Γηροκομείο Βόλου: Μετά τον θάνατο της 96χρονης ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι αποφάσισαν να εμβολιαστούν

Θα κληθεί κινητή μονάδα εμβολιασμού

Δεν περίμεναν ίσως πως η στάση τους και η απόφασή τους να μην εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού, θα είχε ως αποτέλεσμα να νοσήσουν ηλικιωμένοι και μία 96χρονη γυναίκα να χάσει τη ζωή της, καθώς ο ιός επιδείνωσε την ήδη πολύ επιβαρυμένη υγεία της. Ο λόγος για τους εργαζόμενους του Γηροκομείου Βόλου, οι οποίοι φαίνεται πως αλλάζουν στάση ως προς τον εμβολιασμό τους, μετά και το πανελλαδικό ενδιαφέρον της υπόθεσης. Από τους 55 εργαζόμενους συνολικά έχουν εμβολιαστεί μόλις οι 20, ενώ θετική διάθεση για εμβολιασμό έδειξαν, μετά τα γεγονότα, άλλοι 17, με αποτέλεσμα η διοίκηση του Γηροκομείου να κινεί τις διαδικασίες, ώστε να έρθει κινητή μονάδα εμβολιασμού στο ίδρυμα.

 

Μια αλλαγή στάσης και θέσης φαίνεται πως υπάρχει στο Γηροκομείο Βόλου, μετά τη διασπορά του κορωνοϊού σε ηλικιωμένους από ανεμβολίαστο προσωπικό και τον τραγικό χαμό μιας 96χρονης γυναίκας. Η εκλιπούσα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, είχε χαρακτηριστεί ως βαρύ περιστατικό και είχε νεφρική ανεπάρκεια. Αν και είχε εμβολιαστεί πλήρως κατά του ιού, η μόλυνσή της, της έφερε επιπλοκές στην κατάσταση της υγείας της και δυστυχώς κατέληξε.

Αυτό το γεγονός ίσως χτύπησε ένα καμπανάκι στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους του Γηροκομείου, καθώς από τους 55 συνολικά, μόλις οι 20 είχαν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

Θετικά στον εμβολιασμό τους πλέον δηλώνουν 17 επιπλέον εργαζόμενοι με την διοίκηση να κινεί τις διαδικασίες για έλευση κινητής μονάδες εμβολιασμού, ενώ ο κλοιός θα στενέψει για όσους εξακολουθούν να αρνούνται να εμβολιαστούν μέχρι τις 15 Αυγούστου, καθώς θα πρέπει να δουν ίσως και την πόρτα της εξόδου, μιας και θα πρέπει να τεθούν σε αναστολή εργασίας.

Ο πρόεδρος της Διοίκησης του Γηροκομείου κ. Παύλος Πάνος μιλώντας στην ΕΡΤ και στο  «Θεσσαλικό Περισκόπιο» επεσήμανε πως το διοικητικό συμβούλιο έχει λάβει απόφαση για την πρόσληψη πέντε νέων εργαζόμενων γενικών καθηκόντων και πέντε νοσηλευτών, προκειμένου να καλύψει τα κενά που θα δημιουργούν μετά τις 16 Αυγούστου, εάν δηλαδή συνεχιστεί η αρνητική στάση ορισμένων εργαζομένων απέναντι στον εμβολιασμό τους.

Ο κ. Πάνος ζήτησε συγνώμη από τους συγγενείς των φιλοξενουμένων διαβεβαιώνοντας πως τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ τηρούνται χωρίς παρεκκλίσεις, επανέλαβε την ευχή του να μην χρειαστεί να αλλάξει προσωπικό το ίδρυμα, αφού 7 χρόνια μαζί και από κοινού στηρίζουν το Γηροκομείο.

Σημειώνεται ότι στο Νοσοκομείο του Βόλου εξακολουθούν να νοσηλεύονται τρεις ηλικιωμένοι  του Γηροκομείου, από τους οκτώ που προσβλήθηκαν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.