Κατερίνα Παπανάτσιου: “Πινοσέτ” του Ασφαλιστικού θα είναι ο Τσακλόγλου

Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει σχέδιο ρύθμισης οφειλών σε εποχές που οι φορολογούμενοι θα έχουν έσοδα

Υπέρμαχο του ασφαλιστικού “Πινοσέτ” χαρακτήρισε η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου που μίλησε στο Ράδιο-Ένα, το νέο υφυπουργό Εργασίας, αρμόδιο για το ασφαλιστικό, κ. Τσακλόγλου, τονίζοντας ότι με την πολιτική που θα εφαρμοστεί, «χάνονται οι επικουρικές συντάξεις και πηγαίνουν στον ιδιωτικό τομέα». Σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό, που όπως είπε συζητούνταν εδώ και δύο μήνες, η κα Παπανάτσιου είπε ότι δεν άλλαξαν υπουργοί που έκαναν λάθη σε διάφορους τομείς όπως ο τουρισμός, τα εργασιακά κλπ. και τόνισε ότι ο πρωθυπουργός παίρνει την ευθύνη πάνω του, κάτι που σημαίνει ότι οι πολιτικές που ακολουθούσαν οι υπουργοί, οφείλονται στην πολιτική του επιτελικού κράτους και του κ. Μητσοτάκη.
Σχετικά με την υπουργοποίηση του κ. Παπαθανάση, ανέφερε ότι αφού δεν μπορούσε να κάνει κάτι με τον κ. Γεωργιάδη, του πήρε τις αρμοδιότητες για τις ιδιωτικές επενδύσεις και τις συμπράξεις του Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, «κονταίνοντας» τον υπουργό Ανάπτυξης. «Απ’ ότι φαίνεται ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να κάνει κουμάντο μόνος του, έχει από πίσω και τον κ. Σαμαρά που τον πιέζει για κάποιες περιπτώσεις», τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Υπέρμαχος του ασφαλιστικού “Πινοσέτ”»

Για τη διαχείριση της Ευρωπαϊκής χρηματοδότησης που αναλαμβάνει ως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ο κ. Σκυλακάκης, οποίος θα εφαρμόσει το σχέδιο της ομάδας Πισσαρίδη, σε συνδυασμό με τον υφυπουργό Εργασίας, αρμόδιο για το ασφαλιστικό, κ. Τσακλόγλου η κα Παπανάτσιου ανέφερε, ότι είναι ένας τεχνοκράτης που είναι υπέρμαχος του κεφαλαιοποιητικού συστήματος ασφάλισης, γνωστό ως ασφαλιστικό «Πινοσέτ».
Σύμφωνα με την ίδια, αυτό είναι ένα επικίνδυνο σχέδιο και θα γίνει μεγάλη συζήτηση γι’ αυτό, διότι απ’ ότι φαίνεται χάνονται οι επικουρικές συντάξεις και πηγαίνουν στον ιδιωτικό τομέα, ενώ οι υπάρχουσες επικουρικές σίγουρα θα μειωθούν. Η κα Παπανάτσιου εκτίμησε ότι το συγκεκριμένο σχέδιο προετοιμάζει τον κόσμο για σκληρά μέτρα στα εργασιακά και θα δούμε τις επιπτώσεις που θα έχει και στις σημερινές συντάξεις.

«Τα φορολογικά ευνοούν το μεγάλο κεφάλαιο»

Η πρώην υφυπουργός Οικονομικών τόνισε ότι τα φορολογικά ευνοούν το μεγάλο κεφάλαιο, δεν υπάρχουν φοροελαφρύνσεις για τους πολλούς και καμία μέριμνα για το κοινωνικό κράτος.
«Η κυβέρνηση εφαρμόζει αυτά που ζητούσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και εκκρεμούσαν και δεν εφαρμόζαμε», συμπέρανε η βουλευτής, που τόνισε ότι θα εφαρμόσουμε το σχέδιο του ΔΝΤ, χωρίς να έχουμε μνημόνιο. Η πρώην υφυπουργός εκτιμά ότι το σχέδιο της ομάδας Πισσαρίδη εμφανίζει επιχειρήσεις – «ζόμπι» και εκείνο που φαίνεται για την επιχείρηση είναι ο «θάνατος του εμποράκου», κάτι που θα φανεί το επόμενο χρονικό διάστημα.
Σύμφωνα με την κα Παπανάτσιου η κυβέρνηση έφερε μισό σχέδιο, από το οποίο λείπουν τρία κεφάλαια, μεταξύ των οποίων η χρηματοδότηση και η διακυβέρνησή του και όλα, θα συζητηθούν πιο αναλυτικά με τη διαβούλευση.

Κακή η διαχείριση της Κυβέρνησης με τον κορωνοϊό

Επίσης τόνισε ότι οι προβλέψεις της κυβέρνησης για τον τουρισμό πέφτουν έξω (από 50% που υπολόγιζε είναι περίπου 20%), που σημαίνει ότι μειώνονται και τα έσοδα του προϋπολογισμού, ενώ η διαχείριση που έγινε στο θέμα των κρουσμάτων του κορωνοϊού δημιουργεί προβλήματα στις επιχειρήσεις και κατ’ επέκταση στην οικονομία.
«Με την κακή διαχείριση που έκανε η κυβέρνηση στο θέμα του κορωνοϊού, αν και είχε τρίμηνο περιθώριο να σχεδιάσει την έλευση του τουρισμού, με την καλή εικόνα που είχαμε, δεν έκανε κανέναν σχεδιασμό και προγραμματισμό, φτάσαμε σε κακή οικονομική κατάσταση στον τουρισμό με αποτέλεσμα οι επιχειρηματίες και όσοι έμειναν άνεργοι και με πολύ μειωμένα εισοδήματα λόγω της πανδημίας, να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν τις υποχρεώσεις τους», τόνισε η βουλευτής.
Η ίδια είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε στην κυβέρνηση σχέδιο ρύθμισης των οφειλών που θα μετέφερε τις υποχρεώσεις του σε εποχές που θα έχουν έσοδα οι φορολογούμενοι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.