Ελεύθερος μετά από τρισήμιση μήνες ο Βέλγος «κατάσκοπος»… των ραντάρ

Έχουν αρθεί οι περιοριστικοί όροι και μπορεί πλέον να επιστρέψει στην πατρίδα του

Τρεισήμισι μήνες χρειάστηκε να περάσουν για να δοθεί τέλος στην περιπέτεια ενός νεαρού Βέλγου, που ήρθε στη Μαγνησία για διακοπές, κατηγορήθηκε για κατασκοπεία και τελικά στις αρχές του μήνα, άρθηκαν οι περιοριστικοί όροι και είναι πλέον ελεύθερος να επιστρέψει στην πατρίδα του.
Ο συνήγορος του νεαρού στις 13 Ιουνίου 2019 κατέθεσε στην Εισαγγελία Βόλου αίτηση για άρση ή κατάργηση του περιοριστικού όρου απαγόρευσης εξόδου από την Ελλάδα, κάτι που τελικά έγινε αποδεκτό στις αρχές Ιουλίου, παρά την αντίρρηση που διατύπωσε ο ανακριτής ζητώντας την επιβολή χρηματικής εγγύησης 1.000 € για να αρθεί ο όρος.
Ο Βέλγος υπήκοος τελικά δικαιώθηκε, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς χρηματική εγγύηση και μπορεί να επιστρέψει στην πατρίδα του, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κάνει διακοπές με τη μητέρα του στη Μαγνησία.
Με το θέμα του 25χρονου, ασχολήθηκαν ακόμη και εφημερίδες του Βελγίου, ενώ, μέχρι να κριθεί η υπόθεσή του, για περίπου τρεις μήνες τριγυρνούσε μεταξύ Αθήνας και Βόλου, σχεδόν χωρίς χρήματα και μη μπορώντας να βγει από τη χώρα εάν δεν τελείωνε το στάδιο της ανάκρισης.
Παράλληλα, με το ζήτημα είχε ασχοληθεί και η Πρεσβεία του Βελγίου στην Αθήνα, κάνοντας παρέμβαση στο αρμόδιο υπουργείο, ζητώντας τον απεγκλωβισμό του υπηκόου της, που διαμένει μόνιμα στις Βρυξέλλες και ασχολείται με υπολογιστές.
Η μίνι «Οδύσσεια» του Βέλγου ξεκίνησε στα μέσα Απριλίου 2019, όταν, ενώ βρισκόταν στη Μακρινίτσα, διέμενε σε σκηνή και περπατώντας στο μονοπάτι προς Πουρί, συνελήφθη από σμηνίτες της 9ης ΜΣΕΠ (ραντάρ στο Πλιασίδι) και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα κατηγορούμενος για κατασκοπεία σε βαθμό πλημμελήματος. Σύμφωνα με τον συνήγορό του, ο νεαρός αλλοδαπός έγινε «κατάσκοπος» όταν βρέθηκε στην μηχανή του που λειτουργεί με φιλμ, μια φωτογραφία με το “μπαλόνι” του ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας στο Πλιασίδι.
Ο αλλοδαπός αρχικά κρίθηκε ύποπτος για στρατιωτική κατασκοπεία, καθώς δεν μπορούσαν να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία του, καθώς εκτός από την ταυτότητά του, δεν είχε κανένα άλλο στοιχείο και αρχικά οι Αρχές δεν είχαν καταφέρει να εντοπίσουν κάποιον συγγενή ή φίλο του στο Βέλγιο, που να τον γνωρίζει.
Στη συνέχεια όμως, τα στοιχεία του ταυτοποιήθηκαν και, όπως είχε αναφέρει και ο ίδιος, του αρέσει η φύση και από τον περασμένο Οκτώβριο βρισκόταν στην περιοχή του Πηλίου, όπου πραγματοποιούσε περιηγήσεις.
Η επίμαχη φωτογραφία βρίσκονταν στην κάμερά του, μεταξύ άλλων από διάφορα τοπία, αφού σύμφωνα με τον δικηγόρο του, εντυπωσιάστηκε από την εικόνα του ραντάρ και θέλησε να την κρατήσει στη μηχανή του…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.