Κρύο γενικά στη Μαγνησία, χιόνι και βροχές το Σάββατο στη Θεσσαλία

Νιφάδες χιονιού στην κορυφή του Πηλίου

Γεγονός είναι οι πρώτες νιφάδες χιονιού στο Πήλιο, χωρίς όμως να το έχει «στρώσει» και να υπάρχουν προβλήματα. Η θερμοκρασία είναι χαμηλή και νωρίς χθες το απόγευμα έπεσε στον -1 β. Κελσίου και φυσούσαν δυνατοί άνεμοι.
Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, μέχρι χθες το μεσημέρι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα, ενώ νωρίς το απόγευμα νιφάδες χιονιού έκαναν την εμφάνισή τους στα Χάνια, πιθανόν έχοντας παρασυρθεί από τον δυνατό αέρα.
Η κ. Κολυνδρίνη δήλωσε ότι ούτε στην κορυφή του Πηλίου, ούτε και στο Χιονοδρομικό Κέντρο υπάρχει στρωμένο χιόνι, αν και η θερμοκρασία νωρίς το απόγευμα έπεσε στον -1 β. Κελσίου και φυσάει δυνατός άνεμος. Σημειώνεται ότι νιφάδες χιονιού είχαν πέσει στο Πήλιο και στις 20 Νοεμβρίου.

Ο καιρός
Κρύο θα επικρατήσει γενικά στη Μαγνησία με φυσιολογικές όμως για την εποχή συνθήκες, με χιόνι και βροχές σε επίπεδο Θεσσαλίας, το Σάββατο. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον «ΕΜΕΣ Αλέξανδρος Τακούδης», για σήμερα Τετάρτη, στο νομό μας, ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, οι άνεμοι βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι έως ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -01…12 οC. Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι αίθριος, οι άνεμοι βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -01…13 οC. Την Παρασκευή ο καιρός θα διατηρηθεί αίθριος, οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -01…13 οC.
Οι ενδείξεις σε επίπεδο Θεσσαλίας για το ερχόμενο Σάββατο, δείχνουν ότι αναμένονται συννεφιές, που θα είναι πυκνότερες στις δυτικές περιοχές, και θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά και χιόνια στα δυτικά ορεινά. Τα φαινόμενα θα είναι λιγότερα στις ανατολικές περιοχές (Μαγνησία). Οι άνεμοι θα είναι νότιοι ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι έως ισχυροί στρεφόμενοι σταδιακά σε βόρειους, ενώ η θερμοκρασία σε πτώση (η ανώτερη στους 09…11 οC). Την Κυριακή ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία αμετάβλητη (09…12 οC).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.