Κολυνδρίνη: Δεν βρέθηκε δηλητήριο στο ρέμα του Αγίου Βλασίου

Κατηγορηματική η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας που τόνισε ότι η έκταση του θέματος δημιούργησε πρόβλημα

Κατηγορηματική ότι δεν βρέθηκε δηλητήριο στο νερό του ρέματος του Αγίου Βλασίου, εμφανίστηκε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, που μιλώντας στο “Ράδιο-Ένα 102,5” και τον Γ. Καρεκλίδη, τόνισε ότι η έκταση του θέματος τελικά, λόγω και της καλοκαιρινής περιόδου, δημιούργησε πρόβλημα.
Πιο συγκεκριμένα, το γεγονός, ότι δεν προκύπτει μόλυνση του νερού από δηλητηριώδη ουσία στο ρέμα του Αγίου Βλασίου από το οποίο τροφοδοτείται και το ιχθυοτροφείο τοπικού καταστήματος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αναλύσεων που διενήργησε η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας γνωστοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη. Δήλωσε ότι έχει ενημερωθεί ήδη τη ΔΕΥΑΜΒ, ενώ σήμερα θα αποσταλούν και επισήμως τα αποτελέσματα προκειμένου να αρθεί η απαγόρευση της χρήσης νερού.

Όπως ανέφερε η κα Κολυνδρίνη, “επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες μας περί μη ύπαρξης δηλητηρίου”, ενώ υποστήριξε, ότι εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να γίνει διακοπή του νερού, ώστε να μην υπάρχει καμία πρόσβαση του κοινού.» Υπάρχουν επισκέπτες και έπρεπε να τοποθετηθούν παντού πινακίδες, καθώς το δηλητήριο θέτει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή», είπε.
«Τα πρώτα αποτελέσματα έδειχναν ότι δεν υπήρχε δηλητήριο, αλλά στείλαμε δείγματα και στη Γερμανία. Δεν έγιναν λήψεις δειγμάτων μόνο από τη δεξαμενή αλλά και από τις βρύσες πόσιμου νερού μέσα στα σπίτια. Επίσης, η Διεύθυνση Κτηνιατρικής έλαβε δείγματα ψαριών και η τοξικολογική εξέταση δεν έδειξε κάτι», ξεκαθάρισε η κ. Κολυνδρίνη . Εξέφρασε παράλληλα τη δυσαρέσκειά της για την έκταση που έλαβε το θέμα, καθώς δημιούργησε σοβαρό πρόβλημα εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.