Μαγνησία: Αλλαγή του καιρού από Τετάρτη, βροχές και κρύο Σαββατοκύριακο

Χειμωνιάτικη η είσοδος του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θ. Τακούδη

«Αίθριος καιρός με κρύο, κυρίως το πρωί, θα επικρατήσει και σήμερα στη Μαγνησία και σε ότι αφορά στην πόλη του Βόλου, η θερμοκρασία θα κινηθεί στους 9 με 10 βαθμούς η ελάχιστη και στην ύπαιθρο χαμηλότερα. Η μέγιστη θα φθάσει και τους 16 και 17 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι ασθενείς. Από την Τετάρτη θα υπάρξει αλλαγή του καιρού με συννεφιές από το πρωί οι οποίες θα πυκνώσουν οι οποία σταδιακά θα πυκνώσουν και θα δώσουν βροχές και στη Μαγνησία».
Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων, μιλώντας στο Ράδιο-Ένα και τον Ηλία Κουτσερή, ο μετεωρολόγος κ. Θεοφάνης Τακούδης.
Όπως σημείωσε, τα φαινόμενα δε φαίνεται να δημιουργούν πρόβλημα, σε πρώτη φάση, όμως η θερμοκρασία δε φαίνεται να ξεπερνά τους 15 βαθμούς, ενώ ασθενείς θα είναι οι άνεμοι. Την Πέμπτη θα έχουμε βροχές όλη την ημέρα σχεδόν και σποραδικά θα συνεχιστούν και στη διάρκεια της νύκτας. Βροχές οι οποίες είναι καλές, «ποτιστικές», ενώ η θερμοκρασία θα πέσει η μέγιστη στους 13 βαθμούς Κελσίου και η ελάχιστη σχετικά καλή, λόγω της συννεφιάς.
Την Παρασκευή, φαίνεται να βελτιώνεται ο καιρός με λίγες συννεφιές, πιθανόν να υπάρξουν λίγα φαινόμενα αλλά θα υπάρχουν διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία δεν αλλάζει και θα κινηθεί στους 13 με 14 βαθμούς.

Ένταση του χαμηλού

Παρασκευή βράδυ και στη διάρκεια του Σαββάτου, έχουμε ένταση του χαμηλού που θα δώσει αρκετές βροχές και κάποια λίγα έντονα φαινόμενα στο Ανατολικό Πήλιο και στις Σποράδες. Εξαιτίας των ανατολικών ανέμων η θερμοκρασία θα παραμείνει στα χαμηλά επίπεδα 10-12 βαθμούς και χαμηλή, γιατί στα υψηλά ορεινά Τρικάλων και Καρδίτσας καθώς και στον Όλυμπο, θα έχουμε τα πρώτα χιόνια. Την Κυριακή πάντως δε φαίνεται κάτι ιδιαίτερο με λίγα φαινόμενα. Κάπως έτσι ξεκινά και η άλλη βδομάδα και στη συνέχεια θα υπάρξει βελτίωση.

Ο Δεκέμβριος

Σύμφωνα με τον κ. Τακούδη, «τον Δεκέμβριο παραμένουν τα στοιχεία, δηλαδή, το πρώτο δεκαπενθήμερο κάπως ήπιο, το δεύτερο πιο χειμωνιάτικο και μια ανάλυση στοιχείων κυρίως που αφορά τις τελευταίες ημέρες του Δεκεμβρίου, δείχνει ότι η Ανατολική Ευρώπη θα έχει χειμώνα πιο βαρύ, με πιο χαμηλές θερμοκρασίες, από το μέσο όρο. Η Δυτική Ευρώπη θα έχει πιο υψηλές θερμοκρασίες, άρα υπάρχει μια διαχωριστική γραμμή . Η Ελλάδα βρίσκεται στα …σύνορα αλλά βρίσκεται και στην αρχή του «ψυχρού» πενθημέρου που σημαίνει ότι μάλλον εμείς θα έχουμε στο τέλος Δεκεμβρίου κανονικές συνθήκες χειμώνα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.