Κ. Βλαχούτσος: «Υπάρχουν καλλιτέχνες στον Βόλο, που δεν έχουν να φάνε και να ντυθούν»!

Αριστερά ο κ. Βλαχούτσος και δεξιά ο πρώην βουλευτής του ΚΚΕ Κ. Στεργίου
Διαδικτυακή συναυλία το βράδυ της 30ης Δεκεμβρίου για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης

Συναυλία για τη συγκέντρωση ειδών και την ενίσχυση καλλιτεχνών προαναγγέλλει η Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών Βόλου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 30 Δεκεμβρίου και θα μεταδοθεί διαδικτυακά, καθώς πολλοί είναι αυτοί που εδώ και μήνες δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε τα βασικά… Στο πλαίσιο αυτό μίλησε στο «Ράδιο Ένα 102,5» και στον Ηλία Κουτσερή ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας, Κώστας Βλαχούτσος, κάνοντας λόγο για μία δύσκολη κατάσταση.
Η συναυλία θα μεταδοθεί μέσω Facebook και Υoutube, στις σελίδες με όνομα «Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών Βόλου», ενώ ο κ. Βλαχούτσος τόνισε ότι η κατάσταση είναι τραγική, αφού πολλοί είναι αυτοί που δεν έχουν ούτε τη δυνατότητα να εργαστούν αλλά ούτε λαμβάνουν το επίδομα των 534 ευρώ.
«Από την προηγούμενη καραντίνα τα εισοδήματά μας είναι απειροελάχιστα γιατί δεν μπορούμε να δουλέψουμε. Υπάρχει μία ισχνή, μικρή εισοδηματική ενίσχυση από τον κυβερνητικό μηχανισμό, και πρόκειται για ελάχιστα χρήματα που λαμβάνουν οι καλλιτέχνες, μετά από αγώνα, πάλη, και με ελάχιστα μεροκάματα μέσα στο καλοκαίρι. Γι’ αυτό και η Πρωτοβουλία κάνει αυτήν την κίνηση ως συνέχεια των δράσεων από το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, ώστε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας έμπρακτα, σε συναδέλφους που είναι σε δύσκολη θέση» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Άλλα αιτήματα

Παράλληλα, τα αιτήματα της Πρωτοβουλίας συμπεριλαμβάνουν και την ενίσχυση των 534 ευρώ για τους μήνες που δεν μπορούν οι καλλιτέχνες να εργαστούν, το «πάγωμα» υποχρεώσεων, αλλά και την ανάδειξη των προβλημάτων και των ελλείψεων που υπάρχουν στο δημόσιο σύστημα Υγείας.
«Καλούμε τον κόσμο να στηρίξει αυτήν την προσπάθεια φέρνοντας τρόφιμα, ρούχα και παιχνίδια. Επίσης Δευτέρα έως Τετάρτη από τις 18:00 έως και τις 20:00 στο Μεταξουργείο με είσοδο από την Καραμπατζάκη στο στέκι καλλιτεχνών συγκεντρώνονται όλα αυτά τα είδη» τόνισε ο κ. Βλαχούτσος, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν καλλιτέχνες που βρίσκονται σε τραγική κατάσταση.
Όσον αφορά την ανταπόκριση, αυτή είναι συγκινητική αφού πάνω από 70 καλλιτέχνες έχουν δηλώσει ότι θα πάρουν μέρος στη συναυλία. Άλλωστε, όπως ανέφερε και ο κ. Βλαχούτσος: «Η Τέχνη όχι απλά εμψυχώνει ή απαλύνει τον πόνο, αλλά είναι αναγκαία, ειδικά αυτές τις δύσκολες ώρες και για να μας βάλει να σκεφτούμε πώς φτάσαμε και πώς μπορούμε ν’ αλλάξουμε αυτήν την κατάσταση».
Τέλος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ν’ αναζητήσουν πληροφορίες στους τηλεφωνικούς αριθμούς 6973 37 09 15 και 6983 62 67 01.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.