Κραυγή αγωνίας από Ουκρανές στη Μαγνησία: «Πολεμούμε με τα χέρια μας ενάντια στους Ρώσους»

Οι κυρίες Νάντια Τσίμπακ και Τατιάνα Φίγια, Ουκρανές που ζουν στο Νότιο Πήλιο
Συγκλονίζουν οι περιγραφές στη ΜΑΓΝΗΣΙΑ, των τραγικών καταστάσεων με πολλά νεκρά παιδιά θύματα της εισβολής

Η διεθνής κοινότητα έχει στρέψει το βλέμμα της στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει στην Ουκρανία, μετά την εισβολή της Ρωσίας. Όλοι γινόμαστε δέκτες των πληροφοριών και των ειδήσεων, όμως οι Ουκρανοί που ζουν στην χώρα μας, τρέμουν καθημερινά για τις ζωές των οικογενειών τους, που είναι πίσω και μάχονται.

Οι κυρίες Νάντια Τσίμπακ και Τατιάνα Φίγια είναι Ουκρανές που ζουν στο Νότιο Πήλιο. Μίλησαν στο «Ράδιο Ένα» και τη «ΜΑΓΝΗΣΙΑ», για τα όσα συμβαίνουν στην χώρα τους, για την μαχητικότητα των Ουκρανών, αλλά και για τα θύματα, που μεταξύ αυτών είναι και 16 μικρά παιδιά.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ στον Ηλία Κουτσερή

Τρομακτική η κατάσταση με βομβαρδισμούς, σειρήνες

Όπως ανέφερε η κ. Τσίμπακ τα όσα μεταφέρονται στους τηλεοπτικούς δέκτες επιβεβαιώνονται και από τους συγγενείς και φίλους των δύο κυριών που ζουν στην Ουκρανία. “Βλέπουν συνέχεια βομβαρδισμούς, σειρήνες, είναι τρομακτική η κατάσταση. Η μητέρα μου είναι σε απομακρυσμένη περιοχή, τα ξαδέρφια μου είναι στρατιωτικοί και οι εξαδέλφες μου και η ανιψιά μου είναι κι αυτές στρατιωτικοί και βρίσκονται στις  εμπόλεμες ζώνες.

Όλοι , ακόμη και τα γυναικόπαιδα, κάνουν ό,τι μπορούν για να προστατεύουν τη χώρα μας. Ο Πούτιν είναι εισβολέας και όλος ο κόσμος ξεσηκώθηκε και προστατεύει τη χώρα μας. Υπάρχει πολιτοφυλακή και οργανώνονται άνθρωποι σε πιο ήσυχες περιοχές και μαζεύονται γυναίκες,  παιδιά και άλλοι κάτοικοι και φτιάχνουν μολότοφ, φτιάχνουν φαγητά,  στέλνουν ρούχα, παίρνουν ανθρώπους για να κρυφτούν. Όλοι συμμετέχουν όπως μπορούν”, μεταφέρει γλαφυρά η κ. Τσίμπακ για την κατάσταση που επικρατεί.

Η ίδια τονίζει πως δεν υπάρχει πρόσβαση σε μάρκετ και οι βομβαρδισμοί δεν γίνονται μόνο στους στόχους που έχει θέσει η Ρωσία, αλλά και σε σπίτια και καταστήματα, για να μην μείνει, όπως ανέφερε, τίποτα στον Ουκρανικό λαό. Τραγικά θύματα των εχθροπραξιών είναι όπως μετέφερε η κ. Τσίμπακ και 16 παιδιά, καθώς βομβαρδίζονται και Νοσοκομεία και παιδικοί σταθμοί.

 

«Οι Ουκρανές γυναίκες, πάνε με τις μολότοφ στα χέρια για να χτυπήσουν το ρωσικό τανκ»

“Οι γυναίκες πάνε με τις μολότοφ στα χέρια για να χτυπήσουν το ρωσικό το τανκ. Πολεμάνε με τα χέρια τους, με ό,τι έχουν”, είπε χαρακτηριστικά η ίδια.

Αναφερόμενη στους λόγους για τους οποίους έγινε η εισβολή, αλλά και για τη στάση του ρωσικού λαού, καθώς μεγάλη μερίδα καταδικάζει την εισβολή στην Ουκρανία, η κ. Τσίμπακ υπογράμμισε πως “Ο Πούτιν λέει ότι ήρθε να μας βοηθήσει ειρηνικά για να ζήσουμε καλύτερα. Εμείς θέλουμε την ελευθερία μας.  Αυτός είναι εισβολέας, ένας σχιζοφρενής που απειλεί όλο τον κόσμο. Η Ουκρανία δεν είναι η πρώτη χώρα που έχει εισβάλει ο Πούτιν είναι και η Γεωργία η Τσετσενία κ.α..  Μια ζωή ήθελε την Ουκρανία να την έχει υπό τον έλεγχό του και προσπαθεί με κάθε τρόπο και με την προπαγάνδα να εισβάλει και να την πάρει.”, ενώ για τις σχέσεις των λαών η κ. Τσίμπακ τόνισε πως πάντα οι σχέσεις τους ήταν αρμονικές.

 

«Είχαμε πάντα αρμονικές σχέσεις σαν λαοί»

Μάλιστα ο σύζυγος της μητέρας της είναι Ρώσος και ποτέ δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. “ Πάντα είχαμε αρμονικές σχέσεις. Η πολιτική δεν είναι για τον απλό πολίτη.  Οι Ρώσοι και εμείς θέλουμε ειρήνη”, σχολίασε η κ. Τσίμπακ, επισημαίνοντας πως έχουν επικοινωνία με την πρεσβεία και έχουν δηλώσει πως μπορούν να φιλοξενήσουν Ουκρανούς και στη Μαγνησία.

«Ο Πούτιν απειλεί όλα τα ευρωπαϊκά κράτη για να πάρουν πυρηνικά που έχει στείλει. Πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι. Σήμερα χτυπήσανε τη δική μας πόρτα. Μακάρι να μην χτυπήσουν καμία άλλη», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Φίγια.

Όπως σημείωσαν και οι δύο, αυτές τις ημέρες, συγγενείς τους, από την Ουκρανία, θα έρθουν να βρουν φιλοξενία και καταφύγιο στα δικά τους σπίτια στο Πήλιο, ώστε να γλιτώσουν απ΄την λαίλαπα του πολέμου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.