Κρούουν καμπανάκι οι γιατροί: Στο 90% η πληρότητα των κλινών Covid στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο!

Στα όριά του το έμψυχο δυναμικό, τονίζει ο Καθηγητής Παθολογίας – Αιματολογίας Γεώργιος Βασιλόπουλος

Στο 90% ανέρχεται η πληρότητα των κλινών Covid στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, που αποτελεί Νοσοκομείο Αναφοράς του κορωνοϊού στη Θεσσαλία, σύμφωνα με τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και Αναπληρωτή Καθηγητή Παθολογίας – Αιματολογίας κ. Γεώργιο Βασιλόπουλο, που μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή για την πορεία του νέου ιού. Ο Καθηγητής επεσήμανε πως το ανθρώπινο δυναμικό είναι στα όριά του, όμως τα κρούσματα επειδή αυξάνονται ήδη, ετοιμάζεται να λειτουργήσει κι άλλη πτέρυγα κορωνοϊού.
Ο κ. Βασιλόπουλος τόνισε ότι το έμψυχο δυναμικό του Νοσοκομείου εργάζεται κάτω από ασφυκτικές συνθήκες για να μπορέσει να περιθάλψει τους ασθενείς που νοσηλεύονται, με τις ολόσωμες στολές, τις μεγάλες θερμοκρασίες που αναπτύσσονται εξαιτίας τους και φυσικά την όλη πίεση της κατάστασης.

Αυξανόμενη η πορεία του ιού

Η πορεία του ιού στην Ελλάδα είναι αυξανόμενη και το ίδιο ισχύει και στη Θεσσαλία, με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο να βρίσκεται σύμφωνα με τον Καθηγητή σε πληρότητα κλινών για κορωνοϊό στο 90%. Για το λόγο αυτό ετοιμάζεται και νέα πτέρυγα για τη νοσηλεία των ασθενών. Βέβαια όπως επεσήμανε θα πρέπει, εάν συνεχιστεί αυτός ο αυξανόμενος ρυθμός των κρουσμάτων και των νοσηλευομένων, να σταματήσουν τα Περιφερειακά- Νομαρχιακά Νοσοκομεία να προωθούν ασθενείς στο Πανεπιστημιακό και να μπουν κι εκείνα στο “παιχνίδι”, καθώς δεν θα μπορέσει να αντέξει το Νοσοκομείο τον όγκο των ασθενών όλης της υγειονομικής περιφέρειας.
Την ίδια στιγμή ο κ. Βασιλόπουλος σημείωσε πως είναι μέγιστης σημασίας η τήρηση των κανόνων σημειώνοντας ότι “Την πρώτη φορά νομίζω η Ελλάδα τα κατάφερε καλά. Έγινε ένα καθολικό Lockdown που είχε αποτέλεσμα. Τώρα πρέπει να είμαστε περισσότερο συνειδητοποιημένοι ως πολίτες και να μην ρωτάμε, όπως κάνουμε μια ζωή, τι κάνει το κράτος για μας, αλλά τι κάνουμε εμείς για το κράτος και τους συμπολίτες. Εκεί θα παιχτεί το παιχνίδι. Πρέπει να φοράμε μάσκα και να αποφεύγουμε συγκεντρώσεις, συναθροίσεις κτλ.”.
Βέβαια σε ότι αφορά το θέμα του αριθμού των κρουσμάτων που ανακοινώνονται καθημερινά, ο κ. Βασιλόπουλος σχολίασε πως δίνεται η μισή πληροφορία στον κόσμο, καθώς δεν αναφέρεται ο αριθμός των τεστ που διενεργούνται.
Τέλος, για τον ιό σημείωσε πως δεν είναι τόσο θανατηφόρος, σύμφωνα με τον αριθμό των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων σε σχέση με τον Μάρτιο και δείχνει πως οι φορείς του ιού είναι οι μικρότερες ηλικίες, με τον κίνδυνο να παραμένει για τους μεγαλύτερους, ενώ επεσήμανε πως ακόμη δεν κυκλοφορεί η γρίπη και πως οι ασθενείς με συμπτώματα ίωσης εξετάζονται για κορωνοϊό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.