Γ. Ζαφείρης: Μεγάλη ζημιά από αμφισβητήσεις για το θαλασσινό νερό και τη … σαλμονέλα!

Η παραλία της Μπούφας
Πολύ χαμηλές οι πληρότητες των Ιούνιο, εξακολουθεί να μην υπάρχει μεγάλη ζήτηση

Μεγάλη ζημιά προκάλεσαν οι αμφισβητήσεις για την ποιότητα του νερού της θάλασσας στον τουρισμό της περιοχής, τα κρούσματα σαλμονέλας, που ανεξέλεγκτα λέγονταν και γράφονταν ότι αφορούν σε όλη τη Μαγνησία, καθώς και άλλα θέματα, που δυσφημούν ανεξαιρέτως την περιοχή, με αποτέλεσμα ο μισός Ιούνιος να έχει περάσει με πολύ χαμηλές πληρότητες για τα ξενοδοχεία, ενώ η χερσαία Μαγνησία εξακολουθεί να μην έχει μεγάλη ζήτηση.
Όπως ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, ο Γιώργος Ζαφείρης πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, περάσαμε τον μισό Ιούνιο με πολύ χαμηλές πληρότητες, ενώ εξακολουθεί να μην υπάρχει μεγάλη ζήτηση.
Οι ξενοδόχοι αναμένουν το Pelion pass και το Thessaly pass, που θα δώσουν ένα κίνητρο στον κόσμο να επισκεφθεί την περιοχή.

Σημαντικό το pass

Η Ένωση Ξενοδόχων, ανέφερε ο κ. Ζαφείρης πέτυχε αυτό που διεκδίκησε και έχει έναν κοινωνικό τουρισμό στην περιοχή που είναι 10ήμερος και αποτελεί δέλεαρ για κάποιους να έρθουν στην περιοχή για διακοπές, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, όλα αυτά είναι θετικά, αλλά λείπει μια διαφημιστική καμπάνια.
Ωστόσο είπε, ότι η φήμη της περιοχής, με όλα αυτά που έχουν συμβεί έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, κάτι που συνεχίστηκε μέχρι πρότινος και ενώ υπήρξε η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου, που αποφαίνεται ότι τα νερά είναι καθαρά, υπήρξε ανακοίνωση άλλου φορέα για την οποία οι ξενοδόχοι εξετάζουν με νομικούς, που αναφέρονταν σε ακατάλληλες ακτές. Ο πρόεδρος διερωτήθηκε την έννοια μιας τέτοιας ανακοίνωσης, για δείγματα που εξετάστηκαν στις αρχές Μαΐου, βγήκε ανακοίνωση στις 10 Ιουνίου, ενώ έγιναν μεταγενέστερες μετρήσεις πολλών άλλων φορέων που έδειξαν ότι τα νερά είναι καθαρά, γιατί να ξαναβάζουμε τον κόσμο σε μια τέτοια διαδικασία.

«Βγάζουμε μόνοι τα μάτια μας»

«Όλη αυτή η παραφιλολογία για την κατάσταση για το θαλασσινό νερό, δημιούργησε μεγάλη ανησυχία στον κόσμο, οι ερωτήσεις που δεχόμαστε συνεχώς είναι, πως είναι τα νερά, η γενικότερη κατάσταση και οι δρόμοι», ανέφερε ο κ. Ζαφείρης.
Ο ίδιος είπε, ότι βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας. «Σε καμία περίπτωση δεν είπαμε να λέμε ψέματα, αλλά εδώ η Περιφέρεια και ο Δήμος που είναι οι υπεύθυνοι από το νόμο, έκαναν αναλύσεις τα βρήκαν όλα καλά, υπάρχουν κάποιοι που συνεχίζουν να τα αμφισβητούν επί σειρά εβδομάδων, τελικά τα αποτελέσματα εξακολουθούν να είναι καλά και συνεχίζουμε σε ένα γαϊτανάκι που αν δεν κοπεί, η ζημιά θα συνεχίσει για πολύ καιρό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η μεγάλη ζημιά έχει γίνει»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων, η μεγάλη ζημιά έχει γίνει, κανένας δεν προγραμματίζει διακοπές την τελευταία στιγμή και πολλοί άνθρωποι, που αμφισβητούσαν την κατάσταση πήγαν για διακοπές σε άλλες περιοχές της χώρας. Η Ένωση Ξενοδόχων έστειλε επιστολή στα κανάλια που έλεγαν ότι ο Βόλος και η Μαγνησία έχουν κρούσματα γαστρεντερίτιδας (στα κρούσματα στον Δήμο Ρήγα Φεραίου), κάτι που είχε αποτέλεσμα ακυρώσεις κρατήσεων στο Ανατολικό Πήλιο, παρά τις διαβεβαιώσεις των ξενοδόχων ότι στην περιοχή εκείνη δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα.

Οι πτήσεις πηγαίνουν καλά,
αλλά το αεροδρόμιο θέλει στήριξη

Όσον αφορά στον τουρισμό από το εξωτερικό, ο κ. Ζαφείρης μετέφερε ότι οι πτήσεις πηγαίνουν καλά, αλλά το αεροδρόμιο είναι ένα μεγάλο στοίχημα που δεν πρέπει να χαθεί και δυστυχώς το χάσαμε φέτος, παρά τις προσπάθειες του Επιμελητηρίου και των Ξενοδόχων. Όπως είπε πρέπει να υπάρχει μια πολιτική που θα αφορά το αεροδρόμιο και με μόνο, με χρηματοδοτήσεις, καμπάνιες και επισκέψεις σε εκθέσεις αεροπορικών εταιριών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.