Φύγαμε για Πήλιο: Τα χωριά που θα επισκεφθούμε το φθινόπωρο

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Mοναδικές επιλογές για εξερεύνηση και χαλάρωση

Το μεγάλο πλεονέκτημα του Πηλίου που το έχει αναδείξει σε αγαπημένο προορισμό για κάθε εποχή του χρόνου, είναι ότι συνδυάζει μοναδικά βουνό και θάλασσα. Μας χαρίζει μοναδικές επιλογές για εκδρομές, εξερεύνηση και χαλάρωση.

Το μυθικό βουνό έχει τις δικές του ιστορίες να σας διηγηθεί με κάθε χωριό φιλοξενεί τα δικά του αξιοθέατα και το δικό του αυθεντικό χαρακτήρα. Επίσης, δίνει την ευκαιρία στον ταξιδιώτη να γνωρίσει βιωματικά τον τόπο μέσα από εναλλακτικές δραστηριότητες στη φύση. Αν μάλιστα είστε λάτρεις της πεζοπορίας, το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για να ανακαλύψετε τις πεζοπορικές διαδρομές του.

Ας δούμε μερικά από τα αγαπημένα μας χωριά που θα αποδράσουμε το φθινόπωρο.

Στη Μακρινίτσα για καφέ με μαγευτική θέα
Από το μπαλκόνι του Πηλίου θα απολαύσετε μαγευτική θέα. Στον οικισμό δεν επιτρέπονται τα αυτοκίνητα, οπότε θα περιηγηθείτε με την άνεση σας και θα χαρείτε τη φύση σε ένα χαλαρό περιβάλλον. Μια βόλτα στα όμορφα καλντερίμια και ένας καφές στην κεντρική πλατεία θα σας αναζωογονήσουν. Το φθινοπωρινούς μήνες τα χρώματα της φύσης συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό. Μπορείτε επίσης να προγραμματίσετε μια επίσκεψη στο Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας.

Στην Πορταριά για περπάτημα και αναζωογόνηση
Ένα από τα δημοφιλέστερα χωριά στις βορειοδυτικές πλαγιές του Πηλίου. Αφού απολαύσετε τον καφέ σας στην κεντρική πλατεία του χωριού, περιηγηθείτε στα καλντερίμια, ώστε να γνωρίσετε καλύτερα το χωριό. Τα πετρόχτιστα αρχοντικά – δείγματα πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής -, τα γραφικά σοκάκια, η μαγευτική φύση και η υπέροχη θέα στο Βόλο θα σας εντυπωσιάσουν.

Έξω από το χωριό ξεκινά ένα υπέροχο μονοπάτι – μια κυκλική διαδρομή το τέλος του οποίου οδηγεί επιστρέφει στο χωριό. Η διάσχιση στο μονοπάτι των Κενταύρων είναι μια must δραστηριότητα στο Πήλιο για τους λάτρεις της πεζοπορίας. Αποτελεί επίσης ιδανική οικογενειακή δραστηριότητα.

Στα Χάνια για να γίνουμε ένα με τη φύση

Ένας παραδεισένιο ορεινό προορισμό. Ο γραφικός οικισμός είναι χτισμένος σε υψόμετρο 1.200μ. μέσα σε πυκνό δάσος από καστανιές, οξιές και έλατα. Αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους αναζητούν περιπέτεια και δράση και τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες.

Απολαύστε ποδηλασία βουνού ή ακόμη και διαδρομές με 4×4. Αν το επισκεφθείτε το χειμώνα επισκεφθείτε το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου Αγριόλευκες, που βρίσκεται μόλις 2 χλμ. από το χωριό.

Πινακάτες για αυθεντική πηλιορείτικη αρχιτεκτονική

Τα γραφικά λιθόστρωτα μονοπάτια του σε συνδυασμό με το φυσικό τοπίο συνθέτουν έναν υπέροχο προορισμό για ξέγνοιαστες στιγμές. Χτισμένο στην κατάφυτη πλαγιά του βουνού των Κενταύρων απολαμβάνει και φανταστική θέα. Φυσικά, μην παραλείψετε, αφού τελειώσετε τη βόλτα σας στη φύση, να απολαύσετε τις τοπικές λιχουδιές και συνταγές σε ένα από τα παραδοσιακά ταβερνάκια του χωριού.

Πηγή: Diakopes.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.