Κ. Μαραβέγιας: Έλληνες και ξένοι, έτοιμοι να επενδύσουν στη χώρα μας

Ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε στα θέματα πολιτικής επικαιρότητας

Σε θέματα πολιτικής επικαιρότητας αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο «Ράδιο Ένα» ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων Κώστας Μαραβέγιας.
Ο βουλευτής, για τις αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς, που είχε εξαγγείλει η προηγούμενη κυβέρνηση, ανέφερε ότι η ανάπτυξη έρχεται συν τω χρόνο και καθώς βελτιώνεται το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν. «Αυτό που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση που δια νόμου αύξησε τον κατώτατο μισθό, αν νομίζετε ότι είχε θετικό αντίκτυπο στην αγορά, μπορώ να το διαψεύσω κατηγορηματικά», τόνισε.
Με την ιδιότητα του ελεύθερου επαγγελματία και του ανθρώπου που προέρχεται μέσα από την αγορά, ο κ. Μαραβέγιας είπε ότι έβλεπε αρκετούς εργαζόμενους, που ενώ έπαιρναν κάποια χρήματα και κάποια συμπληρωματικά που δεν φαινόταν πουθενά, οι εργοδότες αυτό που έκαναν, ήταν να μετατρέψουν σε χρήματα που έμπαιναν στο φορολογητέο εισόδημα και ο εργαζόμενος βρισκόταν να ανεβαίνει κλίμακα και να πληρώνει περισσότερο φόρο ή να ξεπερνάει το αφορολόγητο όριο και να φορολογείται εκεί που δεν φορολογούνταν.
«Ουσιαστικά η αύξηση δεν έγινε στην τσέπη που εργαζόμενου, αλλά στα ταμεία του κράτους. Άρα αν κάποιος πιστεύει ότι διατάσσοντας δια νόμου την αύξηση του κατώτατου μισθού, να ξέρει, δεν πετυχαίνει κάτι. Προφανώς πρέπει να επιστρέψουμε και στις συλλογικές συμβάσεις, με το χρόνο θα δούμε πως θα αυξηθούν οι μισθοί, αλλά αυτά θα πρέπει να βγουν μέσα από την αγορά, όχι με νόμους και με άρθρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρώτη φορά βουλευτής

Περιγράφοντας τα αισθήματα που ένιωσε όταν μπήκε για πρώτη φορά στη Βουλή, ο Κ. Μαραβέγιας είπε ότι όλα αυτά είναι πρωτόγνωρες εμπειρίες για τον ίδιο, που σφραγίζουν το μυαλό για μια ζωή. «Το να βρεθεί κανείς στο Κοινοβούλιο και στην αίθουσα της Ολομέλειας είναι συγκινητικό από τη μια και από την άλλη, κράτησα τα λόγια του νέου προέδρου της Βουλής του κ. Τασούλα, που έκλεισε το λόγο του, λέγοντας ότι αφού γίναμε αυτό που θαυμάζουμε, τώρα θα πρέπει να κάνουμε τους άλλους να θαυμάζουν αυτό που γίναμε», τόνισε.

Ο βουλευτής, εκτίμησε ότι οι πρώτες μέρες της κυβέρνησης ξεκίνησαν με αρκετά μεγάλη ορμή, δείχνοντας τη βούληση του πρωθυπουργού να μη χαθεί ούτε μέρα κυβερνητικού έργου.
Για τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού, ο Κ. Μαραβέγιας τόνισε ότι ανέφερε μια σειρά μέτρων ανακούφισης της Ελληνικής κοινωνίας και μείωσης της φοροεπιδρομής, που ενώ προεκλογικά είχε δεσμευτεί ότι θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από τις αρχές του 2020, γιατί είχε ήδη κατατεθεί ο προϋπολογισμός του 2019, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στις προγραμματικές του δηλώσεις, δήλωσε, ξαφνιάζοντας και αρκετούς στη Ν.Δ. ότι αρκετές φοροελαφρύνσεις, όπως ο ΕΝΦΙΑ, θα αρχίσουν από τη φετινή χρονιά.
Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, ο βουλευτής είπε ότι μπορεί να είχε ψηφιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά όχι με τους όρους που το εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη στιγμή που περιλαμβάνει όλους τους Έλληνες πολίτες και φυσικά τη μεγάλη μάζα των Ελλήνων πολιτών, καθώς υπάρχουν 7,5 εκατομμύρια με ΕΝΦΙΑ ως 1 εκ. € (μεταξύ των οποίων η μεσαία τάξη που καταρρακώθηκε από την κρίση), ενώ στον αντίποδα υπάρχουν περίπου 1000 πρόσωπα με ΕΝΦΙΑ άνω του 1 εκ. €, που θα ωφεληθούν.

Προς συζήτηση τα νομοσχέδια για ασφαλιστικό – εργασιακά

Για το ότι η αντιπολίτευση κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν είπε κάτι για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά, ο Κ. Μαραβέγιας, που είναι και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, είπε ότι σύντομα θα δει τα νομοσχέδια στις λεπτομέρειές τους και θα μπορέσει να τα συζητήσει, ενώ υπενθύμισε ότι η ΝΔ, είχε μιλήσει προεκλογικά για τρεις πυλώνες ασφάλισης που λειτουργούν συμπληρωματικά μεταξύ τους και δεν σημαίνει ότι καταργείται ο δημόσιος χαρακτήρας της κοινωνικής ασφάλισης. Όπως είπε, για άλλη μια φορά η αντιπολίτευση προτίμησε να προτάξει τις ιδεοληψίες που κουβαλούσε και που προφανώς κουβαλάει ακόμη σε σχέση με όσα εξήγγειλε η ΝΔ.
Ο βουλευτής εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τις επόμενες μέρες ο κ. Βρούτσης θα δώσει το χρονοδιάγραμμα για το πότε θα έρθουν τα νομοσχέδια αυτά στις επιτροπές για συζήτηση, τα οποία είναι έτοιμα στα συρτάρια και δεν θα παραμείνουν εκεί.
Αναφορικά με τα μέτρα τόνωσης της οικοδομής, ο βουλευτής είπε ότι μια αγορά που ήταν από τις πρώτες που πάγωσε με τα χρόνια της κρίσης και τα επαγγέλματα που δραστηριοποιούνται γύρω από την οικοδομή, θα δουν λίγο καλύτερες μέρες, θα μειωθεί η φοροδιαφυγή και θα μπει σε κίνηση μια ολόκληρη μηχανή που ήταν σβηστή εδώ και πολλά χρόνια.
Τέλος, για τις επενδύσεις, ο Κ. Μαραβέγιας παρέπεμψε στις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, ότι υπάρχει σωρεία επενδυτών, που είναι έτοιμοι να επενδύσουν, τώρα που γνωρίζουν ότι οι κανόνες του παιχνιδιού δεν θα αλλάζουν και το περιβάλλον θα παραμείνει σταθερό, ενώ προεκλογικά μιλούσαμε για Έλληνες που έπρεπε να επενδύσουν και πλέον βλέπουμε και ξένους επενδυτές, δημιουργούν μια τελείως διαφορετική πραγματικότητα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.