Γρ. Ιγγλέσης: Η Ουκρανία ήταν πάντα μία φιλήσυχη και δημοκρατική χώρα

Ο πρώην στρατιωτικός ακόλουθος στο Κίεβο είπε ότι δεν μπορεί να επικοινωνήσει πλέον με γνωστούς του

Το γεγονός ότι ο «αδελφοκτόνος πόλεμος», μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας πρέπει να σταματήσει άμεσα, γιατί σκοτώνονται πολίτες και παιδιά, ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, ο Γρηγόρης Ιγγλέσης περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος της εταιρίας «Κενταύρων Όρος», ως υποπτέραρχος ε.α., πρώην στρατιωτικός ακόλουθος Ουκρανίας στην Ελληνική Πρεσβεία στο Κίεβο και διαπιστευμένος ακόλουθος στο Κισνάου Μολδαβίας, την περίοδο 2005-2008.

Κανείς δεν περίμενε , ότι ο άνθρωπος αυτός ο οποίος λέγεται Πούτιν θα έκανε εισβολή για να μπει σε μία φιλήσυχη χώρα και σε μια χώρα που λειτουργούσε, όσο καιρό υπηρετούσα εκεί και όσο καιρό την παρακολουθώ, δημοκρατικά, επισήμανε.
Ο κ. Ιγγλέσης τόνισε ότι διατήρησε επαφές και φιλίες με καθηγητές με τους οποίους είχε συνεργαστεί και μιλάει καθημερινά, στην Ουκρανία και ιδίως στη Μαριούπολη, όπου από προχθές έχει διακοπεί η επικοινωνία και πλέον δεν μπορεί να έρθει σε επαφή.
Ο περιφερειακός σύμβουλος τόνισε ότι οι λαοί της Ουκρανίας και της Ρωσίας είναι συγγενείς, και μάλιστα επιβεβαιώνοντας τα λεγόμενά του, τονίζει ότι η γραμματέας που είχε ο ίδιος, παντρεύτηκε με Ρώσο και οι καθηγήτριες που γνώριζε στην Μαριούπολη είχαν συγγενείς στη Ρωσία. “Είναι αδέλφια, συγγενείς έχουν το ίδιο αίμα και η απορία τους είναι πως έγινε ο πόλεμος και τα χτυπήματα μέσα στην πόλη”, επισήμανε ο κ. Ιγγλέσης.
Ο ίδιος είπε ότι μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται πολίτες και παιδιά, κάτι που είναι τραγικό και θα πρέπει σύντομα να σταματήσει ο πόλεμος.

Το 2008 έγινε ένα από τα μεγαλύτερα
συνέδρια του ΝΑΤΟ στο Κίεβο

Σύμφωνα με τον κ. Ιγγλέση, η Ουκρανία, από τη στιγμή που έγινε η απόσχιση από τη Σοβιετική Ένωση τον Ιανουάριο του 1990 και ήταν αυτόνομη, ξεκίνησε τις ενέργειες για να μπει στο ευρωπαϊκό μπλοκ και στο ΝΑΤΟ. Όπως είπε, κάναμε διαλέξεις στα Πανεπιστήμια για το ΝΑΤΟ και το 2008 έγινε ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια του ΝΑΤΟ στο Κίεβο, με τη συμμετοχή του τότε υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Μεϊμαράκη, στο οποίο συμμετείχε και ο ίδιος.

“Δεν είναι κάτι που ανακάλυψαν τώρα οι Ρώσοι, ότι η Ουκρανία ήθελε να μπει στο ΝΑΤΟ, καθώς από τότε γινόταν ενέργειες, συνέδρια και διαλέξεις για την ένταξή της στην Βορειοατλαντική συμμαχία και ήταν η στιγμή που οι Ουκρανοί ήθελαν να μπουν στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση”, επισήμανε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.