Ιάσων Αποστολάκης: «Να κάνει αυτεπάγγελτο έλεγχο η Αποκεντρωμένη στο Δήμο Βόλου»

Έκανε λόγο για ανεπάρκεια των ελεγκτικών μηχανισμών, με βολές στο Ν. Ντίτορα

Για ανεπάρκεια των ελεγκτικών μηχανισμών έκανε λόγο ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ιάσων Αποστολάκης, που ζήτησε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας, να κάνει αυτεπάγγελτο έλεγχο στο Δήμο Βόλου, για να διαπιστώσει αν τηρείται ο κανονισμός του Δημοτικού Συμβουλίου.
Όπως ανέφερε στο «Ράδιο Ένα» ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, ο καθένας που βλέπει τι γίνεται στην πόλη καταλαβαίνει. Είναι ανεπάρκεια ελεγκτικών μηχανισμών, κυρίως της Αποκεντρωμένη και άλλων, να τηρηθεί η νομιμότητα, για να κατοχυρώνονται οι μειοψηφίες και να έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις.
«Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας, όχι μόνο συμπεριφέρεται στο Δήμο Βόλου, όπως σε οποιονδήποτε άλλο Δήμο, αλλά ακόμη χειρότερα, κάνει σα να μην υπάρχει Δήμος Βόλου», τόνισε και θύμισε ότι ο κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ενσωματωμένος σε ΦΕΚ του Ελληνικού κράτους και ο κ. Μουλάς είναι υποχρεωμένος να κάνει αυτά για τα οποία τον κατηγορούν οι αντιπολιτεύσεις.

«Ο κ. Ντίτορας μάλλον ζει σε άλλη περιφέρεια»

Ο Ι. Αποστολάκης διερωτήθηκε πόσες αναφορές πρέπει να κάνουν οι σύμβουλοι για να δει η Αποκεντρωμένη ότι κάτι γίνεται, και τόνισε ότι «ο κ. Ντίτορας μάλλον ζει σε άλλη περιφέρεια, άλλη στρατόσφαιρα και άλλον πλανήτη, μπορεί και αυτεπάγγελτα να ελέγξει αν ο Αποστολάκης ή η Οικονόμου είναι τόσο υπερβολικοί ή ψεύτες σ’ αυτά που λένε ή να ελέγξει αν, πέρα από την κόσμια συμπεριφορά, τηρείται κατ’ ελάχιστο ο κανονισμός του Δημοτικού Συμβουλίου».
Όπως είπε, στην προχθεσινή συνεδρίαση, ζήτησε να μιλήσει και ο κ. Μουλάς έκλεισε τα μικρόφωνα και ότι ο Δήμος πρώτα τοποθέτησε κάμερες και μετά έκανε αίτημα στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων για να τις λειτουργήσει και κανείς δεν τον ελέγχει.
Για τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα είπε ότι τα οδηγούν δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ πρόσθεσε ότι σε άλλους Δήμους και Νομικά Πρόσωπα της Θεσσαλίας γίνονται δημοσιονομικοί έλεγχοι, αλλά όχι και στο Δήμο Βόλου και συμπλήρωσε ότι στον ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ γίνεται ρεκόρ αναθέσεων. «Παρόλα αυτά ο κρατικός μηχανισμός, όπως εκφράζεται από τους τοπικούς φορείς και οποιονδήποτε, κάνει πως… δεν υπάρχει Δήμος Βόλου», δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος, που συμπλήρωσε ότι το υπουργείο θα μπορούσε να ελέγξει την Αποκεντρωμένη αν κάνει τη δουλειά της.

«Κατηγορούν και δεν δίνουν το λόγο για απάντηση»

Αναφερόμενος στα όσα συμβαίνουν στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Ι. Αποστολάκης είπε ότι πρόβλημα δεν είναι μόνο ο δήμαρχος. «Η μάχη δεν είναι προσωπική μεταξύ του Αχ. Μπέου και του Αποστολάκη, του Γαργάλα, της Κοκκινάκη ή του Διαμαντένια και οποιουδήποτε άλλου, αλλά για αξίες, ιδανικά, δημοκρατία, συζήτηση, προτάσεις για την πόλη και απέναντι είναι ο νόμος της νύχτας και του ποδοσφαίρου», τόνισε.
Όπως είπε «με τις συμπεριφορές αυτές του Αχ. Μπέου, έχει εκτραπεί ένα ολόκληρο ρεύμα ανθρώπων σ’ αυτή τη συμπεριφορά, διότι την ίδια συμπεριφορά έχει ο κ. Μουλάς και όλοι οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας που χειροκροτούν από κάτω. Βλέπεις στο δημόσιο λόγο βία και μια πόλη, που συνηθίζει στη λεκτική και όχι μόνο βία».
Ο Ι. Αποστολάκης είπε ότι το ανησυχητικό είναι ότι μετά από κάθε δημοτικό συμβούλιο, «είναι μια κανονικότητα να λέμε: Α, πάλι χαμός έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο χθες» και το πιο λυπηρό είναι ότι ειδικά την Τρίτη, αλλά και σε άλλες συνεδριάσεις, ενώ είχαν να συζητήσουν και να περάσουν ομόφωνα την παραχώρηση του κτιρίου για την ΤΟΜΥ Ν. Αγχιάλου και το έργο της αστικής ανάπλασης Παλαιών, ακόμη και σ’ αυτά τα θέματα που όλοι συμφωνούν, για να καλυφθεί η πολιτική ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής και επειδή έχει στο DNA της τη φασίζουσα συμπεριφορά, είδαμε για άλλη μια φορά έκτροπα.
«Μάλιστα, επειδή είναι και «παντελονάτοι» λένε αυτά που λένε και δεν έχουν καν το θάρρος να σου παραχωρήσουν το από το νόμο δικαίωμά σου να απαντήσεις και να τους αντικρούσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον ανεξάρτητο σύμβουλο, είναι κάτι παραπάνω από εμφανές ποιοι θέλουν και ανιδιοτελώς να δώσουν τον πολιτικό και πνευματικό «οβολό» τους με προτάσεις για την πόλη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.