Ένα σχολείο γεμάτο διακρίσεις, το 18ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου (φωτογραφίες)

φωτο αρχείου
Οι μαθητές συμμετείχαν σε ευρωπαϊκά και εγχώρια προγράμματα και διακρίθηκαν

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 18ου Δημοτικού Βόλου παρέμειναν ενεργοί και ενεργητικοί, παρά την πανδημία και τα παρελκόμενά της, με τη συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκά και εγχώρια προγράμματα, αλλά και διαγωνισμούς. Η Μάσσιου Διονυσία, Διευθύντρια του σχολείου, μιλώντας στην εφημερίδα ΜΑΓΝΗΣΙΑ δήλωσε ότι το σχολείο προσπαθεί να παίρνει μέρος σε όσο το δυνατόν περισσότερους διαγωνισμούς πάντα με γνώμονα τα παιδιά και στόχο την βοήθεια με οποιονδήποτε τρόπο. Η όρεξη και η θέληση των παιδιών, σε συνδυασμό με την βοήθεια των δασκάλων τους έφερε βραβεύσεις, διακρίσεις και περηφάνια.
Μια από τις διακρίσεις είναι αυτή στο 4ο πανελλήνιο σχολικό διαγωνισμό με τίτλο Bravo Schools «Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο» 2021, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο προώθησης των 17 Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ στη χώρα μας. Τα παιδιά της Ε’ Τάξης διακρίθηκαν στο στόχο 17, «Συνεργασία για τους Στόχους», έχοντας την καλύτερη σχολική προσπάθεια με το πρόγραμμα etwinning «SustainablePoetry», γράφοντας αγγλικά ποιήματα, κάτι το οποίο είναι σημαντικό αν σκεφτεί κανείς ότι η απόδοση των νοημάτων σε σχέση με την ελληνική γλώσσα αλλάζει.Έτσι, το σχολείο εντάχθηκε και φέτος στο Δίκτυο Σχολείων Πρεσβευτών των 17 Παγκόσμιων Στόχων In Action SDGs Schools Club. Υπεύθυνη του προγράμματος και στήριγμα των παιδιών ήταν η Δασκάλα Αγγλικών του Σχολείου, Καλογήρου Ευαγγελία.
Διάκριση όμως και στα 5α Ετήσια Μαθητικά Βραβεία «YouSmile» του 5ου Μαθητικού Διαγωνισμού «5α YouSmileAwards» από το «Χαμόγελο του Παιδιού» για το σχολικό έτος 2020-2021 και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.«Τα παιδιά έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τον κόσμο μας προς το καλύτερο. Ας τα εμπιστευτούμε! #YouSmileAwards». Μάλιστα, ανάμεσα στα 147 σχολεία που βραβεύτηκαν, τα τέσσερα ήταν του Νομού Μαγνησίας, με το 18ο Δημοτικό να κατακτά την πρώτη θέση από τα τέσσερα και συγκεκριμένα την 16η. Το σχολείο βραβεύτηκε για το κοινωνικό έργο και τις δράσεις του, «καθώς κάθε χρόνο αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και συγκεντρώνει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης κινητοποιώντας τη σχολική μας κοινότητα», αναφέρει χαρακτηριστικά η Διευθύντρια του σχολείου: Συγκέντρωση ειδών διατροφής και ειδών πρώτης ανάγκης για το Χαμόγελο του Παιδιού και τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας, συγκέντρωση και παράδοση γαλάτων κάθε χρόνο για το ίδρυμα του Βόλου «Άσπρες Πεταλούδες», για την υποστήριξη μαθητών που βρίσκονται σε οικονομική ανέχεια, για την αναδοχή και στήριξη ενός παιδιού από τη SierraLeone, τον AdikalieKamara, για τη δράση «Πες το με μια κάρτα» προς τιμήν των ασθενών με κορωνοιό και των γιατρών και νοσηλευτών του Νοσοκομείου Βόλου, ανήκει στα σχολεία Πρεσβευτές της UNICEF και τέλος, με την Τοπική Ενορία των Αγίων Αναργύρων,τον Δήμο Βόλου, την «Κουζίνα Αλληλεγγύης» , το Κοινωνικό Παντοπωλείο και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Υπεύθυνη του προγράμματος ήταν κ εκπαιδευτικός του σχολείου Φρόσω Στάμου.
Οι διακρίσεις όμως δεν σταματούν εδώ. Οι μαθητές της Β’ και της ΣΤ’ Δημοτικού πήραν μέρος στον Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής «Νίκη Γουλανδρή» και με τίτλο έργων «Ελληνικά Αγριολούλουδα», στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. Οι διαγωνιζόμενοι μάλιστα της Β’ Τάξης, Χ. Χιωτάκης και Μ. Πεζάτου κατάφεραν να διακριθούν. Σε αυτό τον διαγωνισμό υπεύθυνη του προγράμματος ήταν επίσης η Φρόσω Στάμου, εκπαιδευτικός του σχολείου. «Μπράβο σε όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους στον ενδιαφέροντα αυτόν διαγωνισμό και φυσικά συγχαρητήρια πολλά στους μικρούς μας διακριθέντες ζωγράφους!».
Επίσης, το 18ο Δημοτικό Σχολείο κέρδισε χάλκινο βραβείο και πιστοποίηση EsafetyLabel, για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Το eSafetyLabel είναι μια πρωτοβουλία για το EuropeanSchoolnet που ξεκίνησε το 2012. Το σύστημα διαπίστευσης eSafety επιτρέπει στους χρήστες να αξιολογούν τα διαδικτυακά επίπεδα ασφαλείας του σχολείου τους βάσει ενός συνόλου κριτηρίων για τον προσδιορισμό των δυνατών και αδύνατων σημείων που αφορούν τρεις βασικούς τομείς: την υποδομή, την πολιτική και την πρακτική. Υπεύθυνη εκπαιδευτικός του προγράμματος ήταν Αποστολία Παγώνη.
Τέλος, το σχολείο βραβεύτηκε ως σχολείο eTwinning. Τα Σχολεία eTwinning προάγουν ενεργά τις αξίες και την παιδαγωγική του eTwinning, αποτελούν σημείο αναφοράς για την τοπική κοινότητα και συνιστούν πρότυπο για άλλα σχολεία. Συγκεκριμένα τα Σχολεία eTwinning: Αναγνωρίζονται σε Ευρωπαϊκό επίπεδο ως πρότυπα για το eTwinning και διαμορφώνουν ένα δίκτυο ηγετικών σχολείων που εμπνέουν τη μελλοντική εξέλιξη της δράσης.
Η κα. Μάσιου θέλησε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, ο οποίος, όπως σημείωσε και η ίδια, «είναι πάντα δίπλα, πάντα αρωγός» στηρίζοντας την προσπάθεια παιδιών και δασκάλων.«Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους γονείς που συμμετέχουν, στηρίζουν και βοηθούν σ’ αυτές μας τις δράσεις!».
«Στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν περισσότερα από 6.000 παιδιά από 122 σχολεία και τους αξίζουν συγχαρητήρια για τη συμμετοχή τους! Η μαθητική κοινότητα ανοίγει δρόμους και θίγει κρίσιμα για την κοινωνία θέματα!».
(Κάνοντας “κλικ” στις φωτογραφίες, εμφανίζονται οι λεζάντες τους)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.