Ευρωπαίοι αλλά και Ισραηλινοί αγοράζουν ακίνητα στη Μαγνησία

Θετικά τα μέτρα για την ανοικοδόμηση ακινήτων σύμφωνα με τον Γιάννη Καραγιάννη, υπεύθυνο της «Remax Δομή»

Με άκρως θετική ματιά είδε τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τον τομέα των ακινήτων, ο υπεύθυνος της «Remax Δομή» στον Βόλο κ. Γιάννης Καραγιάννης, ο οποίος μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5 και σχολίασε την τεράστια καθίζηση του κλάδου της οικοδομής, εδώ και δέκα χρόνια, αλλά και το ενδιαφέρον που δείχνουν εδώ και κάποιο διάστημα για αγορές ακινήτων στη Μαγνησία, επενδυτές από την Ευρώπη αλλά και το Ισραήλ.
« Ήρθε η ώρα να ξεκινήσει η ατμομηχανή που λέγεται οικοδομή», σχολίασε ο κ. Καραγιάννης, σημειώνοντας ότι μετά από μία μεγάλη περίοδο δέκα ετών με συνεχώς αντικίνητρα, η κυβέρνηση θα πάρει μέτρα τα οποία είναι θετικά για τον κλάδο, ενώ παράλληλα, θετικό αντίκτυπο θα έχουν και πάνω από 100 επαγγέλματα που είναι συνυφασμένα με την οικοδομή.
«Ο κλάδος των ακινήτων είναι η ατμομηχανή για κάθε οικονομία, ένας βασικός πυλώνας ανάπτυξης και είναι πάρα πολύ βασική η ψυχολογία των αγοραστών να είναι θετική για να πάμε ένα βήμα πιο μπροστά, τώρα που το έχουμε ανάγκη. Οπότε τα μέτρα αυτά που εξαγγέλθηκαν, είναι θετικά 100%. Τα τελευταία τρία χρόνια, έχουμε δει μία σταθεροποίηση στην οικονομία και με τα μέτρα που έρχονται, περιμένουμε αυτό το κλίμα να κεφαλαιοποιηθεί στην αγορά», επεσήμανε ο υπεύθυνος της «Remax Δομή» στον Βόλο.

Τα ακίνητα που αγοράζει ο Βολιώτης

Σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη, ο Βολιώτης αγοράζει μικρά αστικά διαμερίσματα από 20 έως και 50-60 τμ. για επενδυτικό χαρακτήρα, δηλαδή να τα ανακαινίσει και να τα ενοικιάσει σε κάποιο φοιτητή ή ενοικιαστή γενικότερα.
Μετά, στην προτίμηση έρχεται η πρώτη κατοικία από τα νέα ζευγάρια, τα οποία παντρεύονται και θέλουν μία στέγη κι έπειτα έρχονται τα εξοχικά. «Εδώ έχουμε μεγάλο ενδιαφέρον από ξένους αγοραστές κυρίως από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη και τώρα τελευταία έχουν αρχίσει να εμφανίζονται και αρκετοί Ισραηλινοί στην περιοχή μας. Οι ξένοι ενδιαφέρονται για την αγορά σπιτιών προς ανακαίνιση και κυρίως εξοχικών με εύρος κόστους 50 έως και 150.000 ευρώ», ανέφερε ο ίδιος.

