Κέρκυρα και Πελοπόννησο προτιμούν έως τώρα οι Βολιώτες για το Πάσχα

Ελκυστικοί και «έξυπνοι» προορισμοί, Χαλκιδική αλλά και Κύπρος, με πτήση απ΄τον Βόλο!

Στον παραδοσιακό προορισμό του Πάσχα που είναι η Κέρκυρα, πρόκειται να ταξιδέψει η πλειοψηφία των Βολιωτών, προκειμένου να αποδράσει από το κλεινόν άστυ για το τετραήμερο και να αλλάξει παραστάσεις, ενώ ενδιαφέρον υπάρχει και για άλλους προορισμούς, όπως η Πελοπόννησος και η Χαλκιδική για την Ελλάδα, αλλά και η Βουλγαρία για όσα γραφεία διοργανώνουν εκδρομή στο εξωτερικό εκείνη την περίοδο. Ένας «έξυπνος» ωστόσο προορισμός που συνδυάζει πολλά θετικά για το Πάσχα είναι και η Κύπρος, με πτήση μάλιστα και από τον Βόλο!
Στα τουριστικά γραφεία του Βόλου υπάρχουν πολλές εκδρομές σε συμφέρουσες τιμές, ενώ αρκετοί συμπολίτες που θα κάνουν Πάσχα εκτός Βόλου, βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της διερεύνησης προορισμών και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να οριστικοποιήσουν το μέρος που θα ταξιδέψουν.
Στα τουριστικά γραφεία, απευθύνονται κυρίως οικογένειες, που αναζητούν εκδρομές με λίγα χρήματα, κάτι που οφείλεται στην κρίση, ενώ οι επαγγελματίες δέχονται πιέσεις από τα ξενοδοχεία για προκαταβολές συνήθως 50%, κάτι που τους κάνει να είναι συγκρατημένοι και να μην ξανοίγονται.

Οι προτάσεις και η κίνηση

«Κατά κανόνα ο Έλληνας αποφασίζει τις τελευταίες δύο εβδομάδες που θα πάει γενικά για να ξεφύγει», είπε στην ΜΑΓΝΗΣΙΑ ο τουριστικός πράκτορας Νίκος Βισβίκης του γραφείο VIS TRAVEL. Όπως εξήγησε δεν μπορεί κανείς να πει ακόμη με βεβαιότητα εάν το φετινό Πάσχα θα είναι καλύτερο από πέρυσι, ωστόσο υπάρχει επιφύλαξη σε ότι αφορά τη χρονική περίοδο που γιορτάζεται το Πάσχα. Αποφεύγονται κάποιοι προορισμοί όπως οι νησιώτικοι λόγω της αβεβαιότητας του καιρού, ωστόσο αυτοί που ήδη έχουν κλείσει, επιλέγουν πάλι την Κέρκυρα για τα μοναδικά έθιμα». Πέραν της Κέρκυρας, ως προτεινόμενος προορισμός και ο οποίος διαθέτει ήδη «καλοκαιρινές συνθήκες», είναι η Κύπρος, την οποία «προτείνουμε με αεροπλάνο από το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, ενώ ήδη ένας ικανοποιητικός αριθμός συμπολιτών, την έχει επιλέξει».

Το IONIS Tours διοργανώνει εκδρομή παραδοσιακά στην Κέρκυρα και ήδη συμπλήρωσε ένα λεωφορείο, Βολιωτών που θα ταξιδέψουν στο νησί του Ιονίου, ενώ ξεκίνησαν οι κρατήσεις και για ένα δεύτερο. Η εκδρομή είναι τετραήμερη, με τρεις διανυκτερεύσεις, πλήρη διατροφή (all inclusive) και κοστίζει 205 € ανά άτομο.

Το τουριστικό πρακτορείο Ευσταθίου Travel έχει ετοιμάσει τρία πακέτα για το Πάσχα. Το πρώτο είναι τετραήμερο στη Ζάκυνθο, το δεύτερο στη Χαλκιδική για τρεις και τέσσερεις μέρες που το προτείνει για την οικογένεια με μικρά παιδιά και το τρίο φυσικά είναι στην Κέρκυρα.

