Έκαναν… «φτερά» Ευαγγέλιο, ιερά σκεύη, εικόνες και τάματα, από ναό στη Βρύναινα

Ο 30χρονος δράστης συνελήφθη με ένταλμα του ανακριτή και πήρε προθεσμία

Σε σύλληψη του 30χρονου δράστη, ο οποίος έκλεψε το Ευαγγέλιο, ιερά σκεύη, εικόνες, αφιερώματα και τάματα, από εκκλησία στη Βρύναινα και προσπάθησε να τα πουλήσει σε κοσμηματοπώλες, προχώρησαν χθες αστυνομικοί του Α.Τ. Αλμυρού μετά από ένταλμα που εξέδωσε σε βάρος του ο ανακριτής, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα.
Ο δράστης κατηγορείται για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, σε βαθμό κακουργήματος και οι δύο κοσμηματοπώλες για αποδοχή προϊόντων κλοπής σε βαθμό πλημμελήματος.
Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα και στον ανακριτή, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε ότι ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών, καθώς είναι σεσημασμένος για κλοπές και ναρκωτικά και άφησε ό,τι έκλεψε από την εκκλησία, στους κλεπταποδόχους.
Στο μεταξύ τα κλοπιμαία εστάλησαν για εκτίμηση στην Εφορία Νεωτέρων Μνημείων Βόλου, καθώς ο νόμος ορίζει ότι αν αντικείμενα χώρου λατρείας έχουν αρχαιολογική, ιστορική ή καλλιτεχνική αξία, τότε ο κατηγορούμενος παραπέμπεται για αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος, ενώ αν δεν έχουν αξία, σε βαθμό πλημμελήματος, κάτι που θα ξεκαθαρίσει το επόμενο διάστημα.
Στο μεταξύ, ο 30χρονος δράστης, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο Πέμπτη και μέχρι τότε παραμένει κρατούμενος.
Η εξιχνίαση της κλοπής
Ο 30χρονος διέρρηξε και έκλεψε εκκλησία στη Βρύναινα Αλμυρού την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου και αφού προηγήθηκαν την Παρασκευή οι πλημμύρες που προκάλεσαν μεγάλες ζημιές στην περιοχή, το Σάββατο μετέφερε τα κλοπιμαία και τα παρέδωσε σε δύο Έλληνες 42 και 75 χρονών, που διατηρούν κοσμηματοπωλεία στον Αλμυρό, προσπαθώντας να τους τα πουλήσει.
Αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν οι αστυνομικοί αναζήτησαν και εντόπισαν τον έναν 75χρονο κοσμηματοπώλη που παραδέχτηκε ότι κατείχε τα αντικείμενα και οδήγησε τους αστυνομικούς σε αποθήκη του σπιτιού του, όπου τους παρέδωσε έναν μαύρο σάκο και μία δερμάτινη τσάντα που περιείχαν τα κλοπιμαία.
Τα αντικείμενα που ο 30χρονος έδωσε στον κοσμηματοπώλη κατασχέθηκαν και αναγνωρίστηκαν από τον ιερέα της εκκλησίας στη Βρύναινα, ότι ήταν αυτά που είχαν κλαπεί.
Σημειώνεται ότι σε βάρος των δύο κοσμηματοπωλών σχηματίστηκε δικογραφία, εκτός αυτοφώρου, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και σε βάρος του 30χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.