H τρίτη γενιά της οικογένειας Πιλάτου που γλυκαίνει τους Βολιώτες

Γλυκά και κεράσματα

Ο Βασίλης Πιλάτος και τα αδέρφια του,  ο Κωνσταντίνος και η Σταυρούλα, μεγάλωσαν πρακτικά με αρώματα και γλυκές γεύσεις να τους περιτριγυρίζουν. «Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς! 27 σκαλοπάτια χώριζαν το σπίτι μας από το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής του παππού και του πατέρα μας» θυμάται γελώντας ο Βασίλης, όντα ο ίδιος και τα αδέρφια του η τρίτη γενιά που έχει αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση, στηριζόμενοι στις παραδοσιακές γεύσεις, αλλά δίνοντας και τις σύγχρονες τάσεις στα γλυκά που παράγουν καθημερινά. Sweets & Treats by Pilatos Family λοιπόν, από το 1967 μέχρι και σήμερα!

«Το πρώτο κατάστημα βρισκόταν εκεί που είναι η λεγόμενη στάση Πανταζόπουλου, και άνοιξε το 1967 από τον παππού μας.

Στη συνέχεια ανέλαβε ο πατέρας μας, και βρισκόμασταν και στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης. Τώρα εμείς ως τρίτη γενιά έχουμε τέσσερα περίπου χρόνια που λειτουργούμε το Sweets & Treats επι της οδού Δημητριάδος 186, με Μαυροκορδάτου γωνία» μας αναφέρει ο Βασίλης Πιλάτος, με τις γλυκές γεύσεις, όπως προαναφέραμε να βασίζονται σε παραδοσιακές συνταγές, που ακολουθούν παράλληλα μία πιο σύγχρονη προσέγγιση και ανάλογες τεχνικές.

Οι βιτρίνες του καταστήματος είναι άλλωστε γεμάτες με πάμπολλες επιλογές. Πάστες και τούρτες, γλυκά κιλού και τυλιχτά, σοκολάτες, τρούφες και σοκολατάκια, αλλά και κουλουράκια, πασχαλινά αυγά και τσουρέκια αποτελούν μόνο κάποιες από αυτές, και ταιριάζουν σε κάθε περίσταση. Είτε θέλει κανείς ν’ απολαύσει κάτι γλυκό, ή να προσφέρει το καλύτερο δυνατό στο πασχαλινό τραπέζι, ή να κεράσει σε κάποια από τις ονομαστικές εορτές που ακολουθούν ή και σε άλλες, ιδιαίτερες στιγμές όπως γενέθλια και εκδηλώσεις!

Άλλωστε στο Sweets & Treats πολλές είναι και οι επιλογές σε ό,τι αφορά το παγωτό. «Προετοιμάζουμε συνολικά 16 γεύσεις ενώ έχουμε και τούρτες παγωτού» επισημαίνει ο Βασίλης Πιλάτος, ενώ στέκεται και σε δύο βασικές παραμέτρους: Στην αγνότητα και στην ποιότητα των υλικών, αλλά και στην προμήθειά τους στο μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό από την τοπική αγορά και τους παραγωγούς!

«Γάλα, ζάχαρη, αβγό, σοκολάτα. Αυτά είναι τα βασικά μας υλικά. Αποφεύγουμε φυσικά τα έτοιμα μείγματα, για να είναι το αποτέλεσμα το καλύτερο δυνατό και το πιο… γλυκό» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Η σοκολάτα στην κορυφή των προτιμήσεων και ο καλός καφές

Ένα γλυκό μπορεί να συνδυαστεί αρμονικά με έναν καφέ, και εννοείται ότι το καλό γλυκό θέλει έναν πραγματικά καλό καφέ.

Έτσι, οι επισκέπτες του Sweets & Treats μπορούν να απολαύσουν ένα Specialty

Coffee, με την οικογένεια Πιλάτου να συνεργάζεται με τη βολιώτικη εταιρεία Conte, για να κάνει και σ’ αυτόν τον τομέα της διαφορά.

«H Conte εισάγει τον καφέ από τη Βραζιλία στον Βόλο και εδώ τον επεξεργάζεται και τον ψήνει. Εμείς επιλέγουμε 100% Arabica,  μοναδικής προέλευσης, φρεσκοψημένο χαρμάνι από Daterra farms της Βραζιλίας με έντονες νότες από κακάο και καραμέλα, αρώματα ξηρών καρπών & μακριά σοκολατένια επίγευση» εξηγεί o Βασίλης Πιλάτος.

Όσον αφορά τις γεύσεις, και στα γλυκά, σύμφωνα με τον ίδιο, ο Βόλος και οι κάτοικοί του αγαπούν τη σοκολάτα! «Δεν απορρίπτουν βέβαια τα αποκαλούμενα λευκά γλυκά, αυτά δηλαδή που έχουν ως βάση τους την κρέμα, εξού και η Pavlova να είναι το best seller μας. Αλλά η σοκολάτα βρίσκεται στην κορυφή των επιλογών» συμπληρώνει.

Από την άλλη, σύμφωνα με τον Βασίλη Πιλάτο, ο κόσμος του Βόλου ξέρει τις παραδοσιακές γεύσεις και βασίζεται σ’ αυτές, αλλά δεν διστάζει να δοκιμάσει κάτι καινούργιο και νέο, με βάση τις σύγχρονες τεχνικές που έχουν προκύψει.

 

 

 

Η γεύση των πιο γλυκών μας αναμνήσεων

Δημητριάδος 186, Βόλος

τ.2421 181599

facebook – Instagram

sweetsandtreats.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.