Μ. Βαξεβανόπουλος: Μηνύσεις, αντί διεκδίκησης λύσεων για τη ρύπανση, κάνει ο δήμαρχος Βόλου

Ζήτησε από τους Βολιώτες να αφυπνιστούν και να μην ψηφίζουν για χαβαλέ…

Νέα μήνυση κατάθεσε κατά του Μάρκου Βαξεβανόπουλου ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος και ο πρώτος με δηλώσεις του στο Ράδιο ΕΝΑ, τόνισε ότι αντί ο Δήμος να καθίσει και να βρει λύσεις, καταθέτει μηνύσεις σε βάρος όσων προσπαθούν να αφυπνίσουν φορείς και κατοίκους. Ο ίδιος κάλεσε τους Βολιώτες να αφυπνιστούν και να μην ψηφίζουν στο επίπεδο του χαβαλέ…
Τον Σεπτέμβριο του 2019 η «Επιτροπή Αγώνα κατά της καύσης σκουπιδιών», εξέδωσε μια ανακοίνωση, που χωρίς να συκοφαντεί και να είναι υβριστική, ήταν επιθετική κατά της Περιφέρειας και του Δήμου, που τους ζητούσε να κάνουν καλά τη δουλειά τους, αναφορικά με τα πλοία που έρχονται στην ΑΓΕΤ και ξεφορτώνουν σκουπίδια και πλαστικά.
«Ήταν μια επιστολή που θα έπρεπε κάθε συλλογικότητα, κάθε φορέας και πολίτης να ευαισθητοποιηθεί και να στείλει προς τον Δήμο και προς την Περιφέρεια, για να τους αφυπνίσει. Εγώ δεν είχα καμία σχέση μ’ αυτή την επιστολή, δεδομένου ότι ήμουν στη Γαλλία, αλλά ήταν μια επιστολή που έθεσε Δήμο και Περιφέρεια, προ των ευθυνών τους», τόνισε ο Μάρκος Βαξεβανόπουλος.

Το Τμήμα Περιβάλλοντος;

Σύμφωνα με τον ίδιο, η απάντηση της Δημοτικής Αρχής ήταν να καταθέσει μήνυση, αντί να σκεφτεί μήπως πρέπει να κάνει κάτι, όπως να χρηματοδοτήσει το Τμήμα Περιβάλλοντος, αντί να χρηματοδοτεί λαμπάκια, να του δώσει μετρητές και υλικοτεχνική υποδομή, ώστε να ξέρουν οι βιομηχανίες ότι υπάρχει ακόμη ένας ελεγκτικός μηχανισμός, ανέφερε. «Αυτό θα μπορούσε να το κάνει ένας Δήμος που ήθελε να βρει ποιοί είναι οι ρυπαντές στην πόλη του Βόλου, γιατί πιθανότητα αυτός ο κίνδυνος είναι πολυπαραγοντικός και αυτόύ του είδους ρύπανση», επισήμανε.
Ο Μ. Βαξεβανόπουλος θεωρεί ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση και αντ’ αυτού, αντί να αναζητηθούν λύσεις στο πρόβλημα της αέριας ρύπανσης, μηνύουμε φωνές που ξυπνάνε τον κόσμο, είπε και διερωτήθηκε αν θα κάνει μήνυση και στον Ιατρικό Σύλλογο και στην Ένωση Χημικών που αναδεικνύουν το θέμα.

Να αφυπνιστούν

Αναφερόμενος στις «δράσεις» του Δήμου για τη ρύπανση, ο Μ. Βεξαβανόπουλος τις χαρακτήρισε προσχηματικές, όπως και την αγωγή κατά της ΑΓΕΤ για τη ρύπανση και κάλεσε τους Βολιώτες να μην ψηφίζουν στο επίπεδο του χαβαλέ, αλλά να σκέφτονται ότι είναι θέμα της οικονομίας, της υγείας και πολλά άλλα.
Ο ίδιος κάλεσε τους Βολιώτες να αφυπνιστούν και να καταλάβουν ότι μυρίζει καμένο πλαστικό, υπάρχει σοβαρό ζήτημα αέριας ρύπανσης και, το κυριότερο, ο Βόλος έχει καταστεί αποτεφρωτήρας σκουπιδιών της Ελλάδας και δεν ξέρουμε το περιέχουν τα σκουπίδια που καίγονται.
«Αν δεν κάνουν κάτι, μην περιμένουν από τον κ. Μπέο και την κα Κολυνδρίνη ή από τον κ. Μητσοτάκη, τον κ. Αραβώση και τον κ. Χατζηδάκη να κάνουν κάτι γι’ αυτούς. Ήρθε πλέον και το νέο ΕΣΔΑ που μετατρέπει την πόλη μας σε αποτεφρωτήρα σκουπιδιών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα προβλήματα θα φανούν στο μέλλον

Όπως είπε οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν τώρα τις επιπτώσεις της ρύπανσης, αλλά τα προβλήματα θα φανούν στο μέλλον.
«Οι Βολιώτες πεθαίνουν με γοργότερο ρυθμό απ’ ότι οι άνθρωποι στην Ελλάδα, από καρκίνους, καρδιοαναπνευστικά προβλήματα και εγκεφαλικά», δήλωσε ο Μ. Βαξεβανόπουλος και εξήγησε ότι η μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Π.Θ. δείχνει ότι υπάρχει μέχρι και τετραπλάσιος αριθμός νοσηρότητας και θνησιμότητας των Βολιωτών, ενώ κατηγόρησε την Περιφέρεια ότι δεν έχει χρηματοδοτήσει το δεύτερο στάδιο της επιδημιολογικής μελέτης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.