Δυσκολεύτηκαν οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων Μαγνησίας

Λίγοι κατάφεραν να συγκεντρώσουν πάνω από 19.000 μόρια

Μπορεί οι περισσότεροι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων να «ευεργετήθηκαν» από το lockdown στα σχολεία, όμως αυτό δεν φάνηκε ιδιαίτερα στις βαθμολογίες τους. Η Κεντρική Επιτροπή και το Υπουργείο Παιδείας φάνηκε πως κράτησαν σε υψηλό επίπεδο τα θέματα, με αποτέλεσμα να είναι λίγοι υποψήφιοι στη Μαγνησία που συγκέντρωσαν πάνω από 19.000 μόρια.
Η Έκθεση ήταν αυτή που «ταλαιπώρησε» τους περισσότερους υποψήφιους. Αν και το θέμα φάνηκε σε πολλούς βατό, πολλοί την..πάτησαν στην ανάλυση. Επίσης, τα Μαθηματικά αλλά και η Ιστορία ήταν μαθήματα που δυσκόλεψαν τους υποψηφίους, ενώ η Χημεία χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα δυσκολότερα μαθήματα των υποψηφίων στα Λύκεια του νομού.
Παρόλα αυτά, τα Γενικά Λύκεια της Μαγνησίας και κυρίως αυτά της περιφέρειας, όπως το ΓΕΛ Βελεστίνου, το ΓΕΛ Αλμυρού και το ΓΕΛ Ν. Αγχιάλου, κράτησαν ψηλά τον πήχη, με τους υποψηφίους να διακρίνονται με πολύ καλές επιδόσεις. Φέτος, οι περισσότεροι άριστοι κινήθηκαν σε βαθμολογίες μεταξύ 17.000-18.000 μορίων.

Οριστικοποίηση Μηχανογραφικού Δελτίου
Από χθες, που ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες, οι υποψήφιοι και της Μαγνησίας για την εισαγωγή τους στις 77.970 διαθέσιμες θέσεις των ΑΕΙ, μπορούν να υπολογίσουν τα μόρια που συγκέντρωσαν, βάσει των βαθμολογιών τους, προκειμένου να οριστικοποιήσουν τις επιλογές τους ηλεκτρονικά στο Μηχανογραφικό Δελτίο τους.
Μάλιστα, από σήμερα, Σάββατο 11 Ιουλίου, μέχρι και την επόμενη Παρασκευή, 17 Ιουλίου, όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να οριστικοποιήσουν το Μηχανογραφικό τους, επιλέγοντας «Οριστικοποίηση», στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://exams.it.minedu.gov.gr .

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.