Φυλάκιση 18 μηνών και 5.000 ευρώ ποινή για την κακοποίηση ζώου

Σε 61χρονο από την Κορώπη, μετά από μήνυση του σωματείου «Κόσμος και Φύση»

Φυλάκιση 18 μηνών με αναστολή και δικαίωμα έφεσης και χρηματική ποινή 5.000 €, «εισέπραξε» χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ένας 61χρονος, από την Κορώπη, που κατηγορούνταν για κακοποίηση σκύλου, που βρισκόταν στο κτήμα του, μετά από μήνυση του φιλοζωικού σωματείου «Κόσμος και Φύση». Ο 61χρονος φέρεται τον Δεκέμβριο του 2016 να είχε, σε περιφραγμένο κτήμα ιδιοκτησίας του, στην Κορώπη, σκύλο, που ήταν δεμένος μόνιμα στον κορμό δένδρου, με το ζώο να είναι σε άθλια κατάσταση χωρίς τροφή και νερό, εκτεθειμένο στις δύσκολες καιρικές συνθήκες εκείνης της χρονιάς.
Ο κατηγορούμενος στην απολογία του στο δικαστήριο, υποστήριξε ότι το κτήμα, όπου βρισκόταν σε άθλια κατάσταση το ζώο δεν ήταν δικό του, προσκομίζοντας μάλιστα και φωτογραφίες από το χώρο, λέγοντας ότι το σκυλί βρίσκονταν σε έκταση απέναντι από τη δική του.
Όπως είπε, αγαπάει τα σκυλιά, προσκόμισε φωτογραφίες του δικού του σκύλου που είπε ότι είναι τσιπαρισμένος και τόνισε ότι τον βγάζει βόλτα καθημερινά, διανύοντας απόσταση 2 χιλιομέτρων, καθώς πρέπει να ασκείται και ο ίδιος, εξαιτίας καρδιολογικού προβλήματος που υπέστη. Μέλη της φιλοζωικής ομάδας που κατέθεσαν στο δικαστήριο, ανέφεραν πως ο κατηγορούμενος, εκτός από τις καταγγελίες που έγιναν για τον συγκεκριμένο σκύλο, είχε καταγγελθεί ότι διαθέτει άλλο ένα κτήμα, όπου βρισκόταν πέντε ακόμη σκυλιά και κατσίκες, όλα υποσιτισμένα και σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης, ενώ όταν πήγαν τα μέλη της ομάδας, τα σκυλιά είχαν εξαφανιστεί και αντίκρισαν ένα κουτάβι νεκρό.
Το Δικαστήριο καταδίκασε τελικά τον 61χρονο σε φυλάκιση 18 μηνών, με τριετή αναστολή και του επέβαλε χρηματική ποινή 5.000 €, με τον κατηγορούμενο να είναι ελεύθερος μετά την έφεση που άσκησε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.