Μ. Χρυσοβελώνη: Λογικές και οφειλόμενες στον ελληνικό λαό οι εξαγγελίες της Δ.Ε.Θ.

«Παρέχεται η δυνατότητα να αποκατασταθούν αδικίες» όπως τόνισε μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102,5

Λογικές και οφειλόμενες, απέναντι στον ελληνικό λαό, χαρακτήρισε τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, η συμπολίτισσα υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, που τόνισε ότι αποκαθιστούν αδικίες των μνημονίων και κυρίως δίνουν επανεκκίνηση στην οικονομία της χώρας, που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη μέσω των επενδύσεων. Όπως είπε στο «Ράδιο Ένα 102,5», ακούγοντας την ομιλία του πρωθυπουργού διαπιστώσαμε ότι εξήγγειλε μια σειρά από μέτρα και πρωτοβουλίες, τα οποία όπως ο ίδιος είπε και διαφαίνεται ξεκάθαρα, αποκαθιστούν αδικίες των μνημονίων και κυρίως δίνουν επανεκκίνηση στην οικονομία της χώρας, που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη μέσω των επενδύσεων που είναι πολύ σημαντικό κομμάτι, για να μπορέσει η χώρα να σταθεί στα πόδια της.
Σύμφωνα με την υφυπουργό, η φετινή ΔΕΘ, ήταν η πρώτη μετά από οκτώ δύσκολα χρόνια των μνημονίων, μετά από μια περίοδο παρατεταμένης λιτότητας και με όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, ανέλαβε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το πώς θα μπορέσει ο κάθε πολίτης να βιώσει και να διανύσει πλέον την καθημερινότητά του, αλλά και το πως η χώρα θα μπορέσει να ορθοποδήσει.

«Παρέχεται η δυνατότητα να αποκατασταθούν αδικίες»

Σε σχέση με τις εξαγγελίες και την κοστολόγησή τους η συμπολίτισσα υφυπουργός τόνισε ότι οι δυνατότητες από τη θετική πορεία της οικονομίας, είναι διευρυμένες και ο πρωθυπουργός γι’ αυτό το λόγο είπε ότι πέραν της πιθανής απόδοσης μερίσματος, για την οποία υπάρχει σαφής εικόνα της κυβέρνησης προς το τέλος του έτους, παρέχεται η δυνατότητα να αποκατασταθούν αδικίες και να επιστραφούν στους δικαιούχους διάφορα χρηματικά ποσά, τα οποία παρανόμως παρακρατήθηκαν.
«Θεωρώ ότι όλα όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός και συνοψίζονται σε 11 σημεία, είναι απολύτως μετρημένα, κοστολογημένα και σαφέστατα θα υλοποιηθούν, διότι υπάρχει ένα πολύ συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ενώ πρόκειται για εξαγγελίες που είναι απολύτως λογικές και οφειλόμενες, απέναντι στον Ελληνικό λαό», δήλωσε η κ. Χρυσοβελώνη, που υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση, στην αρχή της τετραετίας, δεσμεύτηκε, πέρασε από πολύ δύσκολα μονοπάτια.
Η υφυπουργός τόνισε ότι παρά τα όσα λέγονται, κυρίως από την αντιπολίτευση, η κυβέρνηση πέτυχε και η έξοδος από τα μνημόνια, από την επιτροπεία και ότι η οικονομία πιάνει πλέον τους στόχους της, είναι η πολύ μεγάλη επιτυχία της.

«Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού είναι αναπτυξιακές»

Σύμφωνα με την Μαρίνα Χρυσοβελώνη, οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού είναι αναπτυξιακές, για μείωση του ΕΝΦΙΑ ως 50% για 1,2 εκ. χαμηλές ιδιοκτησίες, για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών έως 35% για τους ελεύθερους επαγγελματίες, με εισόδημα από 7.000 € και πάνω, για μείωση των εισφορών για επικουρική σύνταξη και εφάπαξ και η μείωση κατά τέσσερις μονάδες του φόρου των επιχειρήσεων, καθώς θα αποτελέσουν μια ανακούφιση.
Η κ. Χρυσοβελώνη χαρακτήρισε ως σημαντικές πρωτοβουλίες, την επιδότηση του ενοικίου με ποσά 70 ως 200 € ανά μήνα, με εισοδηματικά κριτήρια, τα αναδρομικά για τους ένστολους, όπως είχε δεσμευτεί ο υπουργός Άμυνας, αλλά και για τους δικαστικούς και τους πανεπιστημιακούς ύψους 1 δις € και τις προσλήψεις για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», εκπαιδευτικών και προσλήψεων εξειδικευμένου προσωπικού στο Δημόσιο.
Ακόμη χαρακτήρισε σημαντικές τις εξαγγελίες για κατάργηση φόρου επιτηδεύματος για συνεταιρισμένους αγρότες, Συνεταιρισμούς, ΚΟΙΝΣΕΠ και ανενεργές επιχειρήσεις, για επιδότηση του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών για νέους μισθωτούς μέχρι 25 ετών στον ιδιωτικό τομέα και για αλλαγή συντελεστών του ΦΠΑ.
«Αυτό που είναι σημαντικό για μένα, είναι ότι επανέρχεται η αξιοπρέπεια στο χώρο της εργασίας, με την αύξηση του κατώτατου μισθού, την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, τον αγώνα για να παταχθεί η αδήλωτη εργασία, την εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων και την επέκταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, βάσει των οποίων μια κατηγορία 77.000 εργαζόμενων, είδαν αυξήσεις στους μισθούς τους», δήλωσε η κ. Χρυσοβελώνη.
Η υφυπουργός συμπλήρωσε ότι ένα ακόμη στοίχημα που επιβάλλεται να κερδηθεί είναι ότι θα πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας για τη διαπλοκή και τη διαφθορά, με ταχύτατους ρυθμούς, ενώ σημαντικά είναι όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για τις συντάξεις, που είπε ότι μέτρα που απαίτησε το ΔΝΤ, δεν είναι αναγκαία και η κυβέρνηση θα έχει διαπραγμάτευση με τους εταίρους για το θέμα.

Για τις τοπικές επιχειρήσεις
και συγχαρητήρια στο «Όμιλο Καρεκλίδη»

Η υφυπουργός επισκέφθηκε το περίπτερο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και τόνισε ότι το Επιμελητήριο έχει στη δύναμή του επιχειρήσεις που πάντα δίνουν δυναμικό παρόν, τόσο στη ΔΕΘ, όσο και σε άλλες διοργανώσεις.
Η Μαγνησία έχει πολύ δυναμικές επιχειρήσεις, που οφείλουμε όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά να τις στηρίξουμε, διότι πάνω σ’ αυτές τις επιχειρήσεις βασίζεται το μέλλον του τόπου.
Η υφυπουργός συνεχάρη τον Όμιλο Καρεκλίδη για την εξαιρετική διοργάνωση που πραγματοποίησε το Σάββατο, με την παρουσίαση του νέου τεύχους και δήλωσε ότι κάθε χρόνο εκπλήσσει με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει, υπηρετεί την αντικειμενική δημοσιογραφία και κατέληξε ότι «οφείλουμε να σταθούμε αρωγοί σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις, όπως η δική σας και να τις στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.