Καταιγίδες με … πιθανή χαλαζόπτωση

Από σήμερα το βράδυ, όμως από αύριο ξανά… καλοκαιράκι. Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Σύντομης διάρκειας… αλλαγές θα έχουμε στις καιρικές συνθήκες το Σαββατοκύριακο στη Μαγνησία.
Συγκεκριμένα, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ανακοινώθηκε ότι σύμφωνα με έγγραφο του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας με θέμα έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, στην Ανατολική Θεσσαλία από νυχτερινές ώρες σήμερα Σάββατο μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής 02-08-2020, θα εκδηλωθούν κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους και πιθανόν από χαλαζοπτώσεις.
Το Λιμεναρχείο συστήνει στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης και να μην αποπλεύσουν κατά το χρόνο ισχύος του έκτακτου δελτίου, ενώ καλεί τους λουόμενους να επιδεικνύουν την απαραίτητη προσοχή και να συμμορφώνονται με τους κανόνες ασφαλούς κολύμβησης.
Μιλώντας στο «Ράδιο ΕΝΑ» και στον Ηλία Κουτσερή ο μετεωρολόγος κ. Θεοφάνης Τακούδης είπε ότι σήμερα Σάββατο, θα υπάρχει μεταβολή του καιρού και θα σημειωθούν αρχικά μπόρες, που θα εξελιχθούν σε βροχές, ενώ υπάρχει η πιθανότητα να δούμε ακόμη και χαλάζι.
Οι νοτιάδες που θα επικρατούν, θα διατηρήσουν και σήμερα Σάββατο τη θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα, ωστόσο αυτό δεν θα διαρκέσει πολύ. Μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες, θα υπάρχει μία μικρή υποχώρηση της θερμοκρασίας κατά 1-2 βαθμούς, ενώ μετά αλλάζει η ατμόσφαιρα και θα υπάρξει αστάθεια.
Αυτή, όπως ανέφερε ο κ. Τακούδης, θα ξεκινήσει πριν από το μεσημέρι από την κεντρική Μακεδονία, θα επηρεάσει τη δυτική Θεσσαλία αρχικά και προς το απόγευμα θα επηρεάσει και τη Μαγνησία, όπου θα σημειωθούν αρχικά μπόρες, βροχές ενώ δεν αποκλείεται να κάνει την εμφάνισή του και χαλάζι.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας απόψε, το βαρομετρικό χαμηλό μετατρέπεται σε πιο ήπια μορφή και θα δώσει βροχές, οι οποίες σε ορεινές και παραθαλάσσιες περιοχές αναμένονται να είναι και πιο έντονες.
Από τα ξημερώματα της Κυριακής, ο καιρός επιστρέφει στα καλοκαιρινά επίπεδα, με τη θερμοκρασία όμως να παρουσιάζει πτώση και να ανέρχεται στους 30-31 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 έως 6 μποφόρ.
Από τη Δευτέρα όμως οι άνεμοι κοπάζουν και αρχίζει όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Τακούδης μία κλασσική καλοκαιρινή περίοδος με τη θερμοκρασία να είναι σταθερά πάνω από τους 30 βαθμούς.
Υψηλός κίνδυνος φωτιάς
Στο μεταξύ, στην υψηλή ζώνη κινδύνου βάζει τον νομό Μαγνησίας η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, στον χάρτη πρόβλεψης πυρκαγιάς για σήμερα Σάββατο 1η Αυγούστου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.