Επείγουσα προκαταρκτική για κόντρες σε Διμήνι και Νέα Αγχίαλο

Διερευνάται η παράβαση καθήκοντος από τις συναρμόδιες υπηρεσίες

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου, με αφορμή δημοσιεύματα με καταγγελίες κατοίκων για αυτοσχέδιους αγώνες (κόντρες) στην περιοχή πριν το Διμήνι και στη Ν. Αγχίαλο.
Η εισαγγελέας, όπως αναφέρουν διασταυρωμένες πληροφορίες, ανέθεσε την προκαταρκτική σε πταισματοδίκη, που καλείται να σχηματίσει δικογραφία με διερευνόμενο αδίκημα την παράβαση καθήκοντος των συναρμόδιων υπηρεσιών (Δήμος, Περιφέρεια, Τροχαία) που θα προκύψει από έγγραφα και καταθέσεις σχετικά με το αν ελήφθησαν τα απαιτούμενα μέτρα σε οδικά σημεία και αν γίνονται έλεγχοι προς την αποτροπή τέτοιων φαινομένων.
Η διερεύνηση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη θα εξετάσει εάν έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα σε οδικά σημεία, της περιοχής Διμηνίου και Ν. Αγχιάλου, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αυτοσχέδιων αγώνων και επιπλέον εάν στα σημεία αυτά υπάρχει επαρκής σήμανση και φωτισμός, εάν έχουν γίνει έλεγχοι από πλευράς Τροχαίας Βόλου, σε αναβάτες και οδηγούς αυτοκινήτων που φέρονται να επιδίδονται σε κόντρες και εάν έχουν βεβαιωθεί σχετικές παραβάσεις.
Ακόμη, η Εισαγγελία έδωσε εντολή στην Τροχαία, ώστε να λάβει άμεσα μέτρα για την πάταξη του φαινομένου με μπλόκα και ελέγχους σε επίμαχα σημεία του οδικού δικτύου και την επιβολή των προβλεπόμενων από τον νόμο προστίμων στους παραβάτες.
Εάν, στο πλαίσιο των ελέγχων εντοπιστούν οδηγοί να κάνουν κόντρες σε βάρος τους θα ασκηθεί δίωξη για επικίνδυνη οδήγηση σε βαθμό πλημμελήματος.
Για την περιοχή του δρόμου προς Διμήνι, έγιναν καταγγελίες περιοίκων ότι γίνονται κόντρες τα βράδια, με αφορμή το δυστύχημα στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 17χρονος Θανάσης Τσιτσόγλου, όταν το δίκυκλο που οδηγούσε συγκρούστηκε με φορτηγό αυτοκίνητο.
Για την περιοχή της Ν. Αγχιάλου, έγιναν καταγγελίες με ανάρτηση σε κοινωνικό μέσο δικτύωσης του πρώην δημοτικού συμβούλου Θεολόγου Διαμαντένια, ο οποίος ζητούσε ελέγχους από την Τροχαία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.