Γ. Χαρίτος στο Ράδιο ΕΝΑ: «Έχουμε αύξηση στις παιδικές ιώσεις, δεν τηρούνται τα μέτρα»

Οι παρατηρήσεις του Βολιώτη παιδιάτρου και το προσωπικό του παράδειγμα

Την ώρα που όλοι καλούνται να προσέχουν για τον κορωνοϊό, οι ειδικοί παρατηρούν έξαρση το τελευταίο χρονικό διάστημα στις ιώσεις σε παιδιά, κάτι που δείχνει σύμφωνα με τον Βολιώτη παιδίατρο, Γιώργο Χαρίτο, ότι τα μέτρα ατομικής προστασίας έχουν πάει… περίπατο! Αυτό τόνισε και ο ίδιος στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Ηλία Κουτσερή, σημειώνοντας ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός. «Δεν υπάρχει ύφεση των ιώσεων δυστυχώς. Νομίζω ότι έχουμε περισσότερα παιδιά με κρούσματα ιώσεων σε σχέση με τα προηγούμενα καλοκαίρια. Τα περισσότερα παιδιά έχουν πυρετό αρκετά υψηλό, κάποια έχουν πονόλαιμο ή και εξάνθημα. Πλέον αυτά τα περιστατικά είναι πολλά» σημείωσε ο κ. Χαρίτος, κάνοντας λόγο για μία κατάσταση συνηθισμένη στην παιδιατρική, αν και για την εποχή που βρισκόμαστε έχει υψηλή συχνότητα. «Δεν μπορεί να εξηγηθεί παιδιατρικά, αν και έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν. Η μετάδοση ιώσεων τέτοια εποχή δείχνει πάντως, ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερη τήρηση των μέτρων προστασίας. Αν προσέχαμε όντως, θα γινόταν όπως την Άνοιξη, που είχαμε μία εντυπωσιακή μείωση των ιώσεων και εκμηδένιση της γρίπης» τόνισε μεταξύ άλλων.
Μέσα σε πλήθος 1500 ατόμων,
μόνο τέσσερις με μάσκα!
Μάλιστα, ο Βολιώτης παιδίατρος έφερε και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως ο ίδιος βίωσε προσφάτως μία κατάσταση. «Ήμουν σ’ ενα καράβι με 1500 άτομα, πολλά εξ αυτών από το εξωτερικό. Μάσκες νομίζω ότι φορούσαν μόνο… τέσσερα άτομα, εγώ η γυναίκα μου και τα δύο μου παιδιά. Οι περισσότεροι συμπεριφέρονται σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Μπροστά σ’ αυτό που βλέπω να συμβαίνει, η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού είναι εξαιρετικά μικρή. Ακόμη και την ώρα που βγαίναμε από το καράβι, όλοι συνωστίστηκαν στις πύλες εξόδου χωρίς μάσκα» τόνισε.
Ο ίδιος πάντως βλέπει ότι δεν υπάρχει καμία συνείδηση και δήλωσε εντυπωσιασμένος σε προσωπικό επίπεδο, γιατί πίστευε ότι κάποιοι στοιχειώδεις κανόνες θα τηρούνταν. «Οπότε και τα νούμερα που κατέγραψαν οι Ευρωπαίοι δεν ήταν καθόλου τυχαία. Θα πρέπει να προσέχουμε και να μην εφησυχάζουμε» κατέληξε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.