Ένταση και προσαγωγές- συλλήψεις (!) στη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου Βόλου (βίντεο + φωτογραφίες)

Αστυνομικές δυνάμεις στο δημαρχείο. Αποχώρησαν προς στιγμήν μειοψηφίες και ανεξάρτητοι σύμβουλοι

Από ένταση και συλλήψεις πολιτών, μετά τη μήνυση που κατέθεσε χθες ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Μουλάς, χαρακτηρίστηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, που ξεκίνησε δέκα λεπτά μετά τις 9 το πρωί – σε συνέχεια της συνεδρίασης που διακόπηκε χθες λόγω επεισοδίων – και για σχεδόν μια ώρα συνεχιζόταν απρόσκοπτα. Σήμερα, έγιναν επεισόδια και προπηλακισμοί μεταξύ πολιτών και αστυνομικών, ενώ δεν έλειψαν οι καταγγελίες για συλλήψεις και προσαγωγές πολιτών.

Πιο συγκεκριμένα, ξεκίνησε σχεδόν δέκα λεπτά μετά τις 9 το πρωί, η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, μετά τη χθεσινή διακοπή λόγω των επεισοδίων που σημειώθηκαν στην αίθουσα του συμβουλίου και την παρουσία “μπράβων” όπως καταγγέλθηκε από πολίτες και συλλογικότητες που παραβρέθηκαν στο χώρο. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τις τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων σε ήρεμο κλίμα, αλλά με έντονη κριτική προς τη δημοτική αρχή για το γεγονός, ότι προτείνει την εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής της “Δύναμης Βόλου” Μ. Μιτζικός, επέκρινε την τακτική και των εργαζόμενων, της Επιχείρησης.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τις τοποθετήσεις των μειοψηφιών, ενώ κάποια στιγμή συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν ότι η Αστυνομία κάνει προσαγωγές και συλλήψεις με την αποχή της Δημοτικής Αρχής.
Αστυνομικοί διμοιρίας υποστήριξης, εμφανίστηκαν στο διάδρομο έξω από το χώρο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου και συνέλαβαν ένα άτομο για τα χθεσινά επεισόδια, ενώ ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Νικ. Κανελής που συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των συλληφθέντων, θα παρουσιαστεί αυτοβούλως στην Αστυνομία.

Ακολούθησε για αρκετά λεπτά της ώρας ένταση, ο Νίκος Κανελλής κλείστηκε στο γραφείο του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και έξω από την πόρτα περίμενε μια διμοιρία αστυνομικών, απέναντι από την οποία βρισκόταν πολίτες να φωνάζουν «Έξω η Αστυνομία από το Δημαρχείο» και κάποια στιγμή οι αστυνομικοί με τις ασπίδες να ανοίγουν τον κλοιό που είχε δημιουργηθεί από τους πολίτες.
Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κ. Γαργάλας τηλεφώνησε στον Δικηγορικό Σύλλογο και ζήτησε νομικό, γιατί γινόταν συλλήψεις στο Δημαρχείο.
Μετά από λίγη ώρα, οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν από το χώρο του Δημαρχείου, ενώ, όσο συνέβαιναν τα παραπάνω στο διάδρομο, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συνεχίζονταν κανονικά.
Ο Νίκος Κανελλής κατήγγειλε, ότι η Αστυνομία με τη μήνυση του προέδρου Γ. Μουλά, έπαιξε το ρόλο των προστατών, ενώ η ένταση εκτονώθηκε λίγη ώρα μετά και η συνεδρίαση συνεχίστηκε μετ’ εμποδίων.

Το χρονικό

Λίγο πριν τις 10 το πρωί, από τους παριστάμενους πολίτες, έγινε γνωστό, ότι έξω από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου γίνονταν προσαγωγές (!) άλλων πολιτών και δημοτικών συμβούλων, με συνέπεια να προστρέξουν και δημοτικοί σύμβουλοι των μειοψηφιών. Μάλιστα υπήρξε πληροφόρηση για προσαγωγή και του δημοτικού συμβούλου κ. Ν. Κανελλή, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, με τη σύμφωνη γνώμη του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλίας κ. Τόλια και για τη διάρκεια του συμβουλίου, δεν μετατράπηκε σε σύλληψη (υπήρχε μήνυση του προέδρου του συμβουλίου, από χθες).

Μετά τις 10 το πρωί, βγήκαν στον προθάλαμο του συμβουλίου και έξω από το γραφείο του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι των μειοψηφιών και ανεξάρτητοι, ζητώντας εξηγήσεις από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ πολίτες ζητούσαν την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων. Σημειώνεται, ότι την ώρα της έντασης, ο κ. Μουλάς, αποφάσισε να συνεχίσει τη διαδικασία της συνεδρίασης.

Μετά την τοποθέτησή του, αποχώρησε και ο κ. Διαμαντένιας, ενώ παρέμεινε και τοποθετήθηκε και ο ανεξάρτητος σύμβουλος Γ. Λαΐνας, όπως και στη συνέχεια ο Αχ. Καλυβιώτης.

Φραστικό “καρφί” εκ μέρους του Γ. Μουλά προς τον πρώην αντιδήμαρχο Δημ. Καντόλα, υπήρξε, όταν ο πρόεδρος του συμβουλίου, του είπε “άντε συνέχισε, τι θα κάνεις εσύ; δίνεις τον λόγο στον Κανελλή; Σε μένα απευθύνεσαι όχι στον κόσμο”.

Μετά τις 10.12 περίπου, επέστρεψαν στα έδρανά τους, οι σύμβουλοι των μειοψηφιών.
Στις 10.30 περίπου και πριν ο κ. Μπέος πάρει το λόγο απευθυνόμενος προς τους πολίτες που ήταν συγκεντρωμένοι στο χώρο του συμβουλίου, τους χαρακτήρισε τραμπούκους, λέγοντας παράλληλα ότι “είστε γελασμένοι εσείς οι 30…25 κοπρίτες”.

Στη διάρκεια της επίθεσης που εξαπέλυσε και πάλι ο κ. Μπέος προς τους παριστάμενους, ακούγονταν συνθήματα εναντίον της τακτικής που εφαρμόζει ως δημοτική αρχή.

Μετά τις 10.30 περίπου το πρωί, και αφού αποχώρησαν οι μειοψηφίες, στο χώρο του συμβουλίου, παρέμειναν, οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι Καλυβιώτης και Λαΐνας, ο Δ. Πέγιος και ο επικεφαλής της “Δύναμης Βόλου” Μ. Μιτζικός.

“Δεν πέρασε η πρόταση”

Σημειώνεται τέλος, ότι μετά την ψηφοφορία το θέμα δεν “πέρασε” καθώς θετικά στο θέμα που έφερε η δημοτική αρχή για την εκκαθάριση, ψήφισε μόνο η δημοτική αρχή Βόλου.
Δεν πέρασε η πρόταση της δημοτικής αρχής Βόλου για λύση και εκκαθάριση της επιχείρησης με τις αντιπολιτεύσεις να κάνουν λόγο για «αβάσταχτη ελαφρότητα, διαδικασίες fast track” ενώ αποχώρησαν πριν την ψηφοφορία μετά τις συλλήψεις πολιτών αλλά και την σκαιότατη επίθεση που τους έκανε ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος στην δευτερολογία του κι όχι μόνο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Αχιλλέας Μπέος, προανήγγειλε συνέντευξη Τύπου, για την ερχόμενη Παρασκευή

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.