Γ. Σούρλας : Είναι φοβερό να παραμένει κανείς αδίστακτα αμετανόητος και επιθετικός

Ικανοποιημένος από την δικαστική απόφαση στην υπόθεση Μουλά

Αν και δεν θέλησε ο επί δεκαετίες Βουλευτής και Υπουργός κ. Γιώργος Σούρλας να σχολιάσει τη δικαστική απόφαση, που εκδόθηκε χθες μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του Γ. Μουλά για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση, η οποία και ήταν αρνητική προς το πρόσωπο του κ. Μουλά ως προς εξύβριση , μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5 και στον Γιώργο Καρεκλίδη, τόνισε πως εάν οποιοσδήποτε τον προσβάλει από δω και πέρα θα τον τσακίσει με τη νομική διαδικασία και σχολιάζοντας τη δήλωση Μουλά μετά την έκδοση της απόφασης, που έκανε λόγο για μείζονα ζητήματα πολιτικής ηθικής για τον κ. Σούρλα, ο γνωστός πολιτευτής είπε χαρακτηριστικά πως ” Είναι φοβερό να μην έχει κανείς επίγνωση των ευθυνών και να παραμένει αδίστακτα αμετανόητος και επιθετικός”.

Κρατώντας χαμηλούς τόνους, μη θέλοντας να σχολιάσει επί της ουσίας τη δικαστική απόφαση που τον αφορούσε ο κ. Σούρλας μίλησε για τη γενικότερη στάση που απορρέει από την εν λόγω υπόθεση, αν και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση.
“Βγήκε μία καταδικαστική απόφαση μέσα από μία διαδικασία επιστράτευσης, κινητοποίησης στελεχών από το Βόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το ότι βγήκε μία καταδικαστική απόφαση είναι για μένα ικανοποιητικό. Ήταν μία υπόθεση που όφειλα να τη φέρω στη δικαιοσύνη, διότι δέχτηκα ύβρεις, που δεν μου είχαν συμβεί άλλη φορά στην μακρά μου κοινοβουλευτική και βιολογική πορεία. Ύβρις αναίτια παντελώς. Βέβαια σε τι αποσκοπούσαν, θέλει κάποια άλλη ερμηνεία και έπρεπε να πάω στη δικαιοσύνη και τον εαυτό μου να προστατεύσω, την αξιοπρέπειά μου”, σημείωσε.
Ο κ. Σούρλας θεώρησε υποχρέωσή του, όπως ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ, να πάει την υπόθεση στην Δικαιοσύνη καθώς το δικό του μεγάλο ζητούμενο είναι η συνεισφορά του στην αναβάθμιση της πολιτικής ζωής του τόπου και να μην γίνει θεσμός η ύβρις και η συκοφαντία.
Σημείωσε πως απ’ ότι διαφάνηκε από αυτή τη δίκη πως επιδίωξη ήταν πουν όσα είπε ο κ. Μουλάς, υπό τη σκέπη ότι είναι πολιτικός. ” Μπορεί να λέει ότι θέλει ο άλλος , αφού πει ότι εδώ έχουμε ένα πολιτικό διάλογο. Αυτή είναι η αθλιότητα της πολιτικής ζωής, την οποία επιδεινώνουμε όταν ανεχόμαστε αυτές τις ύβρεις”, υπογράμμισε.
Έντονη όμως ήταν η αντίδρασή του στην ερώτηση εάν θα στραφεί στη Δικαιοσύνη εάν και κάποιος άλλος είτε από την ομάδα Μπέου ή οποιοδήποτε μιλήσει εναντίον υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά πως”Όποιος τολμήσει να απευθυνθεί, θα τον τσακίσω μέσα από τη νομική διαδικασία. Θα τον τσακίσω. Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη κι έτσι θα συνεχίσω”.

“Δεν υπάρχει περιθώριο λογικής να σχολιάσω τις δηλώσεις Μουλά”
Χθες, μετά και την έκδοση της απόφασης ο κ. Μουλάς προχώρησε σε δηλώσεις επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως “Τούτο δημιουργεί μείζονα ζητήματα πολιτικής ηθικής για τον κ. Σούρλα, ο οποίος προσπάθησε να τεκμηριώσει ποινική ευθύνη σε βάρος μου για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης με εντελώς αβάσιμα στοιχεία. Δημιουργεί, επίσης και άλλα ζητήματα νομικής του πλέον ευθύνης, εξ αιτίας της κακόβουλης κατά το σκέλος αυτό μήνυσης σε βάρος μου”.
Κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση αυτή ο κ. Σούρλας είπε “Τι να σχολιάσω; Δεν υπάρχει περιθώριο λογικής για να το σχολιάσω. Δεν το διαθέτω εγώ αυτό. Είναι φοβερό να μην έχει κανείς επίγνωση των ευθυνών και να παραμένει αδίστακτα αμετανόητος και επιθετικός. Ξεκινώντας η δίκη με καλεί ο Εισαγγελέας και κάνει μία πρόταση να συμβιβαστούμε. Να ζητήσει συγνώμη ο κ. Μουλάς, για να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, πρέπει αυτή η ιστορία να αντιμετωπιστεί με μία συνεννόηση, με μία συγνώμη. Και του είπα ότι είναι πολύ σωστό αυτό, ότι πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Αυτό για να συμβεί πρέπει εγώ να συνεχίσω να απαιτώ την τιμωρία του κατηγορουμένου, αυτό είναι στέκομαι στο ύψος των περιστάσεων, δεν είναι ο συμβιβασμός. Δεν υπάρχει χώρος στη δική μου διαδρομή, στη δική μου προσωπικότητα, στα δικά μου πιστεύω και επιδιώξεις για συμβιβασμό.
Εμφανίστηκε να ζητάει συγνώμη πριν ξεκινήσει η δίκη, ήθελε συμβιβασμό και μου έστελναν και τα μηνύματα αν πρέπει συμβιβαστούμε με μια συγνώμη, την οποία θα πει. Για ποιο πράγμα θα έλεγε συγνώμη; Γι αυτά τα αδικήματα τα οποία διέπραξε.
Άμα πίστευε ότι εγώ όλα αυτά που είπα με βαρύνουν κι έχουν υπόσταση, τότε γιατί ζητάει συγνώμη; Επιδιώκει να δεχτώ τη συγνώμη τη δική του;”
Μάλιστα ο πρώην Υπουργός σημείωσε πως δεν υπάρχει πιο κραυγαλέα αντίφαση από αυτή, δηλαδή να ζητάς συγνώμη αυτό που πιστεύεις ότι έχεις δίκιο και το διεκδικείς.
“Δυσκολεύομαι να το παρακολουθήσω αυτό. Δεν μπορώ να ζω σ’ αυτό τον κόσμο, ίσως να έχω έναν άλλο δικό μου κόσμο. Αυτόν που ονειρεύτηκα, γι’ αυτόν που αγωνίστηκα, γι’ αυτόν που πάλεψα γι’ αυτούς, που με στήριξαν και με εκτιμούν, για τον τόπο που αγαπάω και θέλω να πάει μπροστά. Ας πάρει τον δρόμο του- ο κ.Μουλάς- στεναχωριέμαι όμως που έχουμε πάρει έναν κατήφορο χωρίς όρια , πάμε με σπασμένα φρένα”, είπε ο κ. Σούρλας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.