Εξακολουθεί να συγκινεί και να ενημερώνει η έκδοση «200 Χρόνια- η Μαγνησία το 1821» του Ομίλου Καρεκλίδη

«Πτυχές της τοπικής επανάστασης, πρόσωπα και άγνωστες ιστορίες της Θεσσαλίας»

Είναι πράγματι εντυπωσιακό, καθώς, ακόμη και τρία χρόνια μετά την έκδοσή του, αλλά και την εξάντληση των αποθεμάτων, απ΄τις πρώτες σχεδόν ώρες κυκλοφορίας, εξακολουθεί να συγκινεί και να …ενημερώνει όλους όσοι ενδιαφέρονται, το βιβλίο «200 Χρόνια, η Μαγνησία το 1821- Πτυχές της τοπικής επανάστασης, πρόσωπα και άγνωστες ιστορίες της Θεσσαλίας» , που κυκλοφόρησε απ΄τον «Όμιλο Καρεκλίδη» τον Μάιο του 2021. Από τότε μέχρι και σήμερα, το βιβλίο, έχει «γυρίσει» μέσω των αναγνωστών και των χώρων που δόθηκαν ή φρόντισαν οι αρμόδιοι να το διαθέσουν, σε διάφορα σημεία της χώρας, αλλά και στο εξωτερικό, όπως μεταξύ άλλων, στην ιστορική βιβλιοθήκη της Ιεράς Μητροπόλεως Αυστρίας, σε βιβλιοθήκες της χώρας, όπως και ειδικότερα της Θεσσαλίας, Ιερών Μονών, ομογενών και συλλόγων στη Γερμανία, τη Σερβία, την Γαλλία, τη Ρουμανία, την Αυστραλία κ.α. αλλά και σε Θεσσαλικούς Συλλόγους, σε εκπροσώπους του Κοινοβουλίου, της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, όπως και σε 60 σχολεία της Μαγνησίας, που διέθεταν την εποχή εκείνη, βιβλιοθήκες.  Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, δύο ακόμη τεύχη απ΄ τα εναπομείναντα στη βιβλιοθήκη της ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, δόθηκαν σε δύο σχολεία , καθώς ζητήθηκαν από εκπαιδευτικούς, προκειμένου, κείμενα που περιλαμβάνονται στο βιβλίο, να αποτελέσουν υλικό προς συζήτηση με τους μαθητές , γεγονός ενθαρρυντικό για την εκμάθηση της τοπικής ιστορίας, αλλά και τιμητικό για τους συντελεστές της έκδοσης.

Η επετειακή έκδοση «200 Χρόνια, η Μαγνησία το 1821»

Η έκδοση του με τον τίτλο «200 χρόνια η Μαγνησία το 1821. Πτυχές της τοπικής επανάστασης, πρόσωπα και άγνωστες ιστορίες της Θεσσαλίας» την επιμέλεια της οποίας είχε ο δημοσιογράφος Ηλίας Κουτσερής, έχει μέχρι σήμερα αποσπάσει τα θετικά σχόλια, πολλών εκπροσώπων, φορέων και συλλόγων , ακαδημαϊκών και γενικότερα ανθρώπων των τεχνών, εντός αλλά και εκτός Ελλάδας! Πρόκειται για ένα καλαίσθητο πόνημα 200 σελίδων, όσα και τα χρόνια που συμπληρώθηκαν τότε, από το έτος έναρξης της Επανάστασης, αναφερόμενο σε πτυχές της τοπικής ιστορίας, πρόσωπα και άγνωστες ιστορίες της Θεσσαλίας. Το εξώφυλλό του κοσμούν η Ελληνική Σημαία και η Σημαία της Επανάστασης που υψώθηκε στις Μηλιές στις 7 Μαΐου του 1821. Το όλο περιεχόμενο, απαρτίζεται από 40 θεματικές ξεχωριστές ενότητες με κοινή συνισταμένη τη Μαγνησία και τη συμμετοχή της στην Επανάσταση του ‘ 21 και με κοινό στόχο την προβολή προσώπων και γεγονότων γνωστών – αγνώστων που αφορούν στη Θεσσαλία και τον απελευθερωτικό της αγώνα.

Σπουδαίοι επιστήμονες, ιστορικοί, εκπαιδευτικοί, κληρικοί, ερευνητές, φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές καταθέτουν το πλούσιο ιστορικό, ενημερωτικό υλικό τους, πλαισιωμένο από επίσης πλούσιο φωτογραφικό υλικό Ελλήνων και ξένων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.