Γ. Μπουτίνας: «Συνεχίζεται έρευνα που θα φέρει και νέες εταιρείες στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου»

"Μεγάλο στοίχημα και το 2023 η ανάπτυξη του τουρισμού στη Θεσσαλία», όπως ανέφερε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού

Μεγάλο είναι το στοίχημα του τουρισμού για την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το 2023, όπως τόνισε, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Γιάννης Μπουτίνας. Ο ίδιος σημείωσε, πως οι κινήσεις της Περιφέρειας είναι στοχευμένες, γίνονται σε συνεργασία με τους επαγγελματίες και μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα είναι θετικά, καθώς από την εικόνα που υπάρχει μέχρι τώρα για την περίοδο των εορτών, οι πληρότητες στη Θεσσαλία κινήθηκαν σε πολύ υψηλά ποσοστά.
Σύμφωνα με τον κ. Μπουτίνα, ο τουρισμός είναι ένα μεγάλο στοίχημα, από τη στιγμή που στη χώρα το 25% του κεφαλαίου προέρχεται από τον κύκλο εργασιών των τουριστικών επιχειρήσεων.

«Πολύ υψηλές πληρότητες»

«Θεωρώ πως και στη Θεσσαλία είναι αντίστοιχη η εικόνα με αυτή της χώρας εν γένει , άρα ο τουρισμός είναι ο κινητήριος μοχλός της οικονομίας μας. Κι εδώ δίνουμε πολύ μεγάλη βάση ως περιφερειακή αρχή μαζί με τον Κ. Αγοραστό, την Δ. Κολυνδρίνη και τους άλλους αντιπεριφερειάρχες και προσπαθούμε για τον καλύτερο δυνατό τρόπο προβολής και ισόρροπης προβολής όλων των προορισμών και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε», επεσήμανε ο ίδιος.
Σημείωσε ότι οι χειμερινοί προορισμοί για την περίοδο των Χριστουγέννων με το project της Περιφέρειας «Χριστούγεννα στη Θεσσαλία» σημείωσαν πολύ υψηλές πληρότητες, μετά και την ενημέρωση και επαφή που είχε με τους επαγγελματίες και αυτή η καλή εικόνα θα συνεχιστεί μέχρι και τα Φώτα.
« Ελπίζω και πιστεύω να έχουμε καλή κινητικότητα την υπόλοιπη περίοδο κι έχουμε μπροστά μας ένα 2023 το οποίο δείχνει πολύ αισιόδοξο σε ότι αφορά στις κρατήσεις», σχολίασε ο κ. Μπουτίνας.

«Στόχευση αγορών αλλά και επισκεπτών»

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην στρατηγική της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε ότι αφορά στον τουρισμό, επισημαίνοντας πως γίνεται στόχευση αγορών αλλά και επισκεπτών. «Οι δράσεις μας είναι στοχευμένες. Πηγαίνουμε σε μία έκθεση, ανάλογα με την αγορά και την χώρα που θέλουμε να στοχεύουμε, ανάλογα με τις κατηγορίες των δυνητικών επισκεπτών από αυτές τις κατηγορίες ή την χώρα και στοχεύουμε και στα ραντεβού, τα οποία τα κάνουν πάντα οι επαγγελματίες του τουρισμού. Εμείς ως Περιφέρεια έχουμε την αρμοδιότητα της προβολής των προορισμών της Θεσσαλίας. Από εκεί και πέρα οι επαγγελματίες αναλαμβάνουν να πουλήσουν τα πακέτα στους αντίστοιχους επαγγελματίες του τουρισμού στις ξένες χώρες», εξήγησε ο Αντιπεριφερειάρχης.
Σε αυτή την προσπάθεια σημαντικός μοχλός ανάπτυξης είναι και το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου, όπου η Περιφέρεια σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μαγνησίας και επαγγελματίες συνεχίζει την έρευνα του Επιμελητηρίου, μια έρευνα που όπως επεσήμανε ο κ. Μπουτίνας «θα μας φέρει και καινούργιες εταιρείες και τη συνέχεια συνεργασίας με αεροπορικές εταιρείες. Εκεί γίνεται μία επαγγελματική δουλειά στο πως θα βρούμε εταιρείες που θα φέρουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και πως θα συνεχίσουν τη συνεργασία με το αεροδρόμιο οι υπάρχουσες εταιρείες. Ήδη φέτος είχαμε μία αύξηση των αφίξεων στις αεροπορικές πτήσεις, θεωρώ ότι και το 2023 θα έχουμε μία περαιτέρω αύξηση».

Σε δράση το film Thessaly

Ταυτόχρονα, η περιφέρεια Θεσσαλίας συνεχίζει τη δράση του γραφείου κινηματογράφου το film office και φέτος έλαβε χώρα και η πρώτη χολιγουντιανή παραγωγή του Netflix που γυρίστηκε γύρω από το Τρίκερι, με πρωταγωνιστή τον Ματ Ντίλον.
«Εμείς ως περιφέρεια ετοιμάζουμε βίντεο με τοποθεσίες, με μνημεία, με σημεία που ο location manager θα μπορεί να τα δει και να τα προσαρμόσει σε κάποιο σενάριο, γιατί αυτή είναι η δουλειά αυτών των ανθρώπων», είπε ο κ. Μπουτίνας και συμπλήρωσε πως συνεχίζεται και η ενίσχυση του μητρώου επαγγελματιών οπτικοακουστικών παραγωγών, καθώς υπάρχει έντονο ενδιαφέρον, όπου σε αυτό εγγράφονται επαγγελματίες, που έχουν σχέση με τον χώρο του κινηματογράφου και αποτελεί μία «δεξαμενή» ανθρώπων- επαγγελματιών, που μπορούν να εργαστούν σε κινηματογραφικές παραγωγές που θα γυριστούν στη Θεσσαλία.
«Εμείς μπορούμε να δώσουμε δουλειά σε ανθρώπους εδώ της Θεσσαλίας και οι παραγωγές να χαμηλώσουν το κόστος τους. Είναι διαφορετικό για μία παραγωγή να έρθει ένας ηχολήπτης από την Αμερική και να καθίσει 2 μήνες εδώ και διαφορετικά να δουλέψει ένας Θεσσαλός. Έχουμε αξιόλογους επαγγελματίες στη Θεσσαλία, που καλό θα είναι να τους «εκμεταλλευτούν» οι παραγωγές», υπογράμμισε ο κ. Μπουτίνας, σημειώνοντας ότι υπάρχει συνεργασία με το ΕΚΟΜΕ και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου ενώ τέλος δεν έκρυψε και την πεποίθησή του ότι θα υπάρξουν και άλλες μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές στη Θεσσαλία το 2023.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.