Μπέος: Σε κάποιον τα “δώσατε” για να πάρετε άδεια για τραπεζοκαθίσματα, εγώ πάντως δεν τα πήρα! (video)

Δίωξη κατά υπαλλήλου του Δήμου Βόλου για δωροληψία, άσκησε ο Εισαγγελέας Βόλου

Δίωξη σε βάρος υπαλλήλου του Δήμου Βόλου, για δωροληψία άσκησε ο Εισαγγελέας Βόλου. Ο υπάλληλος κατηγορείται ότι ζήτησε από επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον Βόλο «μίζα» προκειμένου να του εκδώσει άδεια επέκτασης τραπεζοκαθισμάτων.

Ο Αχιλλέας Μπέος είχε καταγγείλει δημοσίως τον συγκεκριμένο υπάλληλο, ο οποίος ήταν και άμεσος συνεργάτης του, γνωστοποιώντας μέσω συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε τον Απρίλιο του 2021, ότι ζήτησε «μίζα» από τρεις επιχειρηματίες του Βόλου, προκειμένου να τους διευκολύνει για διάφορες παροχές. Στη συνέντευξη Τύπου μάλιστα είχε ζητήσει από τους πολίτες αν γνωρίζουν και για άλλες περιπτώσεις υπαλλήλων του δήμου ότι χρηματίζονται, να το καταγγείλουν στον ίδιο υποσχόμενος αμοιβή ύψους 2.000 ευρώ. Σε συνέχεια της δημόσιας καταγγελίας στα ΜΜΕ, ο δήμαρχος Βόλου κατέθεσε αναφορά στην Εισαγγελία Βόλου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η προκαταρκτική εξέταση για το θέμα ολοκληρώθηκε και διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Εφετών Λάρισας με πρόταση να τεθεί στο αρχείο, καθώς από τις καταθέσεις ενός επιχειρηματία εστίασης και ενός μάρτυρα δεν επιβεβαιώθηκε η καταγγελία του Αχ. Μπέου. Ωστόσο, η Εισαγγελία Εφετών Λάρισας επέστρεψε τη δικογραφία στην Εισαγγελία Βόλου, με εντολή να ασκηθεί δίωξη κατά του υπαλλήλου, ώστε η υπόθεση να έρθει στο ακροατήριο μετά την καταγγελία του δημάρχου Βόλου.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την καταγγελία του Αχ. Μπέου, ο υπάλληλος, που σήμερα κατέχει θέση προϊσταμένου σε υπηρεσία του δήμου, φέρεται να ζήτησε 500 € από επιχειρηματία εστίασης του Βόλου για να του εκδώσει άδεια επέκτασης τραπεζοκαθισμάτων.

Για την καταγγελία είχε γίνει Ένορκη διοικητική Εξέταση σε βάρος του υπαλλήλου και είχε μπει στο αρχείο, γιατί δεν υπήρξαν αποδεικτικά στοιχεία, ενώ μετά τις καταθέσεις του επιχειρηματία και ενός μάρτυρα που δεν επιβεβαίωναν όσα είπε ο δήμαρχος, ο εισαγγελέας είχε προτείνει να αρχειοθετηθεί η υπόθεση.

Αχ.Μπέος: Σε κάποιον τα δώσατε για να πάρετε άδεια!
Στο μεταξύ, σύμφωνα με νέα στοιχεία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το magnesianews.gr, ο δήμαρχος Βόλου φέρεται να γνώριζε ή να υποψιαζόταν τουλάχιστον ότι υπάλληλοι του δήμου Βόλου χρηματίζονται για να εκδίδουν τέτοιου είδους άδειες σε επιχειρήσεις εστίασης. Όπως προκύπτει από βίντεο που έχει στην κατοχή του το magnesianews.
gr, ο δήμαρχος Βόλου στο πλαίσιο επιτόπιων ελέγχων που έκανε στις 9 Οκτωβρίου 2019, για παράνομη στάθμευση στο κέντρο της πόλης και κατάληψη πεζοδρομίων, ακούγεται να λέει ξεκάθαρα ότι
υπάρχουν υπάλληλοι οι οποίοι χρηματίζονται.

Συγκεκριμένα, όταν διαπιστώνει υπερβολική ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε καφετέρια στο κέντρο του Βόλου, καλεί τη δημοτική αστυνομία να επιβάλλει πρόστιμο. Όταν ο αρμόδιος υπάλληλος της καφετέριας του αναφέρει ότι έχει άδεια γι΄αυτά, ο Αχιλλέας Μπέος αποκρίνεται ότι «την άδεια που πήρατε, αν θέλετε, τα δώσατε σε κάποιον και την πήρατε. Εγώ δεν τα πήρα για να σας τη
δώσω». Από τα συμφραζόμενα προκύπτει ότι ο δήμαρχος, ίσως να γνώριζε από το 2019 μάλιστα ότι υπήρχαν τέτοιου είδους φαινόμενα, ωστόσο μεσολάβησε αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και οι καταγγελίες επιχειρηματιών, για να βγει δημόσια και να καταγγείλει τον άμεσο συνεργάτη του τον Απρίλιο του 2021 ότι χρηματίζεται.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο στο 1.25

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.