Το πρακτορείο OPERA, διοργανώνει επίσης εκδρομή στην Κέρκυρα που είναι επίσης τετραήμερη με πλήρη διατροφή και κόστος 210 € το άτομο. Η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί την επόμενη εβδομάδα, καθώς πολλοί εκδρομείς κάνουν έρευνα για τον προορισμό που θα πάνε, ενώ φέτος παρατηρείται ενδιαφέρον για Πελοπόννησο και Χαλκιδική.

Το πρακτορείο Τσινή διοργανώνει εκδρομές σε Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Χαλκιδική και Μπάνσκο Βουλγαρίας. Αν και πολλοί διερευνούν ακόμη τον προορισμό, πρώτη σε προτιμήσεις έρχεται η Κέρκυρα και δεύτερη η Ζάκυνθος, ενώ ενδιαφέρον υπάρχει και για τους άλλους προορισμούς.
Οι εκδρομές είναι όλες τετραήμερες, με τρεις διανυκτερεύσεις και για την Κέρκυρα και Ζάκυνθο κοστίζει με πλήρη διατροφή 220 € το άτομο, για τη Χαλκιδική 195 € με ημιδιατροφή και για το Μπάνσκο 125 € με ημιδιατροφή.

«Στροφή» προς Πελοπόννησο και τη Λακωνία πραγματοποιεί το πρακτορείο Volos Tours και ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς γέμισε εδώ και 15 μέρες ένα λεωφορείο, ενώ στη νότια Πελοπόννησο αναμένεται να ταξιδέψουν και με Ι.Χ., άτομα που θέλουν περάσουν το Πάσχα παρέα με φίλους τους. Η εκδρομή είναι τετραήμερη (με τρεις διανυκτερεύσεις( και κοστίζει 215 € ανά άτομο με ημιδιατροφή.

Εκτός από την παραδοσιακή για Πάσχα Κέρκυρα, το πρακτορείο Βαζούρας Travel προσφέρει στους Βολιώτες την εναλλακτική λύση του Καρπενησίου, που είναι αγαπημένος προορισμός για πολλούς, όλες τις εποχές του χρόνου.
Η τριήμερη εκδρομή στο Καρπενήσι (με δύο διανυκτερεύσεις και ημιδιατροφή κοστίζει 100 € το άτομο), ενώ ενδιαφέρον υπάρχει και για την Κέρκυρα, στην οποία θα γίνει εκδρομή τεσσάρων ημερών με τρεις διανυκτερεύσεις και ημιδιατροφή, με κόστος 200 € ανά άτομο.

Το πρακτορείο ΜΟΥΤΣΙΟΣ Holidays, προτείνει Μεσσηνία και Καλαμάτα, αλλά και την παραδοσιακή Κέρκυρα. Όπως τόνισε ο κ. Κλεομένης Μούτσιος, υπήρχε έντονη κίνηση για Μεσσηνία και Κέρκυρα, αλλά υπάρχουν και οι πελάτες οι οποίοι κοιτάζουν αυτή την περίοδο. Ο ίδιος σημείωσε ωστόσο, ότι φέτος είναι νωρίς το Πάσχα και δεν ανοίγουν πολλά ξενοδοχεία.
Από την πλευρά του Magnesia Travel τονίστηκε ότι «δεν υπήρχε συγκεκριμένος προορισμός πέραν της επίκαιρης Κέρκυρας, καθώς ο κόσμος κοιτάζει γενικά τους φθηνούς προορισμούς, όπως μεταξύ άλλων, στην Βουλγαρία και την Ρουμανία. «Υπάρχει ενδιαφέρον για εκδρομές το Πάσχα ενώ σε ότι αφορά την Ελλάδα, πέραν της Κέρκυρας, υπάρχει ενδιαφέρον για Ζάκυνθο και Χαλκιδική καθώς υπάρχουν προσφορές ξενοδοχείων».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.