ΓΓ Εργατικού Κέντρου: «Απαιτούνται λύσεις για να μην χαθούν θέσεις εργασίας»

Μπορούν να έρθουν νέες επενδύσεις στον Βόλο σύμφωνα με τον Δημήτρη Βασιλείου

Ο ΣΕΒ παραδέχεται ότι θα υπάρξουν ζητήματα με τις θέσεις εργασίας και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων φωνάζουν και πάλι ότι θα πρέπει να γίνει προσπάθεια απ’ όλους προκειμένου να μην διογκωθούν τα προβλήματα. Σ’ αυτό στάθηκε και ο γραμματέας του ΕΚΒ, Δημήτρης Βασιλείου, μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Ηλία Κουτσερή, σημειώνοντας ότι τώρα οι υπεύθυνοι θα πρέπει να δώσουν οδηγίες για την ανάταξη της Οικονομίας.

«Οι οιωνοί που έχουμε αυτή τη στιγμή δημιουργεί όχι τρόμο αλλά μεγαλύτερο το αίσθημα ευθύνης. Πρέπει να σταματήσει η διαδικασία απώλειας θέσεων εργασίας. Τα μηνύματα μέσω του ΣΕΒ δείχνουν ότι είναι ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα και ίσως ξεπεράσουμε τα ποσοστά ανεργίας από την τριετία 2011-13» τόνισε ο κ. Βασιλείου, βλέποντας και ο ίδιος ότι τομείς όπως ο Τουρισμός χτυπιούνται αλύπητα από τις συνέπειες της πανδημίας, ενώ σοβαρότατα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Το μπαλάκι λοιπόν καταλήγει και πάλι στην κυβέρνηση, με τον κο Βασιλείου να σημειώνει πώς οι λύσεις είναι αναγκαίες τόσο για να μην χαθούν θέσεις εργασίας αλλά και για να δημιουργηθούν νέες, ως επένδυση για το μέλλον. «Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή τις επιπτώσεις από την πανδημία, αλλά κάποιοι δεν άκουσαν» υπογράμμισε ο γραμματέας του ΕΚΒ, συμπληρώνοντας ότι περιμένουν όλοι από κάποιες επιχειρήσεις να ξεκινήσουν πλέον να δουλεύουν κανονικά, ή να ξεπεραστούν προβλήματα όπως με τον περιορισμό του αντικειμένου, ακόμη και με νέες παραγωγές.

Άλλωστε, σύμφωνα με τον κο Βασιλείου, στον Βόλο υπάρχουν εγκαταστάσεις και μπορούν να φέρουν επενδύσεις. Επισημαίνοντας ότι Νομός Μαγνησίας συνδυάζει όλα τα είδη μεταφορών, τόνισε παράλληλα ότι πρέπει να σταματήσει και ο… καρχαρίας της γραφειοκρατίας και να γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις, αφού το δικαίωμα στην εργασία είναι αναφαίρετο για όλους.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.