Εξοργισμένοι δηλώνουν πλέον οι έμποροι

Σε ιστοσελίδα... «όσοι διατείνονται ότι τους ενδιαφέρει η τοπική οικονομία, αλλά αγοράζουν από πολυκαταστήματα»

Εξοργισμένοι δηλώνουν οι έμποροι του Βόλου από τον αθέμιτο ανταγωνισμό που υφίστανται από πολυκαταστήματα, αλλά και από τοπικούς παράγοντες που συμμετέχουν σε επιτροπές για τη στήριξη της τοπικής αγοράς και οι ίδιοι … ψωνίζουν από πολυκαταστήματα, όπως ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Ράδιο Ένα 102,5» ο Απόστολος Οντόπουλος πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Ν. Ιωνίας.
Ο πρόεδρος των εμπόρων, εκτίμησε ότι η ανάπτυξη θα αργήσει πολύ να έρθει και ζήτησε από τους συναδέλφους του να «ξυπνήσουν σύντομα», για να δουν τοπικά τι μπορεί να γίνει.
«Για κάθε 100 ευρώ που βγάζει ο επαγγελματίας
από 55 ως 73 ευρώ πηγαίνουν σε φόρους …»
Οι έμποροι έχουν να αντιμετωπίσουν πάρα πολλά θέματα, μεταξύ των οποίων μια φορολόγηση που είναι όχι μόνο πολύ υψηλή, αλλά άδικη σε πάρα πολλές των περιπτώσεων. Σύμφωνα με τον κ. Οντόπουλο, για κάθε 100 Ευρώ που βγάζει ο επαγγελματίας, από 55 ως 73 Ευρώ πηγαίνουν σε φόρους, τη στιγμή μάλιστα, που υπάρχουν πολυκαταστήματα πολυεθνικών που παίζουν «βρώμικα» και εκμεταλλεύονται όλους τους νόμους που έχουν βγει στα μέτρα τους, όπως η πλήρη απελευθέρωση των εκπτώσεων.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο, ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου έχει παρέμβει σε ορισμένα καταστήματα αθηναϊκών συμφερόντων, που πωλούσαν πριν τις εκπτώσεις με τιμές 40% κάτω και έκανε λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό.

Να αλλάξει σύντομα το κλίμα
«Είμαστε εξοργισμένοι και η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Θα αλλάξει το κλίμα τοπικά και εύχομαι να είναι σύντομα για να ξυπνήσουμε και να δούμε τι θα γίνει», τόνισε.
Ο ίδιος εκτίμησε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει η ανάπτυξη, διότι για να έρθει, θα πρέπει να σχεδιαστεί από τώρα, ώστε να έρθει τα επόμενα 10 χρόνια.
Ο Απ. Οντόπουλος τόνισε ότι ήδη στην Ευρώπη υπάρχει μια τάση που λέει ότι σε 20 χρόνια θα μιλάμε για συνεργασίες μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, που θα βγουν τόσο δυναμωμένες, που θα τρίξουν τα θεμέλια όλων των μεγάλων πολυεθνικών, ενώ για την Ελλάδα τόνισε ότι δεν υπάρχει συνεργασία, κάτι που λυπεί τον ίδιο και τη γενιά του, που επιχειρεί σε ένα περιβάλλον που το παρέδωσαν ¨καμένο¨ και δεν θέλει την επιχειρηματικότητα.

Κατά τοπικών παραγόντων
Από τα «βέλη» του προέδρου των εμπόρων δεν γλίτωσαν και τοπικοί παράγοντες. Οι έμποροι, τόνισε ο Απ. Οντόπουλος έχουν πολλά παράπονα από ανθρώπους που ασχολούνται με τα κοινά και συμμετέχουν σε επιτροπές με σχέδια μεγαλόπνοα για την αγορά. Όπως είπε, «αυτά να τα αποδεικνύουν εμπράκτως και να μην τους βλέπουμε να βγαίνουν από τα πολυκαταστήματα κρατώντας σακούλες με τα ψώνια τους».
Ο ίδιος τόνισε, ότι «έχει φτάσει ο κόσμος στο χτένι. Ακούμε λόγια υποκρισίας από πάρα πολλούς και έχουμε σκοπό να δημιουργήσουμε ιστοσελίδα, όπου θα τους φωτογραφίζουμε όλους αυτούς που διατείνονται ότι τους ενδιαφέρει η τοπική οικονομία». Άφησε δε αιχμές για βουλευτές, συγγενείς τους, αλλά και εκπροσώπους του Επιμελητηρίου.

Εν αναμονή των εκπτώσεων
Η κίνηση στην εμπορική αγορά κινείται πτωτικά και υπάρχει αναμονή του δεκαήμερου των εκπτώσεων, που είναι μέτρο κομμένο και ραμμένο για τους μεγάλους, που δημιούργησε ένα πολύ μεγάλο αλαλούμ στην αγορά, ανέφερε ο Απ. Οντόπουλος.
Ο πρόεδρος των εμπόρων υπενθύμισε στους καταναλωτές, ότι τα χρήματα πρέπει να έχουν ανταποδοτικότητα και να κάνουν κύκλο τοπικά, για να καταλήξουν ξανά στον καταναλωτή και μόνο έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά.
Όπως είπε, οι τοπικές επιχειρήσεις προσφέρουν πολύ καλές τιμές όλο το χρόνο και δεν περιμένουν τις εκπτώσεις για καλές τιμές και καλή εξυπηρέτηση, κάτι που ο καταναλωτής πρέπει να αναγνω

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.