Βόλος: Επιτήδειος πήρε 900 ευρώ… από τρεις άνεργους για να τους «βρει» δουλειά!

Μηνύσεις από δύο άνεργες για απάτη κατ’ εξακολούθηση και από τον βουλευτή, που εξελέγη στις εκλογές, για συκοφαντική δυσφήμιση
Παρίστανε τον διευθυντή πολιτικού γραφείου υποψήφιου βουλευτή πριν τις εκλογές του 2019…

Με τον καλύτερο τρόπο για τον ίδιο – και τον χειρότερο για τα θύματά του – εκμεταλλεύτηκε τις εθνικές εκλογές του 2019 ένας 50χρονος άεργος, που κατάφερε να αποσπάσει από τρεις άνεργους ποσό 900 €, για να τους βρει δουλειά, παριστάνοντας τον διευθυντή πολιτικού γραφείου υποψηφίου βουλευτή στον Βόλο. Δυστυχώς γι’ αυτόν δέχτηκε μηνύσεις από δύο άνεργες γυναίκες που έπεσαν θύματά του για απάτη κατ’ εξακολούθηση και από τον βουλευτή, που εξελέγη στις εκλογές, για συκοφαντική δυσφήμιση.

Διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι η προκαταρκτική δικογραφία που έγινε ολοκληρώθηκε και σε βάρος του 50χρονου άνδρα ασκήθηκε ποινική δίωξη για απάτη κατ’ εξακολούθηση και για συκοφαντική δυσφήμιση.

Λίγο πριν τις εθνικές εκλογές του 2019 (αρχές καλοκαιριού) ο 50χρονος ήρθε σε επαφή με τρεις άνεργους, έναν άνδρα και δύο γυναίκες, λέγοντάς τους πως είναι διευθυντής σε πολιτικό γραφείο τοπικού υποψήφιου βουλευτή και πως θα τους εξασφαλίσει εργασία αρκεί να του δώσουν κάποια χρήματα. Ο 50χρονος, ζήτησε από το ένα θύμα του το ποσό των 600 €, λέγοντάς του πως έχει διασυνδέσεις με επιχειρηματίες, και να περιμένει μετά την καταβολή των χρημάτων να τον πάρουν τηλέφωνο για να τον προσλάβουν, μετά τη μεσολάβησή του.

Την ίδια τακτική ακολούθησε και στις δύο άλλες περιπτώσεις, αυτές των γυναικών και μάλιστα στη μία φέρεται να ήταν και ιδιαίτερα πιεστικός, αφού δεν δέχτηκε να πάρει τα χρήματα λίγο αργότερα, όταν η γυναίκα του είπε πως βρίσκεται σε άθλια οικονομική κατάσταση και δεν είχε τα χρήματα. Ο φερόμενος ως δράστης ήταν ανένδοτος και της είπε ότι πρέπει να του τα καταβάλει άμεσα, αλλιώς θα έχανε την ευκαιρία να βρει δουλειά…

Ο 50χρονος, για να πείσει τα θύματά του ότι είχε υψηλές γνωριμίες, έδειχνε φωτογραφίες στις οποίες εμφανιζόταν στο φόντο με πολιτικά πρόσωπα της περιοχής και όχι μόνο, ακόμα και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τότε πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από την περιοδεία του στη Μαγνησία, ενώ αφού τους πήρε τα χρήματα τους έλεγε να περιμένουν τηλεφώνημα από τους εργοδότες τους για να πιάσουν δουλειά.

Μάταια όμως, ο καιρός περνούσε ο δήθεν εργοδότης δεν τηλεφωνούσε και στα τηλεφωνήματα των άνεργων ο 50χρονος τους ζητούσε να κάνουν υπομονή.

Επειδή όμως το «έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται», η μια από τις γυναίκες επικοινώνησε με το πολιτικό γραφείο, απ’ όπου πληροφορήθηκε ότι δεν υπήρχε άτομο με το συγκεκριμένο όνομα (όχι μόνο ως διευθυντής, ούτε καν ως προσωπικό), ενώ οι άλλοι δύο που περίμεναν δουλειά προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί του και διαπίστωσαν ότι είχε καταργήσει τον τηλεφωνικό του αριθμό.

Οι δύο γυναίκες κατέθεσαν μήνυση εναντίον του για απάτη, ενώ παραγγέλθηκε προκαταρκτική έρευνα, η οποία οδήγησε τελικά στα ίχνη του 50χρονου, οποίος δεν είχε απασχολήσει ποτέ στο παρελθόν τις αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Ο φερόμενος ως δράστης δεν επέστρεψε τα χρήματα που απέσπασε από τους τρεις ανέργους, ενώ όταν συνελήφθη, φέρεται να παραδέχθηκε πως δεν γνώριζε τον τότε υποψήφιο και νυν βουλευτή Μαγνησίας, ενώ φέρεται να ισχυρίστηκε πως διατηρούσε γραφείο ευρέσεως εργασίας, με τα θύματα να του καταβάλουν τα 600 €, ο άνδρας και από 150 € οι δύο γυναίκες, για να τους βρει δουλειά, αν και από την έρευνα που ακολούθησε το γραφείο δεν εντοπίστηκε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.