Η εικόνα στην αγορά ακινήτων του Βόλου

Ο κ. Καραγιάννης μετέφερε και την εικόνα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο Βόλο, ως προς τη διάθεση ακινήτων. Τα σπίτια είναι 30ετιας και πλέον, δηλαδή είναι από το 1977 έως το 1987, και χρειάζονται χρήματα για την ανακαίνισή τους. «Αυτό που συμβαίνει εδώ και ενάμισι χρόνο στην Αθήνα κι έχει έρθει και στο Βόλο, αλλά το δούμε πιο έντονα στο μέλλον είναι οι ανακαινίσεις. Σύμφωνα με μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες αυτό που συμβαίνει στην πρωτεύουσα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο δεν έχει γίνει ούτε στην καλή-οικονομικά- εποχή», σχολίασε ο κ. Καραγιάννης.
Αναφορικά με καινούργια διαμερίσματα, αυτά στο Βόλο είναι πάρα πολύ λίγα και όπως σχολίασε ο υπεύθυνος της «Rexam Δομή» θα χρειαστεί να ανεγερθούν πολυκατοικίες γιατί η ζήτηση είναι ενεργή. «Ο κόσμος ζητάει να αγοράσει, βέβαια σε φυσιολογικές τιμές, όχι στις τιμές του παρελθόντος, αλλά η ανάγκη υπάρχει. Αυτή τη στιγμή στον τομέα της οικοδομής γίνονται πολύ μικρά πράγματα από κατασκευαστές, ωραίες δουλειές, αλλά πολύ -πολύ λίγες και δεν μπορούν να καλύψουν τη ζήτηση. Ο κύριος όγκος είναι αγοραπωλησίες μεταχειρισμένων διαμερισμάτων με λίγα χρήματα, δηλαδή 50-60.000 ευρώ», επεσήμανε ο ίδιος.

Ανάγκη νέων ακινήτων στο κέντρο του Βόλου

Στο μεταξύ, ο κ. Καραγιάννης σημείωσε την αναγκαιότητα που υπάρχει για νέα ακίνητα στο κέντρο του Βόλου, σχολιάζοντας πως υπάρχει χώρος και πολλά σημεία, με παλιά ίσως και προπολεμικά κτήρια, τα οποία μπορούν να αναβαθμιστούν.
Ο Βόλος χρειάζεται αστικές πολυκατοικίες κι αυτό διαφαίνεται από τη ζήτηση για ενοικιάσεις, που υπάρχουν απ΄όλες τις κατηγορίες των ανθρώπων, νέα ζευγάρια, φοιτητές, στρατιωτικούς, γιατρούς και όλο το φάσμα των ηλικιών.
Όμως υπάρχει χώρος για την ανέγερση νέων πολυκατοικιών για να καλυφθούν οι ανάγκες; « Υπάρχει αρκετός χώρος για να χτιστούν καινούργιες οικοδομές και μεγάλες πολυκατοικίες, εμπορικά καταστήματα και κτήρια. Υπάρχουν παλιά κτήρια και στη Δημητριάδος, στην Πλατεία Πανεπιστημίου και στην Ιάσονος και γενικά σε όλο το Βόλο. Επιπλέον θα πρέπει να αξιοποιηθούν και τα κτήρια που ανήκουν σε οργανισμούς του δημοσίου, πρώτον για να έχουν έσοδα οι οργανισμοί, οι οποίοι συνεχώς λένε ότι έχουν ελλείμματα, δεύτερον για να αξιοποιηθούν τα κτήρια προς όφελος των πολιτών και τρίτο αν εκμεταλλευτούν αυτά τα κτήρια θα δοθούν και δουλειές σε Βολιώτες και θα έρθει και ξένος κόσμος. Η αξιοποίηση παλαιών ακινήτων θα φέρει τη δημιουργία θέσεων εργασίας και ταυτόχρονα θα εξωραϊστεί και η εικόνα της πόλης μας», υπογράμμισε ο κ. Καραγιάννης.

Ποιοι επενδύουν, που και τι θα
φέρουν τα μέτρα της κυβέρνησης

«Το χρήμα δεν έχει χρώμα. Ο επενδυτής είτε Έλληνας είναι, είτε ξένος, κοιτά να έχει μία καλή απόδοση η επένδυσή του. Κυρίως οι ξένοι επενδύουν, όμως έχουν μπει στο παιχνίδι επιθετικά και οι Έλληνες, κυρίως στον τομέα του τουρισμού στην περιοχή μας. Η Σκιάθος είναι ένας διεθνής προορισμός, λόγω αεροδρομίου και μεγάλες εταιρίες βολιδοσκοπούν το νησί. Η Σκιάθος είναι στη νούμερο ένα προτίμηση. Ακολουθεί και το Πήλιο και ο Βόλος, αλλά με άλλου είδους επενδύσεις», σημείωσε ο κ. Καραγιάννης.
Το βασικό, όπως ανέφερε καταλήγοντας, είναι να γίνουν πραγματικότητα τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση και σίγουρα με την αναστολή καταβολής του ΦΠΑ θα ξεκινήσει άμεσα η οικοδομική δραστηριότητα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.