Γιώργος Χαρίτος: «Μου έκαναν “ανήθικες” προτάσεις για τα εμβόλια και τα πιστοποιητικά»

Ζήτησαν από τον γνωστό παιδίατρο να συμβληθεί με το σύστημα για να τους εμβολιάσει "άσφαιρα" στο ιατρείο του!

Σε μια αποκάλυψη προχώρησε ο γνωστός παιδίατρος του Βόλου κ. Γιώργος Χαρίτος μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή, λέγοντας πως δέχτηκε ανήθικες προτάσεις να συμβληθεί με το σύστημα για να μπορεί να κάνει εμβολιασμούς για τον κορωνοϊό στο ιατρείο του, ώστε να έρθουν ενήλικες να τους εμβολιάσει ψευδώς για να λάβουν το πιστοποιητικό. Φυσικά ο κ. Χαρίτος δεν ενέδωσε στις απαράδεκτες αυτές προτάσεις με τον ίδιο να υπερθεματίζει τον δημόσιο χαρακτήρα του εμβολιασμού παιδιών και ενηλίκων, ώστε να αποφεύγονται οι όποιες δεύτερες σκέψεις.
Ο κ. Χαρίτος αναφέρθηκε στον εμβολιασμό των παιδιών και ενηλίκων επισημαίνοντας πως έχει γίνει επανειλημμένα μία πρόσκληση ενδιαφέροντος για να μπορούν ιδιώτες γιατροί να εμβολιάζουν στα ιατρεία τους και σημείωσε πως στην πόλη μας υπάρχουν τέσσερις γιατροί ενηλίκων και ένας παιδίατρος, οι οποίοι εμβολιάζουνε. Εξήγησε πως οι ειδικότητες αυτές μπορούν να εμβολιάσουν από παιδιά μέχρι και ηλικιωμένους, δηλαδή μπορεί και κάποιος ηλικιωμένος να εμβολιαστεί στο συμβεβλημένο παιδίατρο, είτε κάποιος έφηβος να εμβολιαστεί σε έναν γιατρό ενηλίκων.

«Για να λάβουν το πιστοποιητικό»

Ο ίδιος δεν συμμετέχει σε αυτή τη διαδικασία καθώς πρώτον δεν μπορεί να δεχτεί πολλά νέα περιστατικά μιας και αυτή την εποχή εξαιτίας της νοσηρότητας που υπάρχει είναι πιεσμένο το ιατρείο και το πρόγραμμά του, δεύτερον γιατί πιστεύει στον δημόσιο χαρακτήρα του εμβολιασμού και τρίτον δεν επιθυμεί να έχει κάποιος γονιός δεύτερες σκέψεις για τυχόν οικονομικό όφελος του γιατρού όταν του προτείνει να κάνει το εμβόλιο στο παιδί του.
Με αφορμή τους λόγους για τους οποίους ο κ. Χαρίτος δεν εμβολιάζει στο ιατρείο του παιδιά και ενήλικες, μιας και ακόμη και η κόρη του, που είναι άνω των 12 ετών, όπως ανέφερε ο ίδιος ,εμβολιάστηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, όπως ο υπόλοιπος πληθυσμός ανέφερε πως υπήρξαν άνθρωποι που του έλεγαν επίμονα να συμβληθεί με το σύστημα, έτσι ώστε να μπορεί να εμβολιάζει στο ιατρείο του. Η επιμονή τους όμως αυτή ήταν για να μεταβούν στο ιατρείο του κ. Χαρίτου κι εκείνος να φανεί ότι τους έκανε το εμβόλιο για να λάβουν το πιστοποιητικό. “Αυτά έχουν συμβεί, μου έχουν πει ανήθικες προτάσεις”, είπε χαρακτηριστικά ο γνωστός και έμπειρος παιδίατρος.

