδρας- θα πρέπει να γίνει και η οποία να είναι εναρμονισμένη με τη χρήση γης του οικοπέδου και με τον χώρο του οικοπέδου στον οποίο θα κατασκευαστεί το κτήριο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.