Κ. Ματσιόλης: «Φρένο» στην κατάχρηση αντιβιοτικών, πλέον χορηγούνται με ηλεκτρονική συνταγογράφηση

«Κανονική και λογική ροή στην αγορά της μάσκας, με επάρκεια και προσιτές τιμές»

«Φρένο» στην κατάχρηση των αντιβιοτικών βάζει και η Ελληνική κυβέρνηση, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που τέθηκε σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου.
Ο Κώστας Ματσιόλης πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας μίλησε στο «Ράδιο ΕΝΑ 102,5» και τον Ηλία Κουτσερή, και είπε ότι η κακή νοοτροπία χρόνων δεν είναι εύκολο να αλλάξει σε μια μέρα, αλλά είναι αποφασισμένοι οι φαρμακοποιοί και γενικότερα όλοι οι υγειονομικοί, συντεταγμένα να συμβάλλουν στην κατεύθυνση του περιορισμού της αλόγιστης χρήσης των αντιβιοτικών.
Για το λόγο αυτό, ανέφερε, ζητούν από τους πολίτες να βοηθήσουν σε αυτή την πλευρά, συμμορφούμενοι στις οδηγίες του γιατρού τους, διότι όλα αυτά τα χρόνια και στην Ελλάδα η κατάχρηση των αντιβιοτικών είναι ένα από τα σημαντικότερα υγειονομικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης και έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη ανθεκτικών μικροβίων που ευθύνονται για χιλιάδες θανάτους.

«Δεν μπορεί ο καθένας να πάρει οποιοδήποτε αντιβιοτικό»

Σύμφωνα με τον κ. Ματσιόλη από την Τρίτη ισχύει, ότι όλες οι συνταγές που περιέχουν αντιβιοτικά, χορηγούνται αποκλειστικά με ηλεκτρονική συνταγή, που σημαίνει ότι δεν μπορεί ο καθένας να πάρει οποιοδήποτε αντιβιοτικό. Πλέον, το φάρμακο πρέπει να οριστεί από τον γιατρό, που θα αιτιολογήσει το λόγο χορήγησης της συγκεκριμένης αντιβίωσης.
Εξαιρέσεις υπάρχουν σε χειρόγραφες συνταγές, για αλλοδαπούς ή ταξιδιώτες, αλλά με τις προϋποθέσεις που ορίζει η διαδικασία της συνταγογράφησης.
Σε ότι έχει να κάνει με το θέμα του κορωνοϊού, ο πρόεδρος των φαρμακοποιών είπε ότι η κοινωνία και οι πολίτες απευθύνονται στον φαρμακοποιό για την προμήθεια και οδηγίες στη σωστή χρήση της μάσκας. Όπως είπε η χρήση της μάσκας, είναι σε κανονική και λογική ροή, υπάρχει επάρκεια και πολλές φθηνές τιμές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.