Ένοχοι δύο υπάλληλοι για ατύχημα με απορριμματοφόρο

Όταν έσκασε το λάστιχο του οχήματος και ντεραπάρισε στον Αλμυρό

Ένοχους για σωματική βλάβη από αμέλεια, κατά συρροή, έκρινε το Δικαστήριο δυο υπαλλήλους του Δήμου Αλμυρού που κάθισαν στο εδώλιο για τον ελαφρύ τραυματισμό τριών συναδέλφων τους, στις 17 Μαΐου του 2017, όταν έσκασε το λάστιχο απορριμματοφόρου και ντεραπάρισε, κοντά στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Αλμυρού.
Κατηγορούμενοι ήταν τρεις υπάλληλοι της Επιτροπής Συντήρησης του Δήμου, ο ένας αθωώθηκε, ενώ οι άλλοι δύο, που υπηρετούν στο Γραφείο Κίνησης, καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 13 μηνών ο καθένας, με ελαφρυντικά λόγω ειλικρινούς μεταμέλειας. Η ποινή ήταν με τριετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης.
Ση δίκη παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης, που όμως δεν εξετάστηκε από το Δικαστήριο, ενώ το κατηγορητήριο ανέφερε ότι ως μέλη της επιτροπής συντήρησης δεν πραγματοποίησαν έγκαιρα την αλλαγή των ελαστικών στο απορριμματοφόρο, με αποτέλεσμα να γίνει ατύχημα.
Οι κατηγορούμενοι δήλωσαν ότι τα ελαστικά του απορριμματοφόρου έχουν να αλλαχτούν χρόνια, ενώ δεν μπόρεσαν να προσδιορίσουν τα αίτια του ατυχήματος, τονίζοντας ότι ενδεχομένως το λάστιχο έσκασε διότι κινούνταν και σε χωματόδρομο.

Αθωώθηκε υπάλληλος

Το ίδιο Δικαστήριο αθώωσε υπάλληλο του Δήμου Αλμυρού, που κατηγορούνταν για συκοφαντική δυσφήμιση, μετά από μήνυση του δημάρχου κ. Εσερίδη, διότι είχε κάνει δηλώσεις σε βάρος του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.