Όσοι πιστεύουν στον εμβολιασμό
θα εμβολιάσουν και τα παιδιά τους

Μιλώντας για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών που ξεκίνησε ο κ. Χαρίτος επεσήμανε πως οι γονείς που πιστεύουν στο εμβόλιο, έχουν εμβολιαστεί οι ίδιοι. Οι γονείς αυτοί, θα εμβολιάσουν και τα παιδιά τους, ενώ οι γονείς που δεν έχουν πειστεί ούτε για τον εαυτό τους δεν θα προχωρήσουν στον εμβολιασμό των παιδιών τους.
Αναφερόμενος στα ραντεβού που έχουν δοθεί και αφορούν σε παιδιά, ο παιδίατρος επεσήμανε πως αυτά είναι λίγα και πολλοί είναι οι γονείς που επισκέπτονται το ιατρείο για να κάνουν διερευνητικές συζητήσεις περί του εμβολιασμού των παιδιών τους.

Να κοιτάξουμε αρχικά τα παιδιά
στις ομάδες υψηλού κινδύνου

Ο κ. Χαρίτος έχει ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ του εμβολιασμού του πληθυσμού και για τα παιδιά επεσήμανε πως δεν του αρέσουν οι γενικές συστάσεις , αλλά οι πιο εξειδικευμένες όπως αυτές που έδωσε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού της Γερμανίας .
“Ο εκεί επικεφαλής δήλωσε ότι πρέπει να εμβολιαστούν τα παιδιά που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου πρέπει να εμβολιαστούν εκείνα τα παιδιά που έρχονται σε στενή επαφή με ευπαθή άτομα και από κει και έπειτα, για όλα τα υπόλοιπα παιδιά είπε απολύτως σωστά , ότι το εμβόλιο είναι απολύτως ασφαλές κι έχουν την εμπειρία των πολλών εκατομμυρίων δόσεων από τις ΗΠΑ και τον Καναδά που προηγήθηκαν και προαιρετικά όποιος γονιός θέλει μπορεί να πάει το παιδί του. Κι εγώ συντάσσομαι με αυτή τη γνώμη . Να κοιτάξουμε αρχικά τα παιδιά στις ομάδες υψηλού κινδύνου και που έρχονται σε επαφή με ανοσοκατασταλμένους, με άτομα των οποίων η υγεία είναι επιβαρυμένη”, υπογράμμισε ο ίδιος, συμπληρώνοντας πως τα παιδιά έχουν και συνεχίζουν να έχουν πολύ ελαφριά νόσηση , δεν ισχύει όμως το ίδιο για άλλα μέλη της οικογένειάς τους.

«Στο ιατρείο μου πάνω από
200 τα παιδιά που έχουν νοσήσει»

Στο μεταξύ ο κ. Χαρίτος μίλησε και για τις νοσήσεις των παιδιών, λέγοντας πως στο ιατρείο του πάνω από 200 παιδιά έχουν ήδη νοσήσει, ενώ σε ποσοστό 99% είχαν ήπια συμπτώματα. “Υπάρχουν μία- δύο περιπτώσεις παιδιών παχύσαρκων και με χρόνια αναπνευστικά θέματα, που υπήρξε ανάγκη νοσηλείας χωρίς όμως άλλα προβλήματα”, ανέφερε ο γιατρός. Παράλληλα μίλησε και για τις λοιπές ιώσεις που κυκλοφορούν αυτή την περίοδο, εφιστώντας την προσοχή στους γονείς για τη διαχείρισή τους. Σημείωσε πως ” κάθε γονιός την κάθε ίωση την αντιμετωπίζει ως κορωνοϊό μέχρι αποδείξεως του εναντίον. Πολλοί γονείς πάνω στην ανησυχία τους κάνουν ένα ραπιντ τεστ πολύ νωρίς, με την έναρξη των συμπτωμάτων, αυτό μπορεί να βγει αρνητικό και μας εφησυχάζει. Μπορεί όμως το παιδί να θετικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες”, είπε ο κ. Χαρίτος και συνέστησε στους γονείς να μην είναι βιαστικοί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.