Δύο συγκεντρώσεις σήμερα στον Βόλο

Σε επιφυλακή η Αστυνομία για αποτροπή συγκεντρώσεων και πορειών για το Πολυτεχνείο

Δύο συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί να γίνουν σήμερα Τρίτη 17 Νοεμβρίου στον Βόλο, ενώ θα προηγηθούν καταθέσεις στεφάνων.
Σε επιφυλακή η Αστυνομία που καλείται να εφαρμόσει τη διαταγή του Αρχηγού για άμεση αποτροπή των συγκεντρώσεων και πορειών.
Στον Βόλο υπάρχουν δύο καλέσματα για συγκεντρώσεις, η πρώτη στο Δημαρχείο Νέας Ιωνίας στις 5 το απόγευμα από πρωτοβάθμια σωματεία της Μαγνησίας και η δεύτερη την ίδια ώρα στο Θόλο του Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας από αριστερές συλλογικότητες (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΟΚΔΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, ΕΕΚ, ΚΚΕ ΜΛ, ΝΑΡ, ΞΕΚΙΝΗΜΑ). Σήμερα στις 12 το μεσημέρι εκπρόσωποι του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, θα καταθέσουν στεφάνι στο Ηρώο Βόλου προς τιμήν των αγωνιστών του Πολυτεχνείου και στις 6:30 μ.μ. διοργανώνεται και συντονίζεται από τον Σύλλογο διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: “Η σημασία της εξέγερσης του Πολυτεχνείου τότε και σήμερα. Απαντήσεις σε τρία επίκαιρα ερωτήματα”. Στεφάνι σε διαφορετική ώρα θα καταθέσουν δύο εκπρόσωποι του Νομαρχιακού Τμήματος Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ.

Προσαγωγές αν δεν διαλυθούν

Σε ετοιμότητα, ενόψει των συγκεντρώσεων και πορειών βρίσκεται η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας. Κύκλοι εκτιμούν ότι θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα, βάσει της διαταγής του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.
«Δεν επιδιώκουμε την σύγκρουση. Δεδομένου ότι η Μαγνησία, καταγράφει πλήθος κρουσμάτων καθημερινά, ζητάμε την τήρηση των μέτρων από τους πολίτες», ανέφερε ανώτερος αξιωματικός.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί αρχικά θα καλούν τους διαδηλωτές να διαλυθούν και σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν, αξιωματικοί θα καλούν σε άμεση αποτροπή των συγκεντρώσεων και πορειών, σε προσαγωγές και συλλήψεις.
Απαγόρευση συναθροίσεων
Η διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Μιχ. Καραμαλάκη αναφέρει ότι στο πλαίσιο των κατεπειγόντων, μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της επιχειρηματικότητας, απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις στις οποίες μετέχουν 4 η περισσότερα άτομα από τις 6 το πρωί της 15ης Νοεμβρίου μέχρι τις 9 το βράδυ της 18ης Νοεμβρίου.
Σε περίπτωση παράβασης της ανωτέρω απαγόρευσης, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, ως ακολούθως:

1. Στα νομικά πρόσωπα που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις κατά το χρονικό διάστημα της απαγόρευσης, επιβάλλεται με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής διοικητικό πρόστιμο 5.000 €.

2. Στα φυσικά πρόσωπα που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις κατά το χρονικό διάστημα της απαγόρευσης, επιβάλλεται με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής διοικητικό πρόστιμο 3.000 €
3. Στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση της περίπτωσης α’ συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις επιβάλλεται με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής διοικητικό πρόστιμο 300 €.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.