Για ώρες χθες, η προστατευτική φύλαξη του 37χρονου «Κάμελ»

Ενοχλούσε ανθρώπους και δεν τους άφηνε να μπουν σε φαρμακείο!

Προστατευτική φύλαξη έγινε τη Δευτέρα για μερικές ώρες στον 37χρονο «Κάμελ», που έχει απασχολήσει την τοπική κοινωνική γνώμη με τις επιθέσεις κατά γυναικών στις οποίες φέρεται να ρίχνει βενζίνη.
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της Εισαγγελίας, ο άνδρας προσήχθη στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας το μεσημέρι, τέθηκε σε προστατευτική φύλαξη στα κρατητήρια για μερικές ώρες και στη συνέχεια, την ίδια μέρα, αφέθηκε ελεύθερος.
Ο 37χρονος φέρεται να στεκόταν στην είσοδο φαρμακείου, στην οδό Ερμού, στο κέντρο του Βόλου και να μην άφηνε τον κόσμο να μπει για να αγοράσει φάρμακα και άλλα προϊόντα.
Η φαρμακοποιός ειδοποίησε την Αστυνομία και ο 37χρονος προσήχθη στο αστυνομικό μέγαρο, όπου του έγινε προστατευτική φύλαξη και αφού συνήλθε μετά από μερικές ώρες, του δόθηκε το ελεύθερο να φύγει.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία η Αστυνομία μπορεί να κάνει προστατευτική φύλαξη σε όποιον θεωρείται κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, που δεν μπορεί να συλληφθεί αν δεν υποβληθεί σε βάρος του έγκληση ή μήνυση. Ο συγκεκριμένος άνδρας, έχει μεταφερθεί πολλές φορές για ακούσια νοσηλεία, ωστόσο οι ψυχίατροι έχουν αποφανθεί ότι έχει πλήρως τη συναίσθηση των πράξεών του και δεν αντιμετωπίζει ψυχιατρικής φύσεως πρόβλημα, που μπορεί να αντιμετωπιστεί με θεραπεία.
Η προστατευτική φύλαξη μπορεί να εφαρμοστεί με απόφαση του αστυνομικού διευθυντή σε άτομα με ψυχικές παθήσεις ή με πνευματικές αδυναμίες που είναι επικίνδυνοι για τον εαυτό τους ή για άλλους, σε εθισμένους, σε ασυνόδευτους ανήλικους και για άτομα που οδηγούν υπό την επήρεια μέθης ή ναρκωτικών. Μπορεί δε να διαρκέσει από ώρες, μέχρι και ημέρες, πάντα με απόφαση του αστυνομικού διευθυντή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.