Εstia Pelion-Ένας μοναδικός και φιλόξενος πολυχώρος πολιτισμού στην καρδιά του Πηλίου (φωτογραφίες)

Βασισμένος στον χαρακτήρα και τα στοιχεία της Θεσσαλίας

Ένας νέος χώρος πολιτισμού έχει ήδη αρχίσει να λειτουργεί στην καρδιά του Πηλίου εδώ και λίγες εβδομάδες. Πρόκειται για την Estia Pelion, έναν καινοτόμο πολυχώρο με διαδραστικές εμπειρίες εφαρμοσμένων τεχνών για τους επισκέπτες του, βασισμένες στον χαρακτήρα και τα στοιχεία της Θεσσαλίας και ειδικότερα του Πηλίου.


Ξεναγός μας στον χώρο ήταν η Αγγελική Βογδάνου, μέλος της Κοιν.Σ.Επ Ινστιτούτο Μεσογειακής Κουλτούρας που διαχειρίζεται τον χώρο και υπεύθυνη προβολής και προώθησης των δράσεών του. Και όπως μας εξομολογείται, η Εstia αποτελεί το τρίτο… παιδί της της κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης, με το πρώτο να έχει ως αντικείμενο την δημιουργία χειροποίητων καλλυντικών και να εδρεύει στην Ικαρία, στη συνέχεια με το 2ο, το OPEN OFFICE VOLOS, ένα σύγχρονο σύγχρονο επαγγελματικό πολυχώρο εργασίας, έμπνευσης, δικτύωσης και ανάπτυξης. Όμως η Estia δίνει πολλές περισσότερες επιλογές!

«Η εμπειρία της Estia είναι ακριβώς αυτό, μια επίσκεψη σε έναν χώρο όπου η Τέχνη και ο Πολιτισμός γιορτάζονται καθημερινά με τη μεγαλοπρέπεια που τους αξίζει» αναφέρει η πρόεδρος του Ινστιτούτου Μεσογειακής Κουλτούρας, Έλενα Καλίνινα. Έτσι, η αρχή γίνεται με τα εργαστήρια, καθώς εκεί μπορεί κανείς να ζήσει την εμπειρία μιας ελληνικής εφαρμοσμένης παραδοσιακής τέχνης σε ένα από τα σταθερά εργαστήρια κεραμικής, υφαντικής ή οποιασδήποτε άλλης πρότασης, σε επαναλαμβανόμενα μαθήματα ή ακόμη και σαν μια μοναδική εμπειρία. «Γίνονται εργαστήρια σε εβδομαδιαία βάση για όποιον θέλει να παρακολουθεί την όλη δραστηριότητα, ή μπορεί να αποτελέσει η όλη δράση μία παρουσίαση που συνδυάζεται με τη βιωματική εμπειρία για γκρουπ ατόμων στο πλαίσιο μίας εκπαιδευτικής εκδρομής. Επίσης μπορεί η όλη δράση να αποτελέσει μία αυτοτελή εμπειρία για έναν επισκέπτη» σημειώνει η κα Βογδάνου.

Η Εstia παράλληλα μπορεί να φιλοξενήσει στους χώρους της επιλεγμένες και ποιοτικές εκδηλώσεις, περιλαμβάνοντας μουσικά, θεατρικά και εικαστικά θέματα ή ακόμα και δράσεις των γραμμάτων. Συγχρόνως, στο café-bistrot οι επιλογές περιλαμβάνουν πολλά περισσότερα από έναν καφέ. Ταχύτατο ίντερνετ για όσους εργάζονται εξ αποστάσεως, δανειστική βιβλιοθήκη για όσους αναζητούν παρέα σε ένα βιβλίο, πανέμορφη θέα προς το Βόλο και τη Μακρινίτσα και ένα σύντομο μενού συνοδευτικών και ροφημάτων με χαρακτήρα ολικά τοπικό συνδυάζονται για την καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών. Τοπικό. «Δίνουμε πάντα έμφαση στους τοπικούς παραγωγούς σε όλα τα είδη, ενώ ενισχύουμε τη δανειστική βιβλιοθήκη με Θεσσαλούς συγγραφείς και θεσσαλικούς εκδοτικούς οίκους» αναφέρει η κα Βογδάνου. Παράλληλα, η Estia παραχωρεί τους χώρους της για την οργάνωση κάθε εκδήλωσης ή δράσης, με υπηρεσίες όπως οπτικοακουστικός εξοπλισμός και υπηρεσίες γευμάτων, καθώς ο χώρος μπορεί να υποστηρίξει κάθε είδους project.
«Κάθε επισκέπτης θα βρει αυτό που τον ενδιαφέρει στην Estia. Η φιλοσοφία μας στηρίζεται ακριβώς στον τόπο μας. Κάθε στοιχείο αυτού του χώρου αντιπροσωπεύει την περιοχή μας» καταλήγει η κα Βογδάνου. Και μάλιστα, με αφορμή τη δημιουργία της Estia, η ομάδα του Ινστιτούτου ενισχύθηκε με 2 νέα σημαντικά μέλη. Ο κεραμίστας Χρήστος Γιαννακόπουλος από την Πορταριά και η υφάντρια Αντιγόνη Τσιρογιάννη από τη Μακρινίτσα είναι πλέον μέλη της και αποτελούν τα άτομα που προσφέρουν απλόχερα τις γνώσεις τους πάνω στις Τέχνες τους.

Πορταριά Πηλίου • τ.697 432 5528 • www.estiapelion.gr • [email protected] • insta:estia_pelion

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.