Έτσι θα αξιοποιηθεί το λιμάνι του Βόλου

Επιμένει στο αμερικανικό ενδιαφέρον ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Με δύο μοντέλα ιδιωτικοποίησης, την υποπαραχώρηση δραστηριοτήτων και την πώληση μετοχών το ΤΑΙΠΕΔ πρόκειται να αξιοποιήσει τα 10 περιφερειακά λιμάνια της χώρας, μεταξύ αυτών και του Βόλου, εκκινώντας σταδιακά τους διαγωνισμούς πριν από το καλοκαίρι.
Ο λόγος για τους οργανισμούς λιμένων Αλεξανδρούπολης, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Βόλου, Ραφήνας, Ελευσίνας, Λαυρίου, Κέρκυρας και Πάτρας, για τους οποίους εκδηλώνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον. Το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας βρίσκεται στην τελική ευθεία για τη δημοσίευση νομοσχεδίου με το οποίο θα τροποποιεί διατάξεις που είχε θεσπίσει η προηγούμενη κυβέρνηση δίνοντας τη δυνατότητα αξιοποίησης των 10 περιφερειακών λιμανιών και με το μοντέλο της πώλησης μετοχών. Όπως εξηγούν αρμόδιες πηγές, και οι δύο τρόποι, της υποπαραχώρησης δραστηριοτήτων και της πώλησης μετοχών οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα δηλαδή τη μακροχρόνια παραχώρηση στους επενδυτές. Ωστόσο, η πώληση μετοχών φέρνει επενδυτή που θα αποκτήσει τη δυνατότητα αξιοποίησης όλων των δραστηριοτήτων.
Τα πρώτα υποψήφια για διαγωνισμό λιμάνια είναι σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσαν τα έντυπα ΝΕΑ, τέσσερα λιμάνια, ενώ αυτό που θα σηματοδοτήσει το σινιάλο του μεγάλου project θα είναι εκείνο της Αλεξανδρούπολης. Έπονται η Ηγουμενίτσα και το Ηράκλειο και εν συνεχεία η Καβάλα και ο Βόλος.
Για τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης, της Καβάλας και του Βόλου, υπάρχει έντονο αμερικανικό επενδυτικό ενδιαφέρον, όπως άλλωστε αποκαλύπτει με συνέντευξή του στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» και ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, αλλά διαβεβαίωσε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα και τους βουλευτές Μαγνησίας της Ν.Δ. με τους οποίους συναντήθηκε. Ο ίδιος σημειώνει ότι το έχει συζητήσει με τους υπουργούς Πλακιωτάκη, Καραμανλή και Γεωργιάδη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.