Λίγο χιόνι στα ορεινά του Πηλίου και της Όθρυος

Φωτό αρχείου
Βροχοπτώσεις, σε περιπτώσεις πιο έντονες, σε άλλα σημεία της Μαγνησίας

Χιονόπτωση σημειώθηκε από το απόγευμα της Τετάρτης στο Πήλιο, σε έκταση από τα Χάνια μέχρι 5 χλμ. προς την πλευρά του Καραβώματος και του δρόμου προς Κισσό, το ύψος του χιονιού έφτασε τα 10 εκατοστά στο Χιονοδρομικό Κέντρο, ενώ μετά τις 5 το πρωί και μέχρι στις 4 το απόγευμα που σταμάτησε, η χιονόπτωση ήταν πιο έντονη από την Πορταριά και πάνω, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις.

Η χιονόπτωση ήταν γενικότερα ήπια, η κατάσταση ήταν ελεγχόμενη και δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα, ενώ εκχιονιστικά μηχανήματα καθάριζαν συνεχώς τον δρόμο και έριχναν αλάτι για αποφυγή παγετού.

Επίσης στην περιοχή της Ανάβρας Αλμυρού, σημειώθηκε ήπια χιονόπτωση, που σταμάτησε νωρίς το απόγευμα και έπεσε χιόνι ύψους μερικών εκατοστών του μέτρου, ενώ στην υπόλοιπη χερσαία Μαγνησία και τα νησιά των Σποράδων σημειώθηκε βροχόπτωση.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ στη Θεσσαλία, σήμερα Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παράκτια μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά με ενδεικτικό υψόμετρο τα 600-700 μέτρα και πάνω. Τα φαινόμενα αναμένεται να διαρκέσουν ως το μεσημέρι.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια της Θεσσαλίας 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας και των αρμόδιων Αρχών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.