Λίμνη Κάρλα: Εγκαινιάστηκε σήμερα το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο στα Βαλκάνια (φωτογραφίες+video)

Παρόντες η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ Κορίνα Κρέτσου και ο Υπ. Εσωτερικών Αλ. Χαρίτσης

Με την παρουσία της Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κορίνας Κρέτσου και του Υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση πραγματοποιούνται σήμερα τα εγκαίνια για την επανασύσταση της λίμνης Κάρλας και των έργων που έχουν ολοκληρωθεί στην περιοχή. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός μιλώντας σε δημοσιογράφους δήλωσε πως πρόκειται για το μεγαλύτερο δημόσιο έργο που έχει γίνει τα τελευταία είκοσι χρόνια στη χώρα.

Στο μεταξύ, το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Στεφανοβικείου επισκέφθηκαν λίγο πριν από τις 10 το πρωί και με καθυστέρηση ουσιαστικά περίπου μίας ώρας, σύμφωνα με το πρόγραμμα, η Επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε. κ. Κ. Κρέτσου και ο υπουργός Εσωτερικών κ. Αλ. Χαρίτσης και ενημερώθηκαν για την πορεία του έργου της Κάρλας από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό. Η επίτροπος και ο Υπουργός δεν προχώρησαν σε δηλώσεις, αλλά αναχώρησαν αμέσως μετά για τον χώρο των εγκαινίων στη λίμνη Κάρλα.

Σύμφωνα με τον κ. Αγοραστό η επανασύσταση της λίμνης Κάρλας «είναι το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη. Ένα έργο συνολικού κόστους 320 εκ. ευρώ. Ένα έργο στο οποίο συναντώνται η συνεργασία, η συνέργεια, η αποτελεσματικότητα, η πάλη – κατασκευάστηκε σε μια δύσκολη περίοδο με έλλειψη ρευστότητας και capital control-, το περιβάλλον, ο μύθος, η παραγωγή, η τεχνολογία, η φύση και ο άνθρωπος.
Ένα έργο ζωής γιατί όπου υπάρχει νερό υπάρχει και ζωή. Ένα έργο το οποίο θα τιμήσουν με την παρουσία τους η Επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε. κ. Κ. Κρέτσου, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Αλ. Χαρίτσης, υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς και εκπρόσωποι των κομμάτων.

Σύμφωνα με τον κ. Αγοραστό “η Κάρλα σηματοδοτεί πολλά πράγματα: αλλαγή του μικροκλίματος, αύξηση της παραγωγής καθώς 150.000 στρέμματα αρδεύονται χάρη στην Κάρλα, οι νίκες έρχονται μέσα από στρατηγική, καθώς το έργο το αναλάβαμε «πεθαμένο», με διαλυμένες εργολαβίες, με παρατημένα έργα, τα αντλιοστάσια μηχανολογική είχαν καεί ήταν κατεστραμμένα, νερό δεν έμπαινε, υπήρχε μια μεγάλη αναστάτωση. Αναλάβαμε τη δύσκολη αυτή αποστολή για την περιοχή και τη Θεσσαλία.
Μια αποστολή η οποία εξετελέσθη. Η Κάρλα θα έχει συνέχεια, καθώς εκεί υπάρχει πολιτισμός με την ανακάλυψη τριών παλαιολιθικών οικισμών. Υπάρχει ο μύθος με τον Ήταυρο και ο μύθος της γέννησης του Ασκληπιού. Συνεπώς όλα συναντώνται εκεί.

Με την υλοποίηση του έργου σώσαμε και την τιμή της χώρας. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να εκτελούμε μεγάλα έργα καθώς μέχρι τότε μας λοιδορούσανε με δημοσιεύματα και ρεπορτάζ ότι σπαταλάμε τα χρήματα των Ευρωπαίων πολιτών. Αποδείξαμε ότι πιάνουν τόπο και το κόστος είναι μικρότερο από τον αρχικό προϋπολογισμό. Πετύχαμε με λίγα να κάνουμε πολλά και είναι μεγάλη επιτυχία της χώρας μας απέναντι σε όλους εκείνους που αμφισβητούσαν το έργο. Θέλω να ευχαριστήσω, ακόμη, όλους όσους διαχρονικά συνεργάστηκαν για να υλοποιηθεί το έργο».


Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.