Κολυνδρίνη: Αδιανόητο να είναι γεμάτες οι καφετέριες και τα τσιπουράδικα -Τα μηνύματα είναι ξεκάθαρα

Να τηρήσουμε τις οδηγίες των ειδικών και να μην υποτιμήσουμε την κατάσταση τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης

Αδιανόητο χαρακτήρισε η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη το γεγονός ότι ενώ υπάρχουν οι οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση για αυτοπεριορισμό και αναστολή λειτουργίας των σχολείων, εντούτοις να είναι γεμάτες από κόσμο οι καφετέριες και τα τσιπουράδικα. Η ίδια τόνισε πως δεν θα πρέπει με τίποτα να υποτιμηθεί η κατάσταση και σημείωσε πως ο επόμενος καιρός που θα ακολουθήσει θα είναι και η εποχή της έξαρσης του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Σε έντονο τόνο η Αντιπεριφερειάρχης μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Γιώργο Καρεκλίδη υπογράμμισε πως όλοι θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση καθώς πρόκειται για έναν ιό που και οι επιστήμονες ακόμη δεν ξέρουν επακριβώς τη συμπεριφορά τους και θα πρέπει όλοι και ο καθένας ξεχωριστά να προασπίσει τη δημόσια υγεία.

“Ο επόμενος καιρός που θα ακολουθήσει είναι η εποχή της έξαρσης για την Ελλάδα. Είμαστε ακόμη στην αρχή. Πολλοί θεωρούμε ότι αρχίζουν οι ανοιξιάτικες ημέρες, πολύς χαμός για το τίποτα. Δεν ισχύει αυτό. Εκ των πραγμάτων θα νοσήσει το 5-10% του ελληνικού πληθυσμού. Αν σκεφτείτε ότι από αυτό το ποσοστό ένα 5% θα πρέπει να νοσηλευτεί και κάποιοι να πάνε στις εντατικές, καταλαβαίνετε τη δυσκολία του πράγματος και πως το σύστημα υγείας πρέπει να ανταποκριθεί και να προσαρμοστεί. Τη στιγμή που σήμερα αντιστοιχούν 6 κλίνες ΜΕΘ σε 100.000”, εξήγησε η κ. Κολυνδρίνη.

Προκειμένου να μην υπάρξει “ιταλοποίηση'” του ζητήματος, χθες η Περιφέρεια Θεσσαλίας πραγματοποίησε έκτακτη σύσκεψη με τους προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων των θεσσαλικών νομών, παρόντος λοιμωξιολόγου και του Διευθυντή του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Τα μέτρα της Περιφέρειας για τον κορωνοϊό
“Ήδη το Υπουργείο και η κυβέρνηση έχουν πάρει πάνω τους όλο το κομμάτι του συντονισμού, εμείς πειθαρχούμε και ό,τι οδηγίες παίρνουμε ακολουθούμε. Έχουν ανασταλεί όλες οι τουριστικές εκθέσεις, οι διοργανώσεις, οι συνδιοργανώσεις, συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων κι ενημερώνουμε μέσω των φυλλαδίων όλους τους φορείς.
Από την άλλη έχουμε βγάλει μία ανακοίνωση, όπου οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όλες τις αιτήσεις και να γίνονται δεκτές και να πρωτοκολλούνται για να μην χρειάζεται να προσέρχονται στις υπηρεσίες και έχουμε συνωστισμό. Αναστέλλεται επίσης για μία εβδομάδα η διενέργεια θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων των υποψήφιων οδηγών.
Θα έχουμε μία τήρηση βιβλίων επισκεπτών στην είσοδο του κτηρίου έτσι ώστε εάν παρουσιαστεί κάποιο κρούσμα να ξέρουμε ποιοι ήρθαν σε επαφή με ποιον. Αυτή είναι μία πρώτη δέσμη μέτρων”, τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης για τα ληφθέντα μέτρα.

Να μην υποτιμήσουμε την κατάσταση- Αδιανόητο να γεμίζουν καφετέριες
Η κ. Κολυνδρίνη φάνηκε ιδιαίτερα αιχμηρή στους πολίτες εκείνους που δεν τηρούν τις οδηγίες και υποτιμούν την επικινδυνότητα της κατάστασης.
“Προσοχή, πειθαρχία, σύνεση και σε καμία περίπτωση δεν υποτιμούμε την κατάσταση. Είναι σοβαρή η κατάσταση. Δεν την έχουμε ξαναζήσει, οι επιστήμονες δεν έχουν ανιχνεύσει τον ιό, είναι άγνωστη η συμπεριφορά του, ακόμη δεν μπορούν με ασφαλή τρόπο να οριοθετήσουν τις επιπτώσεις ούτε και τον τρόπο που μεταδίδεται . Ακόμη κι εκεί υπάρχουν ανεξιχνίαστα θέματα. Ακόμη και η περίοδος επώασης να είναι μεγαλύτερη.

Είναι ένας ιός που μεταδίδεται πάρα πολύ εύκολα, μπορεί να κατασταθεί πάρα πολύ επικίνδυνος, όχι μόνο για ευπαθείς ομάδες, άρα πάντα θα πρέπει να λάβουμε υπόψη το χειρότερο σενάριο για να προφυλαχτούμε για να μην το ζήσουμε”, σημείωσε η ίδια.
Σε αυστηρό ύφος όμως έθεσε προ των ευθυνών τους τους πολίτες, που δεν τηρούν τα μέτρα.

“Θεωρώ αδιανόητο να είναι γεμάτες οι καφετέριες και τα τσιπουράδικα, την ώρα που τα σχολεία κλείνουν, οι κινηματογράφοι, τα θέατρα, τα γυμναστήρια. Τα μηνύματα είναι ξεκάθαρα. Δεν πρέπει να υπάρχει συνωστισμός σε χώρους κλειστούς, άρα δεν χρειάζεται να ακολουθήσουν γκεσταμπίτικες οδηγίες από την κυβέρνηση.

Το να είναι κάποιος ανεύθυνος σε προσωπικό επίπεδο επηρεάζει όλη την κοινότητα. Αν γίνει κανείς φορέας θα μεταδώσει στη μητέρα του, στον πατέρα του, στους παππούδες. Πρέπει κανείς να αναλογιστεί ότι αν φερόμαστε επιπόλαια παίρνουμε στο λαιμό μας και τους υπόλοιπους”, υπογράμμισε η κ. Κολυνδρίνη.

Η ίδια ανέφερε πως πρέπει να κάνουμε όλοι υπομονή κι ας είμαστε παρορμητικοί ως λαός και να δούμε τι συμβαίνει στη γειτονική Ιταλία, που είναι una faccia, una razza και ” σήμερα έχουν σε διαλογή ποιους θα βάλουν στην εντατική και ποιους θα αφήσουν εκτός”, όπως είπε χαρακτηριστικά.

“Ζούμε κάτι πρωτόγνωρο. Πρέπει να ακούσουμε τους ειδικούς που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και να αφήσουμε τα ψευτοδιλήμματα”, κατέληξε η κ. Κολυνδρίνη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.