Ενίσχυση … επιβίωσης ζητούν οι μουσικοί της Μαγνησίας

Συνεχίζεται η αναδουλειά, σταματούν τα πανηγύρια, έρχεται πολύ δύσκολος χειμώνας

Ακόμη να συνέλθουν, από τις επιπτώσεις που είχε η καραντίνα, οι μουσικοί της Μαγνησίας, που βίωναν ήδη μια δύσκολη χρονιά πριν το lock down και οι δουλειές μειώνονταν, ειδικά μετά την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα. Πλέον, ζητούν ενίσχυση για να μπορέσουν να επιβιώσουν σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση.
Όπως ανέφερε στο «Ράδιο ΕΝΑ» και τον Ηλία Κουτσερή ο έφορος του Συλλόγου Μουσικών Θεσσαλίας “Απόλλων” Κώστας Βλαχούτσος, την περίοδο της καραντίνας, τα μεροκάματα «κόπηκαν μαχαίρι», ενώ μετά την περίοδο του εγκλεισμού στα σπίτια μας τον Μάιο και τον Ιούνιο, ήταν ελάχιστες οι εκδηλώσεις που μπορούσαν να εργαστούν οι μουσικοί. «Η κατάσταση αυτή της αναδουλειάς συνεχίζεται, ειδικά για τους συναδέλφους που περιμένουν το καλοκαίρι να δουλέψουν και να βγάλουν ένα εισόδημα που θα καλύψει τις ανάγκες τους και τον χειμώνα», τόνισε ο Κ. Βλαχούτσος, που πρόσθεσε ότι οι μουσικές εκδηλώσεις σε γάμους, βαφτίσια, πανηγύρια ή μουσικές βραδιές σε χωριά, ήταν πολύ λίγες.
Ο κ. Βλαχούτσος είπε ότι τα μέλη Συλλόγου Μουσικών Θεσσαλίας “Απόλλων”, δεν είναι λοιμωξιολόγοι και θα ήταν ανεύθυνο να πουν να ανοίξουν τα πανηγύρια και οι εκδηλώσεις, αλλά αυτό που μπορούν να πουν και είπαν τον προηγούμενο μήνα, με την μουσική διαμαρτυρία στην παραλία του Βόλου και σε όλη την Ελλάδα, είναι η ενίσχυση, η βοήθεια και η στήριξη από την Πολιτεία, γιατί ο μουσικός και ο καλλιτέχνης, είναι επαγγελματίες και έχουν ανάγκες.
Σύμφωνα με τον έφορο, τα 530 € που δόθηκαν ως ενίσχυση είναι αστείο ποσό, από τον Σεπτέμβριο θα είναι ακόμη χειρότερη η κατάσταση, ενώ τα χρήματα που θα έρθουν από την ΕΕ σχεδόν στο σύνολό τους θα δοθούν στις μεγάλες επιχειρήσεις. Ο ίδιος ανέφερε ότι μέχρι μέσα Μαΐου, κανένας από τους μουσικούς και τους καλλιτέχνες δεν είχε πάρει οικονομική ενίσχυση, κάτι που τελικά έγινε με τον αγώνα, την πάλη, τη διεκδίκηση και την αλληλεγγύη.
«Πέρα από την αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια των συναδέλφων, γιατί το προηγούμενο διάστημα συγκεντρώναμε και τρόφιμα για μουσικούς που ήταν σε πολύ δύσκολη θέση, χρειάζεται, πάνω απ’ όλα, η κυβέρνηση τώρα να στηρίξει τους μουσικούς, τους καλλιτέχνες και όλο τον κόσμο, για να μπορέσουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια εμείς και οι οικογένειές μας», ανέφερε ο Κώστας Βλαχούτσος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.