Ευαγγελία Κεκελέκη: «Άργησε η Κυβέρνηση να πάρει μέτρα στήριξης»

Ποια είναι τα αρνητικά στοιχεία στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού σύμφωνα με την γ.γ. του ΚΕ.Π.ΚΑ.

Την ύπαρξη αρνητικών στοιχείων στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού επεσήμανε η κ. Ευαγγελία Κεκελέκη, γενική γραμματέας του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ, τα οποία στοιχεία σχετίζονται με τον τρόπο υπολογισμού του ρεύματος, αλλά και με ομάδες πολιτών οι οποίες δεν καλύπτονται από τις επιδοτήσεις.

Η κ. Κεκελέκη ξεκαθάρισε ότι οποιαδήποτε επιδότηση στα νοικοκυριά μέσα στον κυκεώνα που αντιμετωπίζουν είναι θετική, με την Κυβέρνηση, όμως, να έχει αργήσει πολύ να προβεί σε στήριξη των πολιτών σχετικά με την ενεργειακή κρίση. «Έπρεπε να σηκωθεί τσουνάμι για να πάρουν μέτρα;», διερωτάται η κ. Κεκελέκη, ενώ συμπληρώνει πως ήδη από τον Σεπτέμβριο οι πολίτες ζητούσαν μέτρα, τα οποία πάρθηκαν εν τέλει εννέα μήνες μετά.

Υπάρχει κενό στο τρόπο υπολογισμού της τιμής του ρεύματος

Ως γ.γ. του Κέντρου τόνισε ότι παρατήρησαν δύο αρνητικά στοιχεία στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού και σχετικά με τα μέτρα στήριξης. Αρχικά, λόγο έκανε για αισχροκέρδεια σχετικά με την αποδέσμευση του ηλεκτρικού ρεύματος από την τιμή του φυσικού αερίου, καθώς σημείωσε πως το ηλεκτρικό ρεύμα μπορεί να παραχθεί επίσης από ανανεώσιμες πηγές. «Είναι σωστή η αποδέσμευση στην οποία προχώρησαν, πώς όμως θα γίνεται ο καινούργιος υπολογισμός; Με βάσει το σύνολο; Θα πουλάει ο κάθε πάροχος με βάσει την τιμή που παράγει το ρεύμα του; Επίσης, θα υπολογίζεται με διαφάνεια;», διερωτάται ρητορικά η ίδια και ζητά να δοθούν απαντήσεις και εξηγήσεις σχετικά με τον νέο τρόπο υπολογισμού που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση.

«Τα 600 ευρώ δεν καλύπτουν πολλά νοικοκυριά»

Το δεύτερο αρνητικό στοιχείο σχετίζεται με τους πολίτες που χρησιμοποιούν το ηλεκτρικό ρεύμα για την θέρμανση των σπιτιών τους και τα ποσά των λογαριασμών είναι αυτομάτως τεράστια. Είπε πως η κατανάλωση των νοικοκυριών αυτών φτάνει τις 5.000 έως και 6.000 kw το τετράμηνο, ξεκαθαρίζοντας πως οι ανάγκες δεν καλύπτονται με τα 600 ευρώ το οκτάμηνο που δίνει η Κυβέρνηση μέσω της επιδότησης, ενώ σημείωσε ότι οι αυξήσεις δεν αφορούν μόνο τους λογαριασμούς ρεύματος, αλλά και τους λογαριασμούς φυσικού αερίου, καλώντας την Κυβέρνηση να αντιληφθεί την κατάσταση των πολιτών και να αντιμετωπίσει τα επιμέρους προβλήματα.

Σχετικά με το πρόβλημα των αυξήσεων των καυσίμων η ίδια εκτιμά ότι όσον αφορά στους καταναλωτές είναι ένα προϊόν που πέρασε σε δεύτερη μοίρα με το κύριο μέλημά τους να είναι η κάλυψη των υποχρεώσεων των λογαριασμών ρεύματος και φυσικού αερίου. «Οι λογαριασμοί του Μαρτίου ΄΄μας έκαψαν΄΄ λόγω των καιρικών συνθηκών», καταλήγει η κ. Κεκελέκη, καλώντας για άλλη μια φορά τους αρμόδιους να απαντήσουν στα ερωτήματα που εγείρονται σχετικά με τα «κενά» που έχουν οι εξαγγελίες και τα αντίστοιχα μέτρα στήριξης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.