Γ. Ζαφείρης: Στο μηδέν τα ξενοδοχεία στη Μαγνησία

Ζούμε το «θέατρο του παραλόγου», καθώς καλούμαστε να πληρώσουμε όλες τις υποχρεώσεις λένε οι επαγγελματίες

Στο μηδέν βρίσκονται αυτή τη στιγμή τα ξενοδοχεία στη Μαγνησία και οι ξενοδόχοι είναι ζήτημα αν θα επιβιώσουν, πολλώ δε μάλλον να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στο κράτος που θεωρεί ότι οι επιχειρήσεις είναι ανοιχτές.
Ο Γιώργος Ζαφείρης πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και έκανε λόγο για «θέατρο του παραλόγου», καθώς οι επαγγελματίες με μηδενικό ταμείο καλούνται να πληρώσουν όλες τις υποχρεώσεις τους. Όπως είπε, τα ξενοδοχεία στη Μαγνησία είναι κλειστά, με εξαίρεση 3-4 στον Βόλο, που μένουν ανοιχτά μέχρι το τέλος της εβδομάδας, για να εξυπηρετήσουν κάποιους αντιπροσώπους που εργάζονται.
«Στην κυβέρνηση δεν έχουν καταλάβει ότι μας έκλεισαν εμμέσως και δυστυχώς η απάντηση είναι ότι οι γιατροί έκλεισαν τις επιχειρήσεις που θεώρησαν επικίνδυνες και επειδή τα ξενοδοχεία τήρησαν τα πρωτόκολλα και είχαν ελάχιστα κρούσματα, τιμωρούνται φαίνεται γι’ αυτό και μένουν τύποις ανοιχτά, για να πληρώσουν όλες τις υποχρεώσεις τους με μηδέν ταμείο», ανέφερε ο πρόεδρος των ξενοδόχων.
Οι ξενοδόχοι ζητούν να ενταχθούν στα ευεργετικά μέτρα των επιχειρήσεων που έχουν κλείσει με κρατική εντολή, αν και εκεί το μόνο για το οποίο απαλλάσσονται οι επιχειρηματίες είναι οι δόσεις των ρυθμίσεων. Ο κ. Ζαφείρης εκτίμησε ότι οι ξενοδόχοι θα σκεφτούν την επιβίωσή τους, που διακυβεύεται και αυτή και δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν καμία άλλη υποχρέωση από τις πολλές που έχουν. Όπως είπε, τα συνεχούς λειτουργίας ξενοδοχεία έχουν να δουλέψουν μήνες, τα υπόλοιπα ξενοδοχεία, με εξαίρεση 1,5 μήνα, έχουν να δουλέψουν από το 2019 και αυτή τη στιγμή είναι στο μηδέν.

«Πάρα πολλοί αδικήθηκαν»

Για τη στήριξη του κράτους, είπε ότι κάποιοι ξενοδόχοι πήραν επιστρεπτέες προκαταβολές, κάποιοι λιγότερα και κάποιοι περισσότερα, ενώ κάποιοι άλλοι δεν πήραν καθόλου, λόγω ενός αλγορίθμου που έφερε πολλά προβλήματα. Γι’ αυτό υποσχέθηκε η κυβέρνηση ότι στην επόμενη επιστρεπτέα προκαταβολή θα ξαναμπεί ο Σεπτέμβριος – Οκτώβριος μαζί με τον Νοέμβριο – Δεκέμβριο, διότι πάρα πολλοί αδικήθηκαν, τόνισε. «Αυτά τα χρήματα όμως δεν φτάνουν. Το καταγγείλαμε ότι έφθασαν στις επιχειρήσεις που πήραν τις επιστρεπτέες, δεν άνοιξαν τα ξενοδοχεία και έβαλαν τα χρήματα στην τσέπη. Από κει και πέρα επιδοτήσεις δεν υπάρχουν, το πρόγραμμα «Ανάσα» πήγε σε πολύ λίγους και θα αργήσουν να έρθουν και βρισκόμαστε στο απόλυτο μηδέν», δήλωσε ο Γ. Ζαφείρης. Ο πρόεδρος των ξενοδόχων τόνισε ότι οι μελέτες Ευρωπαϊκών χωρών αναφέρουν ότι μετά τον εμβολιασμό υπάρχει ενδιαφέρον του κόσμου για να ταξιδέψει, ωστόσο πρέπει να υπάρχουν οι αεροπορικές εταιρίες που θα μεταφέρουν τον κόσμο, τα γραφεία ταξιδίων και τα ξενοδοχεία και προειδοποίηση ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση δεν θα υπάρχουν επιχειρήσεις ανοιχτές στην Ελλάδα, για να εισπράξει το κράτος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.